tiistai 17. elokuuta 2010

Elokuu 6 Syksyn merkkejä

Vaikka kesä vielä jatkuu ja perhoset lentelevät runsain määrin kukkasissa, on jo havaittavissa ensimmäiset ruskan värittämät lehdet metsässä. Pihlajan marjatkin alkavat punertua pikkuhiljaa.Tietenkin varmin syksyn merkki on koulujen alkaminen. Voi niitä pieniä ekaluokkalaisia, joita tapaan melkein päivittäin kun tulevat taputtamaan koiraani. Siinä sitten jutellaan ja tottakai silmät loistaen kerrotaan koulupäivästä ja kaikesta jännästä mitä päivän aikaan on tapahtunut. 
Syksyn tulosta kertoo myös ensimmäiset hallayöt, joita jo on toisin paikoin täälläkin koettu. Alkaa taas peittojen ja harsojen levitysrumba. On niin paljon noita kukkivia  tuolla pihalla ja tomaatit, kurkut ja kesäkurpitsat, joista satoa saadaan vielä pitkän aikaa. Kesäkurpitsasta tosin jo aivan liikaakin kahden hengen talouteen. Olen sitä koettanut valmistaa monella tapaa ruoaksi: Eilenkin tein moussakan tyylistä uunivuokaa, maistui  ihan Kreikalle, siis hyvää. Pakastanutkin olen mutta nyt on kiintiö täysi ja yritetään lahjoittaa niitä joillekin tarvitseville.
Muutenkin kasvisato on nyt parhaimmillaan ja todella laadukasta. Syökäämme sitä nyt nautiskellen. 

4 kommenttia:

 1. Onpa komeaa satoa! Elokuu ja sadonkorjuuaika on joulun ohella suosikkiaikaani vuodesta. Sieniä vaan ei taida tulla kovin paljon? Toivottavasti suppiloita sitten myöhemmin syksyllä.

  Hyviä herkkuhetkiä oman maan kasvisten kanssa!

  VastaaPoista
 2. Lumiomena

  Sienisato näyttää kyllä kovin vähäiseltä. Onneksi tuolta pakkasesta löytyy vielä entisiä. Suppilot, voihan niitä myöhemmin ilmestyä jos saadaan tuota sadetta.

  VastaaPoista
 3. Upea lautasellinen syksykesän satoa! herkullinen tuo upea parsakaali, herkkua meikäläisen mielestä kuten yleensäkkin kaikki oman maan antimet ja miksei tarvittaessa muidenkin maiden.

  VastaaPoista
 4. Mummeli
  Parsakaali on minunkin suosikki, kuten melkein kaikki kasvikset. Se on nyt ruoanlaittajan kulta-aikaa. Eipä paljon lihaa kaipaa.

  VastaaPoista