torstai 30. joulukuuta 2010

Kaksitoista kuukauttaYksi vuosi on taas päättymässä. Näiden kuukausikuvien myötä muistikuviakin palautuu mieleen kohta päättyvältä vuodelta.

Tammikuu, pakkaskuu, jolloin talviluonto oli upeimmilllaan tykkylumisten puiden koristelemana. Loppiaisen automatka kovalla pakkasella kohti Vantaata lapsenlapsien seuraan muutamaksi päiväksi.


Helmikuu, paljon lunta. Rauhallisia talvipäiviä, lukemista, lumitöitä ja talviluonnon tarkkailua  lenkkeilyn lomassa. Uuden kameran myötä kamera kulki usein mukana.


Maaliskuu, kevään ensi merkit ja aurinkoisia ulkoilupäiviä  Retki Keski-Suomen kauniisiin maisemiin. tapaamaan iäkästä tätiä, joka tapansa mukaan herkkupöydän ääressä odotteli mieluisia tulijoita.

Huhtikuu, pääsiäinen ja lastenlasten tulo mummin ja ukin iloksi. Kevät on jo edistynyt, muuttolinnut palaavat. Koiran kuratassujen pesua riittää. Tuhkapilvet aiheuttavat monenlaista harmia matkustavaisille, Perheenjäsen jumittuu työmatkallaan Pohjois-Italiaan ja hoitoapua tarvitaan. Siispä jälleen matka Vantaalle. Siellä kevät on jo edistynyt pidemmälle. 


Toukokuu, jälleen Vantaalle ja parhaaseen valkovuokkojen kukinta-aikaan. se on juhlaa päästä metsään niitä ihailemaan.  Lasten vanhemmat pääsivät ihailemaan Amsterdamin kevättä. Kevätluonto houkuttelee metsäretkille ja järvien rannoille täällä kotimaisemissa.Kesäkuu ja luonto ihanaa, Pihalla alkavat perennat kukkia ja puutarhat kukkineen  ja muine taimineen houkuttavat ostoksille.  Juhannus ja pienet vieraat vanhempineen. Herkkuja juhannuspöydässä, kalakukko on outoa, mutta makoisaa pikkutytön suussa.  Luontoa ihaillaan erämaajärvellä.


Heinäkuu, mansikat kypsyvät ja maistuvat helteisessä säässä, jota riittää. Rantaleikit lasten kanssa ja uiminen puhtaissa lämpöisissä järvissä. Mansikkakarnevaalit ja muut kesäiset tapahtumat lähitienoilla. Paikkakuntamme vilkas meno tähän vuodenaikaan, kun ulkomailta tulleet tuhannet kausityöntekijät antavat väriä muuten hiljaiseen pikkukaupungin elämään.


Elokuu, myrskyt aloittavat sen, tehden valtavaa tuhoa etenkin metsissä. Kuumaa säätä riittää ja ruusut kukoistavat, kuten kaikki muutkin kasvit. Marjakesä on huono metsämarjojen osalta. Matka helteisessä säässä Vantaalle kyläilemään ja elämys, jota odotin on Sibeliuksen kotona, Ainolassa käynti.
Suruviesti, jota osasimme odottaa, pysäyttää. Hautajaisjärjestelyt vievät voimia.

Syyskuu alkaa surujuhlalla. Luonto kuitenkin antaa voimia ja siellä liikkuminen. Tatteja löytyy runsaasti.  ja riittää pakstettavaksi ja kuivattavaksi asti. Sää suosii edelleen ja ensimmäiset ruskan värit ilmestyvät. Myös yöpakkaset tulevat tavallista aiemmin ja vievät kukkivat kukat puutarhasta.Lokakuu, ruska-aika on harvinaisen komeaa täällä. Pikku junamiehen kolmevuotissynttärit Vantaalla ja meillä kaikilla oli niin mukavaa. Sipoon puolella lenkkeilyä ennen kotimatkaa. Syksy on jo pitkällä.Marraskuu ja hartaasti odotettu matka Teneriffalle, tuttuun Puerto de la Cruziin. Matka, joka rankan syksyn jälkeen tuli oikeaan ajankohtaan, antoi paljon, luontoelämyksiä, uusiä tuttavia. loistavaa säätä ja leppoisaa oleilua. Eli kaikkea mitä onnistunut loma tarkoittaa. 
Talvi oli tullut matkamme aikana ja kylmää säätä riittää.Joulukuu, Kylmää, pakkasta ja lunta. Joulun odotusta, kynttilöiden loistetta ja lämmintä mieltä.
Vantaalle taas, hoitohommiin, että vanhemmat pääsevät viettämään kahdenkeskistä aikaa Kööpenhaminan joulutunnelmiin. Sieltä palatessa sitten jouluvalmisteluihin. Joulu ja joulupukki. lasten riemu ja yhdessäolo. Sitä se joulu on. Ja Joulutytön viisivuotispäivä jouluna. 


