lauantai 18. syyskuuta 2010

Arkistojen kätköistä

Viime aikoina olen joutunut selvittelemään edesmenneen tätini perunkirjoitukseen liittyvää paperisotaa sukuselvityksineen, alkaen vuodesta 1881. Työtä siinä on ollut, mutta mielenkiintoista, niin paljon kiinnostavaa asiaa. Niinpä tänään sitten vietinkin pitkän aikaa vanhojen papereiden parissa ja myös valokuvien.  Oli mielenkiintoista lukea vanhoja käsinkirjoitettuja asiakirjoja ja siinä sivussa taas  katsella kuviakin siitä suuresta puulippaasta. Skannasin niistä muutaman ja otin pari kuvaa.Karttakirjan löysin ja se  on 1800-luvun lopulta ja ollut isäni isosedän, henkilön jonka elämästä saisi vaikka millaisen tarinan. Mutta se jääköön minua parempien kirjoittajien asiaksi.  
Nykyinen Lähi-Itä on hieman toisennäköinen  kuin 1800-luvulla
Lapsen kuvaa katselin pitkään, mitähän hänenkin elämänkaareensa on mahtunut.... On jäänyt arvoitukseksi, samoin kuin aika kauniin nuoren naisen. Ei hänen elämästään ole kuvan takana merkintää.  Olisi siinä arvoitus ratkaistavaksi, mielikuvitus saa taas siivet....

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen lippaan olet kaivanut esille.Noita vanhoja valokuvia on kiva katsella.
  Tuossa toisessa asiapaperissa on hauska K-kirjain.
  Menneisyyden havinaa...
  Terkkuja.

  VastaaPoista
 2. Tämä lipas on ollut hallussani jo jonkun aikaa ja täynnä vanhoja kuvia.
  Onneksi suurin osa on merkittyja. Aina silloin tällöin niitä katselen ja muistelen sukuani.

  Terkut myös ja mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä olisi kiinnostava tietää ihmiset kuvista. Se on hyvä, että iso osa nimistä on merkitty muistiin, mutta kuinka jäljittää heidät, joita ei ole? Mielikuvituksen avulla kyllä voi keksiä kaikenlaisia elämänkohtaloita ja se on kiehtovaa. Silti olisi aina upeaa löytää se "oikea" tieto.

  Vanhoissa kartoissa on jotain kiehtovaa.

  VastaaPoista
 4. Lumiomena: Kyllä se faktatieto on tärkeää ja olisi hyvä merkitä muistiin kaikki olennainen itsekunkin elämästä jälkipolville ja säilyttää ne tärkeimmät kuvat ja dokumentit.

  Hyvää sunnuntaipäivää ja terkkuja. Täällä on kovin harmaata ja sateista.

  VastaaPoista