torstai 9. joulukuuta 2010

Herrasväen leivät...

Herrasväen leivät ovat perinteisiä pikkuleipiä joiden leipominen kuuluu meidän jouluun ja juhliin..
         
200 g voita, 1 dl sokeria (Siro-hieno sokeri)
3 dl vehnäjauhoja 1 dl perunajauhoa 
Väliin vadelmamarmeladia


Sekoita pehmeän voin joukkoon sokeri. Sekoita jauhot keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Anna taikinan levätä noin puoli tuntia viileässä.
Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ja ota muotilla kakkuja (halkaisija n.4 cm)
Paista 8-10 min. n. 180-200 asteessa.
Sivele marmeladia toiselle puolikkaalle ja kierittele sokerissa. ( minä täytän aina lämpiminä) Huom särkyvät helposti koska munaa ei ole sidosaineena.) Sopii pakastettavaksi ja onnistuu myös gluteiinittomina

6 kommenttia:

  1. Voi voi, nämä ne on ihania, kumpa ennättäsin tehdä ♥
    Kiitos Minttuli!

    Perunajauho tekee ne suussa sulaviksi, hyvää,nam!

    Jos en ennätä jouluksi tekaisen myöhemmin kun ehdin.

    Iloista perjantaita Minttuli ja Mintulle silitykset ♥

    VastaaPoista
  2. Seijastiina, samaa sinulle. Minttua silitetään..

    VastaaPoista
  3. En muuta sano kuin että hyviä ovat, vievät kielen mennessään. Terkkuja.

    VastaaPoista
  4. Ookke, totta`Terkut sinne.


    Lumiomena, säästetään jouluksikin!

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköisiä pikkuleipiä. Nam.

    VastaaPoista