keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Mieleistä lukemista

Tänään oli tarkoitus ainoastaan palauttaa luetut kirjat kirjastoon. No kuinkas taas kävikään, vilkaisin vaan kerran hyllyä, jossa on uutuuksia ja juuri palautettuja teoksia. Tässäpä tämän päivän löydöt.


Arvottava on mitä näistä mieleisistä luen ensin: Onko se viimeisestä tsaarista ja hänen elämästään kertova tietoteos, vai nykyistä  rajantakaista Karjalaa käsittelevä, paljon hienoja kuvia sisältävä kirja. Vai luenko Oscar Hijuelosin Kaunis Maria- muistatko Mambo Kingsin ja kuuntelen tätä sävelmää uudelleen ja uudelleen. Elokuvasta pidän paljon juuri musiikin ansiosta.. Saa nähdä miten käy kirjan kanssa..
Karjala kiehtoo siksi kun anoppini oli Suojärven evakkoja ja kirjaa jo tutkin löytääkseni siitä paikasta jotain. Toki ollaan selvillä paikkakunnan nykyelämästä, on sukulaisia käynyt entisillä kotikonnuillaan.  Kuvia löytyi ja ylläoleva on Suojärven tätä päivää...


Pietari on taas alkanut kiehtoa mieltä pitkän ajan jälkeen. Viimeisestä käynnistä on vierähtänyt aikaa yli kaksikymmentä vuotta.  Olisi taas hienoa nähdä Talvipalatsi aarteineen, käydä Pietarhovissa ja vain aistia tämän kauniin miljoonakaupungin nykypäivää, loistoa ja kurjuutta. Puolivakavissani olen katsellut matkatarjontaa ja vaihtoehtoja näköjään löytyisi. Risteilyjä, junamatkoja ja bussimatkoja. Saa nähdä tuleeko kevään mittaan näistä suunnitelmista totta, vai onko suunta jonnekin ihan muualle.

6 kommenttia:

 1. Hei Minttuli.
  Minä käpeltäisin ensin Karjala kirja ja kuvat on aina kiinnostanut minua, myös tieto toki.
  Sitten Tsaari perheen traaginen kohtalo, joka kiinnostaa minua aina.

  Kivaa lukuiltaa, hyviä kirjoja ♥

  VastaaPoista
 2. Seijastiina, niinpä taidan tehdä. Viimeisen tsaariperheen kohtalo on ollut kova. ja muutenkin Romanov-suvun elämä on kiinnostavaa aina.
  Mukavaa iltaa sinulle myös.

  VastaaPoista
 3. Mukavat kirjat olet valinnut luettavaksesi. Jopa minäkin joskus vielä pystyn lukemaan, ennen olinkin intohimoinen lukija, kelpasi melkein mikä vaan jos ei ihan mieleistä sattunut käsiin. Vain kovin pliisut kirjat jätin sivuun, ei jaksanut kiinnostaa. Elämänkertoja olen lukenut paljon.

  Terveisiet sinne !

  VastaaPoista
 4. Mummeli,Kyllä sinä vielä pystyt lukemaankin. Näin uskon ja toivon.
  Lämpimät terveiset sinulle ja Himmulle.

  VastaaPoista
 5. Hieno kirjapino! Kauniista Mariasta tuli mieleeni mainita, että minäkin luen parhaillaan Kuubaan liittyvää kirjaa. Sellaista, josta varmasti pitäisit.

  Jos tuota Karjala-kirjaa ei tarvitse palauttaa vielä helmikuun alussa, selailisin sitä mielelläni.

  VastaaPoista
 6. Lumiomena. Karjalakirjan laina-aika on tarpeeksi pitkä, joten ennätät selailla.
  Teet varmaan sitten siitä Kuubasta postauksenkin..Sitä odotellessa..
  Terkut

  VastaaPoista