sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Lokakuinen sunnuntai

Aurinko paistoi täydeltä terältä tänään aamulla ja aurinkoinen naama paistoi peilistäkin sinne vilkaistuani. Sain mieluisan ja odotetun puhelun sisareltani aamuvarhaisella. Eilen myöhään illalla, isovanhempien päivänä, oli hänestä tullut mummi ja minusta isotäti. Pieni prinsessainen, sukumme nuorimmainen. Onnea Turkuun ja Pohjanmaalle tätäkin kautta.


Eilen pohdinkin tätä mummina olemista, onko se muuttunut siitä kun olin lapsi, Ja tulin siihen tulokseen että on. Tämän päivän mummit ovat monesti vielä työelämässä ja muutenkin aktiivisia, harrastukset on moninaiset ja pääsemme matkustelemaan ja tämä nettimaailma on tuonut aivan uuden ulottuvuuden. Prototyyppi keinussa istuvasta nutturapäisestä mummosta on jo aikansa elänyt. Pidämme parempaa huolta ulkoisesta olemuksestamme ja hyvinvoinnistamme ja olemme terveesti itsekkäämpiä.


Omat pohjalaiset isovanhempani
Mutta se ikiaikainen mummojen tehtävä, huolehtiminen, se ei ole muuttunut menneistä ajoista. Kannamme huolta  ja jos se on mahdollista, riennämme avuksi tarvittaessa. Niinpä minäkin taas huomenissa yli kolmensadan kilometrin matkan pääkaupunkiseudulle. Ja tehtävä on mieluinen, eikä taakka.. 

7 kommenttia:

 1. Niin ne vaan nykymummot hurauttaa kolmensadan kilsan matkan apuun. Ajatteles, montako päivää isovanhemmiltamme olisikaan kestänyt piipahtaa mummontehtäviin tuollainen matka! Vaan sitkeitä olivat omalla tavallaan isovanhempamme siinä omassa elinympäristössään ilman astianpesukoneita ja mikrouuneja. Vaan eipä se mummon rooli kasvattajana ja huolehtijana ole miksikään muuttunut, niinkuin totesitkin.

  VastaaPoista
 2. Olet onnellisessa elämänvaiheessa, kun on nuo pienet lastenlapset! paljon Onnea isotätisyydestä!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut tuoreelle isotädille,
  pienen prinsessan johdosta!
  Ja mukavaa matkaa omia lapsenlapsia
  katsomaan.

  Terkkuja.

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea İsotadille.
  Ja jotkun mummit lahtevat ulkomaille asumaan,kuten mina.Taalata sita ei noin vain apuun mennakkaan,mutta onneksi on tama nykytekniikka,jola sita apua voi antaa jossain muodossa.

  VastaaPoista
 5. Anja. Näinhän se on. Kauan kesti matka omien isovanhempienkin luo aikoinaan, piti junaakin vaihtaa pari kertaa.
  Kaunista sunnuntaita.

  Mummeli. On se mukavaa touhuilla taas muutama päivä.Ja kiitos onnitteluista. Terkut.

  Sirpa. Kiitos ja kyllähän sinne kuulemma jo odotellaan ja koirulia myös. Terkut täältä.

  Sateenkaari. Kiitos. Tämä tulokas on myös kahden maan kansalainen, joten ei vielä tiedä onko pysyvämpi koti Suomessa vai Ranskassa.
  Lämpimiä syyspäiviä sinne kauas.

  VastaaPoista
 6. Tuo pienen prinsessan syntyminen oli kyllä viikonlopu paras uutinen.

  Täällä odotellaan :)

  VastaaPoista
 7. Ihana lahja kuin vain pieni lapsi voi olla, onnea ♥

  Kauniita on myös nuo vanhat valokuvat, olen jotenkin hurahtanut niihin :)

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista