sunnuntai 8. elokuuta 2010

Elokuu 2 Helteinen reissu


Komea päärakennus


Kiskoauto
Tämänkertainen Vantaan reissu sujui loppujen lopuksi ihan mukavasti, tästä vallitsevasta helteestä huolimatta. Kovin siellä olikin odotettu, piirretty ja askaroitu mummille ja ukille tuliaisia. Pikkumiehen mielestä taisi kumminkin olla parasta että Minttukin tuli taas. Kaikki uudet jutut piti esitellä ja tramboliinilla näyttää kaikki temput.

Viehättävä pihamiljöö
Lauantain suunnitelmia tehtiin perjantai-iltana. Pääkaupungin reissu päätettiin jättää toiseen kertaan ja suunnata sen sijaan pikkumiehen suosikkikohteeseen Hyvinkään rautatiemuseoon ja paluumatkalla tämän mummin toivomuksesta käyntiin Ainolassa. Siinäpä sitä olikin hellepäivälle ihan riittävästi ohjelmaa. Lapset viihtyivät hyvin hienossa ja monipuolisessa veturien ja junien maailmassa ja parasta taisi olla kun pääsivät katselemaan pienoisrautatiellä junien kulkua tunneleissa, sekä junakirja ja leikkiveturi.

Ainolan päärakennus

Mummin mielestä taas eilisen paras anti oli se Ainolan käynti, johon antoi oman lisämausteensa Etelä- Suomen osakunnan komea laulu Sibeliuksen hautapaaden äärellä.
Tänään sunnuntaina lähdimme jo aamupalan jälkeen kotimatkalle, koska sää oli edes vähäsen viileämpää ajella kotia kohti (ilmastointi autossa on hajonnut). Päätimme vähän katsella samalla uusia maisemia, joista huomenissa vähän lisää.


2 kommenttia:

 1. Junamuseo on pienille oikea elämysten paikka. Pohjanmaalla kuuluu olevan traktorimuseo, Helsingissä postimuseossa on autoja ja ilmailumuseo (Vantaalla) keskittyy lentämiseen. Paljon ilonaiheita lapsille!

  Osakuntalaisten laulu pysäytti kauneudellaan. Se jää varmasti pitkäksi aikaa mielen sopukoihin.

  Jään odottamaan, mitä näitte kotimatkan varrella :)

  VastaaPoista
 2. Lasten ilosta saa iloa itsellekin.

  Kotimatkakuvia laittelen muutaman tässä piakkoin.
  Hyvää työviikkoa, toivottavasti sääkin rauhoittuu.

  VastaaPoista