sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Pakkasta ja lapsenlapsia


Perjantai-iltana myöhään saimme vieraaksemme tyttären perheen. Kova oli pakkanen täällä n.25 astetta. Lapset olivat nukkuneet autossa, joten jaksoivat touhuta vielä kovin. Lauantaiaamuna sitten tytär ja miehensä läksivät kohti Joensuuta pakkasen edelleen ollessa ankara. Me isovanhemmat jäimme siten lasten kanssa touhuilemaan mukavia.  You tubista löytyi mukavia junatunneleita , joihin O 2-v on ylen ihastunut, niitäkin katseltiin ahkeraan, samoin kuin lastenlauluja kuunneltiin ja katseltiin. Ulkoilu piti taas jättää toiseen kertaan, kuten niin monta kertaa tämän kylmän talven aikana.  Kirjat, ne on molemmille lapsille tärkeitä. Pojalle tietysti autokirjat ja tytölle sitten satukirjat. Onneksi niitä on tullut hommattua varastoon jonkun verran,ja jokunen on säilynyt omilta lapsilta ahkerasta lukemisesta huolimatta. Kuvassa on lastenlasten rakkaimmat leikkipaikat eli Ukin rakentama leikkimökki ja vanha Golf jota ei enää ole.
 Sille löytyi uusi omistaja, innokas vanhojen autojen  harrastaja Mikkelistä. Sen puutuminen pihalta tuleekin ensi viikonloppuna olemaan kova kysymys kun kalamies Anton tulee vuorostaan yökylään Kuopiosta. Näin nämä ukin ja mummin viikonloput tulevat olemaan (toisinaan) aika vilkkaanpuoleisia ja mikäs sen mukavampaa.
PS. Minttu on edelleen suuri suosikki

3 kommenttia:

  1. Sinulla on ihanaa aikaa, kun saat touhuta noiden lastenlasten kanssa. Minun ovat jo kaikki aikuisia, nuorinkin ensikevään ylioppilas. Seuraavaa polvea on tässäkuussa 10 vuotta täyttävä tyttö 6 vuotias poika ja pikkuinen vauveli, mutta niillä on jo eri mummut, eivät enään niin kiinteästi minun elämässäni kuin nuo lastenlapset. Paljon iloa tuovat elämään!

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia, täytyy illalla katsoa yhdessä A:n ja O:n kanssa. Kiitos vielä viikonlopusta, ja toivottavasti pakkannen hellittää sielläkin!

    VastaaPoista
  3. Kyllä lastenlasten kanssa on mukavaa touhuilla ja oppii myös uusia puolia itsestäänkin. Pakkanen hellittää viimein täälläkin

    VastaaPoista