torstai 4. maaliskuuta 2010

Aina sattuu ja tapahtuu matkoilla 1.osa

 Jatkuvaa  matkakuumetta poden ja ei nyt ole varmaa suunnitelmaa seuraavasta reissusta, täytyy lievittää tautia muistelemalla entisiä.
Pietari, entinen Leningrad.
Vuonna 1972 elokuussa teimme ensimmäisen reissun tuohon lähinnä olevaan metropoliin ja sen jälkeenhän niitä sitten tulikin useampi reissu. Niistä Leningradin matkoista monelle tulee ensimmäisenä mieleen ne votkaturistit, mutta minun matkani sinne olivat ihan muuta. Voisi sanoa että se oli rakkautta ensi silmäyksellä ja kumma tuttuuden tunne tuohon kauniiseen kaupunkiin.  Liekö syynä että venäläinen kulttuuri on kiinnostanut aina ja sitähän siellä kaupungissa on.    Kaupungin suuruus, upeat palatsit ja kirkkojen kupolit, katujen ihmisvilinä ja kaikki, sai tämmöisen maalaistytön ihmetyksen valtaan. Tuosta eka matkasta tulikin sitten oikein kulttuurimatka: ennätimme balettiin, Eremitaasiin, Pietarhoviin, sirkukseen ym, eli ohjelmaa oli. Oli toki myös sitä isänmaallista paatosta ja kehuja systeemin paremmuudesta, se kuului siihen aikaan asiaan. Koska musiikki ja kirjat ovat ovat minulle tärkeitä, etsin tietenkin kirja-että levykauppojen valikoimista mieleistäni. Mukaani tarttui suomenkielinen Kalevala ja Nevskillä sijaitsevasta levykaupasta kysyin Vysotskin musiikkia. Ei ole, oli vastaus. Olin varmaan tosi pettyneen näköinen koska myyjä kaiveli niinsanotusti tiskin alta minulle levyn. Niinpä minulla on sitten se vinyyli aarteenani. Hänhän oli siihen aikaan epäsuosiossa, niinkuin moni muukin taiteilija. Ostosten tekemisestä tuossa kaupungissa riittäisi juttua, mutta jätetään jotakin toiselle osiolle. Tarina jatkuu.......

2 kommenttia:

  1. Näistä tarinoista saisi varmaan koottua vaikkapa matkakirjan! Mielenkiintoista, nostalgista ja - niin - aika hauskaakin!

    VastaaPoista
  2. lumiomena. Se on totta että monta on sattumusta ollut, hauskaa ja joskus vähän muutakin. Katsotaan jatkossa.........

    VastaaPoista