keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Pieni kurkistus menneeseen

Vanhojen kuvien toisessa yhteydessä aiheuttama kiinnostus innosti minut vielä kerran palaamaan kuvien pariin. Näistä nyt esillä olevista henkilöistä minulla onkin vähän tietoakin.
Sotilas on  isoisäni setä, joka ensin opiskeli papiksi ja sen jälkeen oli Venäjällä tsaarin armeijassa upseerina. Oli myös osallistunut Turkin sotaan, josta hallussani oleva miekka on muistona.
Naishenkilön piironki on nykyään meillä olohuoneessa kunniapaikalla. Hän oli ollut  Etelä-Suomessa jossain kartanossa  emännöitsijänä.
Pietarissa otetun hääkuvan pari: morsian on ollut isoisäni serkku ja sulhanen saman sukunimen omaavaa kuin tyttären mies. On siis sukujen välillä ollut naimakauppoja aiemminkin.
Pariskunnasta, jonka kuva on otettu Amerikassa ei ole tietoa. Sieltäpäin kyllä on tullut sähköpostia serkulleni sukututkimuksen tiimoilta, mutta tietoja ei ole (vielä)
PS: seuraavan  kerran lupaan palata jo nykymaailmaan.

2 kommenttia:

  1. Kaikki nämä kuvat ovat tavattoman hienoja ja ihmisten tarinat kiehtovia. Saanko käyttää näitäkin joskus? En kuitenkaan ihan tällä viikolla vielä :)

    VastaaPoista
  2. Parista kuvasta sainkin tänään liätietoa jutellessani puhelimessa tätini kanssa. Hänhän on jo vanha ja sairas, mutta pää on skarppi.
    Saat luvan käyttää näitä jatkossakin.

    VastaaPoista