lauantai 14. elokuuta 2010

Elokuu 5 Kesän jatkot

Veto
Ja haikeesti haitari soi
Suositte kulkupeli


Entinen navetta ja patruunan kuva
Oli tapahtuma nimeltään naapurikunnan Syvänniemellä. Sinnepä aamupäivällä ajelimme. Se olikin oikein mukava kylätapahtuma kauniissa maisemissa. Oli kirpputoria, vossikka-ajelua, kirkkovenesoutua, unohtamatta haitarimusiikkia rantamaisemissa. Tunnelma oli leppoisa ja kiireetön, niinkuin täälläpäin on tapana, eikä viilentävät sadekuurotkaan haitanneet ketään. Myytävänä oli myös tuoreita vihanneksia , hunajaa ja muuta hyvää paikkakunnan tuottajilta. Mekin ostettiin makeita omenia ja hunajaa. Syväniemellä sijaitsi aiemmin Saastamoisen rullatehdas ja ruukkikin siellä oli. Nyt tämän teollisuussuvun perustajan mahtinavetta on Hermannisali nimeltään ja siellä järjestetään monenlaisia tapahtumia.


Marjanpoimijoiden elämäniloa
Lisää kesän jatkoja saatiin tässä illansuussa omalla paikkakunnalla. oli Wanhan keskustan nyt jo perinteeksi muodostunut tapahtuma rautatieasemalla ja sen ympäristössä. Ohjelma oli koottu vähän kaikenlaisesta: Eukonkannosta karateen ja kaikkea sen väliltä. Itselleni mieluisinta oli extempore, venäläiset marjanpomijat innostuivat hanuristi Ollin säestyksellä laulamaan venäläisiä kansanlauluja ja pyörähtipä siinä joku tanssiaskeliakin. 

7 kommenttia:

 1. Heippa!
  Teillähän on ollut oikein
  lupsakas lauantai.

  Kivoja kuvia kylätapahtumista.
  Terkkuja,Sirpa.

  VastaaPoista
 2. Sirpa
  Ohjelmaa oli ihan riittävästi ja lupsakkaa, varsinkin siellä Karttulan Syvänniemellä
  Terkut myös sinulle.

  VastaaPoista
 3. Ihania nuo tapahtumat!. Tuli tuosta vossikasta mieleen, kun aikonaan olimme Turkissa miehen 60 juhlistamassa niin siellä kaupunkia kiersi vossikka ja sinne vein sitten miehen juhla-ajelulle. oli upeeta kiertää kaupunki sillain ja siitä muistoksi teetin suurennoksen vossikasta juhlakalun kanssa seinälle.
  Sunnubtai aamun tervehdys!

  VastaaPoista
 4. Mummeli
  Totta, nämä pienet tapahtumat ovat kivoja. Tulin siihen tulokseen että miksi lähteä merta edemmäs kalaan , kun lähiseutu tarjoaa kaikkea kivaa ihan riittävästi näin kesäaikaan.

  Leppoisaa pyhäpäivää sinnepäin.

  VastaaPoista
 5. Mukavaa ohjelmaa ja tunnelmallisia kuvia. Tuo sivupalkkisi kuva "Leikitään" on aivan ihana!

  VastaaPoista
 6. Lumiomena
  Siinäpä on Minttu aidoimillaan.
  Nämä pikku kesätapahtumat pitävät kylät elävinä.

  VastaaPoista
 7. İhania tuollaiset kylatapahtumat.Olen kerran elamasani ollut mukana kirkkovenesoudussa,ja se oli mielenkiintoista.
  İhanat kuvat.
  Lampimat terveiset kuumasta Antalyasta.

  VastaaPoista