sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Vantaan kevättä

Keskiviikkona ajelimme taas kohti Vantaan maisemia auringon heloittaessa taivaan täydeltä ja lämpötilan kivutessa kohti hellelukemia. Meillä olikin tärkeä tehtävä: Lasten vanhemmat läksivät pienelle lomalle Amsterdamiin ja me tulimme sitten kotimiehiksi. Vastaanotto olikin hieno, eli pieni siro keijukainen liihoitteli vastaan pihalla. Hieman jännitin etukäteen miten kova ikävä lapsille tulee illalla kun ei äiti ja isi olekaan nukuttamassa. Kaikki sujui kumminkin oikein hienosti ja pitkät yöunet nukuttiin. (Mummi tosin nukkui koiranunta)
Päivät sujuivat mukavasti, leikittiin, askarreltiin, luetiin ja vietetiin myös rauhallisia tuokioita leväten. Parasta taisi olla kaikkien mielestä luontoretket. Lapset nauttivat pienistä eväistä ja koira melkein sekosi kaikista uusista tuoksuista siellä Vantaan metsissä. Meillä päin kun ei noita valkovuokkoja luonnossa kasva, niin minulle varsinkin on elämys kokea tämä hieno kukinta-aika. Nyt kun oli niin ihana sääkin kaiken lisäksi. Tuosta alemmata kuvasta voisi sanoa kivienkin kukkivan.
Lapset, varsinkin nelivuotias, ovat juuri kiinnostuneita kaikista luonnon ihmeistä, kuten muurahaispesistä, pörräävistä kimalaisista ja eri perhosista. Jotenkin sitä itsekin katselee tuota luonnon heräämistä nyt uudella innolla noiden pienten kanssa.
Viime yönä vanhemmat sitten palasivat kotiin mieleisten tuliaisten kanssa. Niinpä me kotimiehet läksimme jo aamusta ajelemaan kotia kohden. Kevään lämpö oli täälläkin saanut ihmeitä aikaan, narsissit kukkivat ja esikasvatuksessa olevat kukantaimet selvinneet hengissä.

3 kommenttia:

 1. Elämän kulta-aikaa tuo tohuilu lastenlasten kanssa. Niiden loputon kiinnostus kaikesta, mitä luonnossa on, sitä on ihana seurata. Siinä saa itsekin paljon.

  VastaaPoista
 2. Hienoja ja kevätkesäisiä kuvia! Keijukaisella ainakin on vauhti päällä. Niin se kesä vaan tuli ihan kohisten muutaman päivän aikana, ihan ihmetyttää katsella luontoa.

  Kiitos teille vielä kaikesta ja nauttikaa kesäisistä tunnelmista kesken toukokuun!

  VastaaPoista
 3. Mummeli!
  Totta, lastenlasten kanssa on mukavaa touhuta. Tuo aika vaan hujahtaa niin nopeaan kun ksvavat ja kehittyvät kovaa vauhtia.

  Lumiomena!
  Kevät on täälläkin, mutta vielä hieman jäljessä Vantaan maisemista.
  Eron huomasi eilen ajellessamme kotia kohti.
  Terkut!

  VastaaPoista