maanantai 3. toukokuuta 2010

Ajankohtaisia lukuhetkiä
Näin keväällä aika moni meistä tarttuu puutarha-ja luontokirjoihin. Niin minäkin. Kävinpä taas kirjastossa tutkailemassa mitä sieltä löytyy. Joka kevät minulle tulee inspiraatio keksiä jotain uutta tuonne pihalle. Nyt löysinkin tuon ruukkupuutarhakirjan ja perennat. Perennapenkissäni on kyllä lajirunsautta ihan liikaa, joten tutkaillaan josko tuosta kirjasta uusia ideoita syntyisi.


Muuttolinnut ja luonto ovat aina kiinnostavia ja varsinkin tähän vuodenaikaan. Tuo Suomen luonto-opas onkin omasta hyllystä ja ollut ahkerassa käytössä. Se sopivan kokoinen otettavaksi mukaan luontoretkellekin. Suosittelen sitä kirjaa kaikkien kirjahyllyyn.
Lisäksi löysin tämän Madeiran vaellusoppaan. On tämän vuoden saldoa ja tekijänä Pentti Korpela, jonka Teneriffan vaellusopas on hyvin tuttu kirja ja sen mukaan on jokunen reittikin kierretty sillä saarella.. En usko itse meneväni Madeiralle vaeltamaan, vaikka se onkin hieno saari ainakin sen yhden käyntikerran kokemuksen perusteella., kun vielä oli ihan erityinen  viettää siellä keväinen Olemme mitä ilmeisimmin jämähtäneet tuonne Pohjois-Teneriffalle, jonka luonto onkin paljolti samanlainen Madeiran kanssa.

3 kommenttia:

 1. Tuo Kotipihan perennat vaikuttaa kiinnostavalta ja se olisi sopivaa lukemista meillekin juuri nyt, kun mietin eri lajikkeita.

  Teille on käynyt Pohjois-Teneriffan kanssa vähän samoin kuin meillä Lontoon suhteen. Vaikka muuallakin on kiva käydä, tekee mieli sinne kaikkein omimpaan matkakohteeseen :)

  VastaaPoista
 2. Kevät on kyllä sellaista, aina katsoo ympärilleen keksikö jotain uutta. minun pihani ennen pursui erilaisia kukka-asetelmia kun vielä itsellä oli niinpaljon kukkia, kun niillä leipäni tienasin. Nyt on vähemmän, enkä enään uskalla niinpaljon laittaakkaan, jos en jaksa hoitaa.

  VastaaPoista
 3. Lumiomena!
  Se on tämä kevät, joka saa innostumaan pihastakin vuodesta toiseen. Niin, ja matkoista myös, kuten hyvin tiedät.

  Mummeli.
  Totta, se kasvun ihme on hienoa aikaa. Tulisi vaan lämpimäpää säätä noihin puuhailuihin. Ja hoidetaan noita kukkasia omien voimien mukaan, ettei tule liian suurta palaa haukatuksi.

  VastaaPoista