maanantai 7. helmikuuta 2011

Viikon väri, pirteä punainen

Tuota valkeaa ja kaunista on ulkona riittämiin, siispä piristykseksi tällä viikolla kaipaan elämäniloista punaista. Päiväni aloitin nauttimalla mansikkamaitoa. Pakastimessa riittää vielä noita seudullemme niin tuttuja punaisia herkkuja.
Ja sitten sukellan keittiöön, virtuaalimatkalle, kertaa Irlantiin ja Dubliniin kirjan avulla.  Tämä mainio Punaisen höyhenen keittiö on tullut luettua jo pari kertaa ennenkin.  Maeve Binchy osaa kirjoittaa niin mukaansa tempaavasti irlantilaisesta elämänmenosta, että  olisi se joskus sinne mukava matkata.
 Ja kun tätä mielikuvamatkailua tulee usein harrastettua, voisi samalla reissulla pistäytyä myös Lontoossa ja  laittaa postikortteja näihin veikeisiin postilaatikoihin. Tähän "postilaatikkoon" säästän kolikoita ja kun se aina välillä täyttyy,  käytän säästyneet rahat kauniiseen turhuuteen: meikkeihin ja sen sellaiseen. 
 Voisihan ne tietenkin käyttää myös näihin punaisiin unelmakenkiin, joita ihailimme viime marrasmatkalla .. Jäivät kyllä sinne hyllylle odottelemaan vielä.  Saattaisi olla mummin jalat kipeät jos noilla yrittäisi pystyssä pysyä. Ehkäpä realiteetit on tunnustettava ja mukavammat kengät  matkaan otettava seuraavallekin reissulle
 Lady in red

12 kommenttia:

 1. Mitä ihmettä, nuo popothan on ihan arkijalkineet. noilla tepastelen Himmun kanssa kesäisin metsässäkin. Tulee ihan tuskan hiki, kun raukka kuvittelisinkin askeltakaan noilla ottaa. Täytyy sanoa, että kyllä minäkin ennen, mutta en enään. En edes pystyssä pysyisi noilla. Huh huh.
  Muuten on kiva postaus punaista. Kivaa meidän valkoisten maisemien sekaan.
  terkut sinulle!

  VastaaPoista
 2. Mummeli, sama se on täällä. Kun noilla yrittäisi kävellä, tuskanhiki tulisi. Kyllä minäkin ennen nuorena..
  Terkut sinne valkeaan täältä ennätyslumilta. PS: Minttu on kovasti pirteä nyt.

  VastaaPoista
 3. Hauska tuo kenkäpohdinta! Ei taitaisi sujua tuollaisilla käveleminen minultakaan, mutta on minulla kirkkaanpunaisen kumisaappaat, jotka ovat aika hienot. :)

  Kepeistä kirjailijoista Binchy on suosikkini, koska hänellä on tummempiakin sävyjä kirjoissaan ja hän osaa kirjoittaa. Säästölipas tuo kaukokaipuun Lontooseen.

  Mukavaa alkuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Lumiomena, Olihan minulla kahdetkin korkeakorkoiset saappaat ennen, niin "hienot" ja punaiset. Nyt en kyllä jalkaani laittaisi mokomia!
  Bincyltä olen tainnut lukea kaiken suomennetun ja melkein paras on juuri tuo punainen.

  VastaaPoista
 5. Kivaa pirteää punaista. Smoothie maistuisi minullekin, mutta punaiset popot jäisivät hyllyyn minultakin.

  VastaaPoista
 6. Jos nyt ei tule osallistuttua siellä Puertossa korkkokenkä juoksuun....Chris de Burgh "Lady in Red" siinä taas yksi suosikki...you dancing with me chico chic...tuli oikein hempeä olo.

  VastaaPoista
 7. Unelma, Joo, kyllä se taitaa olla viisainta että syödään marjoja ja unohdetaan korkokengät.

  VastaaPoista
 8. Ookke, ai jaa, ettei korkokenkämaratonille osallistuta. Etkös olekin juuri karnevaalien aikaan siellä maisemissa.
  Mutta tanssihan sulta taitaa käydä sitä paremmin ja mukava että sattui taas mieleistä musaa.
  Terkut sinne taas.

  VastaaPoista
 9. Ihana iloinen punainen postaus ♥
  Marjamaito kuulostaa naaaaaam hyvältä.
  Nuo kengät on jo ehkä minunkin koipeeni hiukan korkeat, muuten kyllä tykkään korkeista koroista, väri on kiva, minullakaan ei taida olla punaisia avokkaita, muistaakseni ,tässä laajaa kenkä valikoimaani mietiskellen ;D
  Meillä menee kolikot vanhaan vahvaan lasipurkkiin, joka on lattialla ja jo melkein täysi, paljonkohan siinä olisi jo,purkki on jotain 2 l.

  Iloista päivää sinulle ja Mintulle ♥♥

  VastaaPoista
 10. Seijastiina, marjoja riittää täällä Marja-Suomessa ja pitää yrittää niitä myös käyttää mönella tapaa.
  Aivan mielettömän kauniita kenkiä ja korkeita korkoja on tosi laajat valikoimat tuolla Puertonkin liikkeissä ja vielä edullisesti..
  Iloista tiistaita Seijastiina ja kiitos mukavasta kommentistasi.

  VastaaPoista
 11. Herkullisen punaista postauksessasi. Mansikkapirtelö näyttää makoisalta. Meillä kun on suurimmaksi osaksi tehty pirtelöt mustikoista. Mutta on vielä mansikka-Raatikaiselta haettuja mansikoitakin pakkasessa, niitä samoja, joita kiikutin edestakaisin pakastimesta agregaattivoimalla toimivaan pakastimeen naapuriin Asta-myrskyn katkottua puut ja sähköt viime kesänä mökkimaisemissa!
  Nuo punaiset kengät on MAKEAT! Vaikkei niillä edes pystyssä pysyisi, mutta saapihan unelmoida. Ja omatkin punaiset täysin käyttämättöminä, vaikka korkoa vain puolet! Joskus pitäisi oikein repäistä vanhan rouvankin, hih.

  VastaaPoista
 12. Anja, meillä on noita marjoja aina liikakin, miehen veljellä kun marjatila.
  Olishan se makeaa kun me mummit mansikanpunaiset korkkarit jalassa pisteltäisiin pitkin maita ja mantuja.. hei niin me teemmekin ensi kesänä, hih!
  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista