perjantai 26. maaliskuuta 2010

Luku-urakka ja arkistojen kätköistä

Melkoinen pino kirjoja on taas kertynyt luettavaksi. Se kun on tuo meidän kirjasto sellainen paikka, että vähintään kerran viikossa sinne poikkean. Onhan se talo tullut minulle tutuksi myös työn kautta.  Kun vielä varaan web-kirjaston kautta ne kiinnostavat uutuudet ja yleensä saan ne samaan aikaan luettavaksi, niin pino joskus kasvaa liiaksikin. Nyt kesken lukemisen on Cathy Kellyn uusin, nimeltänsä Elämän taika, jonka kannessa on elämänviisaus: "Koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa elämänsä suuntaa". Lisäksi Markus Similän Pienet suuret suomalaiset, joka kertoo suurmiestemme lapsuudesta ja nuoruusvuosista kiehtovalla tavalla. Että lukeminen olisi turvattu, pöydällä odottaa Raija Orasen uusin ja Eppu Nuotion viides osa Pii Marin trillereistä. Olen kyllä nopea lukija, mutta nyt kevään koittaessa, en malta päivällä kirjoihin tarttua, joten joskus kirjan parissa menee aamuyölle asti. Haittanneeko tuo mitään enää näin vapaalla ollessa.
Tänään, kun pengoin noita  laatikoita, käsiini osui nippu vanhoja kortteja. Tähän nyt laitan pari näytteille. Ovat 40-luvulta, kuten minäkin ja tuo kaunis pikkutytön kuva on vielä ihan ikioma. Siinä onkin elämänviisaus tekstinä: Sateen jälkeen päivä paistaa.
Toinen on äitini veljeltään sota-aikaan saama tähän pääsiäisaikaan sopiva kortti. 
Hyvää viikonloppua, pieniä virpojia varten on varattu suklaamunia ym.

4 kommenttia:

 1. Oi, tuo tyttö-kortti on suloinen ja sota-ajan pääsiäiskortti niin erilainen nykymaailman kortteihin verrattuna. Luettuani "Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville", olen ajatellut Suomenkin kokemaan sotaa ihan eri tavoin.
  Kiinnostavia kirjoja - Lukuintoa!

  VastaaPoista
 2. Lumiomena
  <sanoivat minun olleen samannäköisen pienenä kuin tuo kortin tyttönen. olen saanut sen yhdeltä kummitädiltäni. Noita vanhoja korttejakin on vielä tallessa aika paljon, onneksi.

  VastaaPoista
 3. On Sinulla hyviä kirjoja odottamassa vuoroaan.Minulla käy kirjastoauto ihan nurkalla kerran viikossa. sieltä aina katselen viikoksi lukemisia. nyt en ottanut kuin yhden kirjan, kun tuo lukeminen käy yhä rasittavammaksi, on mentävä silmälääkäriin, jos pääsisi jo jonoon leikkausta varten.
  nuo vanhat kortit on ihania. Minä säästin lapsena kaikki kortit ja niitä oli iso pinkka. Sitten, mokoma höyrypää, jonkin muuton yhteydessä hävitin kaikki. No, tehtyä ei saa tekemättömäksi. Erityisen paljon keräsin jenny Nyströmin krtteja.

  VastaaPoista
 4. Mummeli!
  Paljon on minulla vielä noita vanhoja tavaroita ja papereita jäljellä. Taitaa muuten olla Jenny Nyströminkin kortteja. Laitan siitä tänne näytteen myöhemmin.
  Toivottavasti pääset silmäoperaatioon mahdollisimman pian.
  Terkut sinne.

  VastaaPoista