keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joulukuuta..

Joulukuu on jo hyvällä alulla ja pian on aika kirjoittaa joulutervehdykset tutuille ja kaukaisille sukulaisille. Joulukortit pitävät edelleen pintansa ja mukavaa on niitä itsekin saadaa ja lähettää. Joka vuosi aion itse askarrella kortit, mutta. kaupasta taitavat tänäkin vuonna tulla hankituksi.
Katselin taas kerran vanhoja kortteja löytääkseni muutamia. Ja löytyihän niitä kymmeniä.

Niitä sitten lueskelin ja tutkin, suurin osa  on 40-luvulta. Paljon muistoja, sota-ajan kaipausta, vanhan ajan tunnelmaa kortit kertovat.
Joulumieltä jokaiselle näiden korttien myötä.
8 kommenttia:

 1. Vanhan ajan kortit ovat kauniita, pidän näistä korteistasi ♥
  Itsellä on myös tarvikkeet jotta voisin tehdä kortit, mutta katotaan ennätänkö, on myös valmiiksi ostettuja, ne on ihan kauniita myös :)

  VastaaPoista
 2. Noita kortteja on kiehtovaa katsoa. Yllättävän monipuolisia ovat aiheet, kun ne näyttävät vaihtelevan perinteisistä kodin ja uskonnon kuvastoista kaupunkilaiseen ja riehakkaaseenkin jouluun. Osattiin sitä ennenkin! Tai ehkä: silloin sitä vasta osattiinkin :)

  VastaaPoista
 3. Voi Minttu, nuo kortit on kuin suoraan lapsuudesta. Aivan ihania. minä aikoinaan keräsin valtavan määrän kortteja mutta ikävä kyllä, jossain elämän vaiheessa ne vain tuli hävitettyä. Kaduttaa!
  Nyt vain on yritettävä jostain taikoa mieleen vähän ilonpisaroita ja alkaa valmistella tulevia juhlapyhiä. Terveisiä! Irma

  VastaaPoista
 4. Seijastiina, kiitos. Nämä vanhat kortit ovat vähemmän kimalteisia ja siksi myös miun maun mukkaan..

  Lumiomena, etsin sota-ajan korteista jotain aikaan liittyvää,mutta ehkäpä se aihe on jätetty pois tarkoituksella. Uskonto tulee näistä vahvasti esille useammassa kortissa.

  Mummeli. Kyllähän sitä itsekukin heittää pois silloin mielestään turhaa tavaraa, niin minäkin olen tehnyt. Mulle vaan on kertynyt omaisteni jäämistöitä selvitellessä kaikenlaista, jota en nyt hävitä, vaan toivon säilyvän tulevillekin sukupolville tutkittavaksi.
  Lennätän nyt sinne vähän taikapölyä, että löydät niitä ilonpisaroita Terv Riitta.

  VastaaPoista
 5. Nyt pitää tosiaan ajatella jo
  korttien tekemistä.

  Nuo vanhat joulukortit ovat
  tosi kauniita.
  Terkkuja!!

  VastaaPoista
 6. Sirpa, näin se joulu lähenee ja hommat lisääntyy, on kohta uusien joulutervehdysten aika.
  Terkkuja täältä ja tervetuloa takaisin blogimaailmaan.

  VastaaPoista
 7. Mistä löytyisi noita kortteje tai niiden kuvia isompina, varsinkin missä on kellotapuleja? Olen kiinnostunut tapuleista. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maijasmummi, kiitos kommentistasi. En osaa neuvoa, kuvan kortit ovat omien arkistojen kätköistä!

   Poista