Nyt sitten vietämme tämän vuoden viimeisiä päiviä ja on aika toivottaa kaikille


Onnellista tulevaa vuotta!

13 kommenttia:

 1. Hieno katsaus kuluneesta vuodesta,
  hienojen kuvien kera!

  Onnellista tulevaa vuotta!
  teillekin.

  VastaaPoista
 2. Ihana katsaus, kaunis ♥

  Onnellista Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 3. Kivasti olet vuoden joka kuukauden laittanut esiin, oikein kunnon kavalkaadi menneestä. Kaunis kiitos siitä!

  VastaaPoista
 4. Sirpa! Kiitos sinulle. Kuin myös Oikein hyvää tulevaa vuotta sinulle perheellesi.

  VastaaPoista
 5. Seijastiina, kiitos sinulle tästä ja aiemmista kauniista kommenteistasi ja Onnellista tulevaa vuotta!


  Mummeli. Kiitos sinulle koko vuoden ajalta kauniista sanoistasi.
  Oikein hyvää tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
 6. Hei! Osuin sattumalta sivuillesi ja huomasin, että täällä on paljon hienoja kuvia. Kivaa, liityn lukijaksi!
  Oikein ihanaa ja kuvauksellista Uutta Vuotta Sinulle!

  VastaaPoista
 7. Kiki, tervetuloa ja kiitos kuvakommenteista. Käynpä vastavierailulla.

  Onnellista ja mukavaa uutta vuotta sinulle myös.

  VastaaPoista
 8. Täyteläinen vuosi suurine iloineen ja syvine suruineen - koko elämän kirjo! Vaikka viime talvi oli kylmä (tuleekohan tästä samanlainen?), oli maisema henkeäsalpaavan kaunis. Ja vaikka kesä oli liian, aivan liian kuuma, ovat heinäkuiset päivät ainakin muistoissa niin suloisia.

  Kiitos näistä kuvista ja muistoista, joista monet ovat yhteisiä. Iloista uudenvuodenaattoa huomiselle!

  VastaaPoista
 9. Lumiomena, niin, vuoteen on mahtunut paljon. Kuten sanoit, ilot ja surut limittäin ja lomittain. Mutta plussan puolella mennään. Kiitos kauniista sanoistasi.
  Teille oikein mukavaa huomista päivää ja välitä ystävilles myös täältä lämpimät terkut, etenkin Katille.

  Onnellista uutta vuotta toivottelen.

  VastaaPoista
 10. upea kuvasto menneestä.. ihana samanlaista ja parempaa ensi vuotta. 2011.. onnellisia hetkiä

  VastaaPoista
 11. Aikatherine. Kiitos mukavasta kommentistasi ja kaikkea hyvää tulevaan vuoteen.

  VastaaPoista
 12. Hienosti olet kuvannut nyt lopuillaan olevan vuoden eri kuukaudet. Paljon sykähdyttäviä kuvia. Ja ne mansikat!!! Ilot ja surut kuuluvat elämään, vaikka iloista ei aina osaa tarpeeksi nauttia eikä suruja oikein jaksaisi kantaa. Onneksi uusi vuosi pyyhkii vanhan vuoden muistojen kirjoon ja uudet ilonaiheet josko murheetkin ovat oven takana odottamassa. Sitähän elämä on. Oikein hyvää tulevaa vuotta Sinulle Minttuli sinne mansikkapitäjään. Terveyttä ja ilonaiheita Porvoon mitalla.

  VastaaPoista
 13. Anja. Kiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi. On ilo lukea näin uuden vuoden alkajaisiksi kauniita sanojasi,

  Kaikkea hyvää tälle vuodelle toivottelen lämpimien terveisten kera.

  VastaaPoista