tiistai 21. syyskuuta 2010

"Aarteet"

Olen aina luullut etten kerää mitään ja ihmetellyt kirpputorien suosiota. En oikeastaan ole niitä kiertänytkään. Menneen kesän aika pistäydyin muutamassa ja ihmettelin sitä kaikenlaisen tavaran määrää mitä sieltä löytyy. Eniten kummastelin hintoja joidenkin tavaroiden osalta. Esimerkkinä voisi mainita vanhat emalikattilat, joista pyydettiin siellä jopa 50 euroa. Itselläni nämä "aarteet" ovat kesäisin kukkapurkkeina. Kyllähän keräilijät ovat valmiita maksamaan melkein mitä vaan saadakseen haluamansa. Eräs sukulainen kerää Helsingin olympialaisiin liittyvää kaikenlaista muistoesinettä ja tavaraa, eikä hinnalla kuulemma ole väliä, näin hän kertoi.
Rupesinkin miettimään keräänkö jotain ja eikö vaan, keräänhän minä: Vanhaa talouslasia, vihreän sävyistä. Ostanut en ole, vaan ovat kulkeutuneet kotiini muuta tietä. Sitä nyt halajan lisää.  
Ericsson 1897
Siemens noin 50 vuotta
Meillä kyllä tuota vanhaa tavaraa on kertynyt ilman keräämistäkin, Joistakin voisi jo luopua, mutta muistojahan niihin liittyy menneestä ajasta.  Nämä yllä olevat nykyisten kännyköiden ja muiden edeltäjät ovat myös niitä jotka aina säilytämme. Onhan tuo tietoliikenne antanut  ja antaa vieläkin leivän ja päällysteet tähän huusholliin

4 kommenttia:

 1. Ericssonin puhelin on ihan makee,
  kyllä sitä kelpaa katsella.
  Eikä kaikkea vanhaa saa pois heittääkään.
  Meillä on tavaraa karsittu aina muuttojen yhteydessä,joita on ollut
  useampiakin.Niisä on joku saattanut
  "kadota" liian löysin parustein.

  Terkkuja.

  VastaaPoista
 2. Pidän talouslasista, niin kirkkaasta kuin vihreästäkin. Se on paitsi kaunista, myös kestävää. Meillä nimittäin oli auringonkukkia ulko-oven luona keittiötölkissä ja yhtenä tuulisena päivänä tölkki oli kaatunut marmorilaatoille. Niinpä se vain onneksi pysyi ehjänä! Nyt en uskalla viedä sitä enää ulos.

  Nuo vanhat puhelimet ovat ihania, ne ovat kauniita ja puhelimen näköisiäkin vielä!

  VastaaPoista
 3. Sirpa. Muutot ovatkin keino luopua myös turhasta, mutta totta, siinä hässäkässä saattaa mennä myös jotain mitä myöhemmin kaipaa.
  Terkuin sateen ropistessa.

  Lumiomena: Kyllä monet arkisetkin astiat ovat kauniita ja ennen esineet tehtiin kestämään, esimerkkinä nuo puhelimet.Se vanha Ericsonkin on kestänyt jopa lasten välillä rajutkin leikit

  Sinne terkut kaikille!

  VastaaPoista