tiistai 27. huhtikuuta 2010

Veteraanipäivänä

Tänään lippujen liehuessa veteraaniemme kunniaksi, tahdon kiitollisin mielin muistella oman sukuni veteraaneja, jotka omalta osaltaan tätä maata puolustivat. Nämä muutamat kuvat kertokoot tarinaansa.
Yllä olevassa ovat vanhempani onnellisena kihlaparina vuonna 1942. Kuva on otettu Kuopiossa.
Seuraava kuva on tullut sieltä jostakin äidilleni veljeltään Olavilta vuonna 1940. Siinä olevaa paikkakuntaa en tunne ja koska leimana on kenttäpostia ei sitä saanut mainitakaan. Tämä äitini lempiveli kaatui vuonna1944 Vuosalmessa.
Vielä yksi kuva jonka tahdon liittää on tädistäni, joka vielä voi viettää tätä päivää. Kuva onkin uusi, viime kuulta. Tätini on sotaveteraani, hän oli itärintamalla lottana muonitustehtävissä. Edelleenkiin hän tahtoo että pöydät on koreana, niinkuin ennenkin.

3 kommenttia:

 1. Kaunis muisto vanhemmistasi on jäänyt, kun kuva muistona. Minun rakas, kylmäluonteinen siskoni oli hävittänyt äidin jälkeen jättämät kaikki kuvat äidin kuoltua. kysyin niitä häneltä, niin kertoi sitten polttaneensa kaikki. Harmittaa.
  Veteraanien muisto säilyy kuvissa myös seuraaville sukupolville, joille aika jo alkaa olla kaukainen.

  VastaaPoista
 2. Tuo kihlakuva on niin onnellinen, vaikka vaikea aika on ollut kyseessä. Ja tädin pöydässä näkyy olevan herkkua jos jonkinlaista.

  Hyvää veteraanipäivää!

  VastaaPoista
 3. Mummeli! Tänään on taas ollut sellainen muistelupäivä. Se suuri vahinko ettei kuvia säily tuleville sukupolville.
  Olen huomannut miten kuvien avulla voi kertoa nuoremmille sukupolville suvun historiaa kiinnostavasti.

  Lumiomena. Noita kuvia kun on niin paljon, etten muistanutkaan tuota kihlakuvaa. Tänään sen löysin ikivanhasta albumista.Kyllä on hyvä että on tälläinen veteraanipäivä niin kauan kun vielä on elossa olevia veteraaneja.

  VastaaPoista