torstai 24. maaliskuuta 2011

Kevättuulia ja merkkejä osa 2

Aamupäivän aurinko innosti lähtemään kävelylle kohti kaupungin keskustaa ja toria. 
Rantatie


Tarkoitukseni oli piipahtaa tutussa kukkakaupassa tutustumassa uusiin viherkasveihin ja kukkaloistoon.
Torilla olikin vipinää, vaalit ovat tulossa. Ja juuri avattu vaalikahvilan ovi kutsuvasti avoinna. Sinne siis kahville. 
Tupa täynnä kuuntelijoita ja tuttu kansanedustaja parhaillaan puhumassa. Tämä oman kylän poika osaa sen taidon, onhan hän entinen radiotoimittaja. Hyvin puhui nytkin savolaisen lupsakkaasti ja hyvät kahvit tuli juoduksi. Ja tämä virallinen osuus maakunnan tapaan päättyi Savolaisen lauluun


 Kahvin  virkistämä sitten samassa rakennuksessa olevaan kukkakauppias Eevan Ruususeen. Kyllä siellä olikin taas hyvät valikoimat kaikkea kaunista. Kysyin luvan kuvaamiseen ja muutaman kuvan jälkeen loppui virta vehkeestä. Pikkuisen harmitti, mutta lupa on mennä uudelleenkin..
23.3.11
Kotia kohti lähdin ja joen ylittävän sillan kohdalla pääni yli lensi matalalta joutsenpariskunta. Laskeutuivat joelle ja ääntelivät kovin. Kauempana niitä oli lisää, laskin viisi muuta. Nyt otti jo päästä todella kun en niitä voinut kuvata.  Mutta ei hätiä mitiä. Vaihdoin paristot, koira mukaan lenkille, ja toive siitä että vielä ovat paikalla.
 Pariskunta oli, muut olivat varmaan häädetty. Lumihanki oli esteenä päästä lähelle, mutta sain kumminkin jonkun onnistuneen otoksen näistä komeista kevään tuojista.

Koetin mennä lähemmäs rantaa jälkiä pitkin uskossa että hanki kestää, mutta sinnehän upposin. Mahtoi ohikulkijoilla olla hauskaa nähdessään tädin haarojaan myöten hangessa kamera kädessä ja koiran hyppiessä ympärillä.... Mutta ei lannistuta, tänään uusi yritys jos linnut vielä ovat paikalla.

16 kommenttia:

 1. Kaunis värikäs tuo kollaasi, minunkin pitäs tehdä pitkästä aikaa, kun on noita kasveja, niistä vois tulla ihan kiva :)

  Upeat ja vaikuttavat on aina ekat joutsenet, voi tässä ihan herkistyy katsellessa.
  Ihanat!

  Täällä on nähty 22 joutsenta tuossa Kymijoella, tänään on päästävä niitä teitämään, jos eivät jo ole jatkaneet matkaansa.

  Kivoja bongailuja ja mukavaa päivää Minttuli ♥

  VastaaPoista
 2. Kivan keväinen jutustelu ja kuvat antavat toivoa keväästä. kukat aivan hienoja,
  Hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kukkasia ehdit kuitenkin
  kuvata.
  Ja nätin kollaasin teit.
  Joutsenia on aina mukava katsella.

  Iloisia hetkiä kohti viikonloppua!
  Terkkuja.

  VastaaPoista
 4. Seijastiina, Kyllä vaan joutsenten saapuminen sykädyttää joka kevät.Ja kun ne ovat vielä kylän keskustassa. Katsojia riittää. Kunhan tässä pidemmälle päästään saapuvat sitten muutkin vesilinnut.
  Mukavaa bongailua myös sinulle.

  VastaaPoista
 5. Mummeli, kukat tuossa liikkeessä ovat erinomaisen hyviä aina. Ja hyvän mielen sinne poiketessa.
  Terveiset sinne.

  VastaaPoista
 6. Sirpa, kiitos. Kohta pitääkin lähteä taas katselemaan vieläkö ovat linnut paikalla, kun tuota matkaakaan ei ole kuin puolisen kilometriä. Meni vähän kylmäksi tuo sää, joten ovat voineet mennä muualle..
  Iloista päivää ja terkkuja sinulle.

  VastaaPoista
 7. Ovatpa nuo joutsenkuvat kauniita! Etenkin tuon alemman "sommittelu" on hieno, kun siinä valo taittuu kauniisti ja kaislat ovat jotenkin runollisesti rajaamassa kuvaa. Joutsenet ovat kyllä komeita lintuja!

  Ihania ovat kukkasetkin, nyt niiden värejä oikein kaipaa. Ja vaalikampanjointikin käy kiivaimmillaan. Ei enää kuukauttakaan vaaleihin, täytyypä tutustua vaalikoneisiin.

  VastaaPoista
 8. Aili-mummo, Kommeita, kommeita. Tänään ei näkynytkään..Terveisiä Karjalan laulumaille.

  VastaaPoista
 9. Katja, minäkin tykkään juuri siitä alimmaisesta. Taisi olla "vahingonlaukaisu" aurinko häikäisi silloin, ettei mitään nähnyt.
  Vaalikonetta kokeilin jo ja tulokset olivat ihan hassuja.
  Terkut sinne kaikille.

  VastaaPoista
 10. Kukkakollaasi on kaunis! Ja joutsenista olet onnistunut saamaan tosi hienon otoksen. Haitanneeko, vaikka haarujas myöden olit hangessa kun lopputulos on näin hieno!
  Kevättä enteilee joutsenten paluu.

  VastaaPoista
 11. Anja , kiitos. Kollasit ovat mukavia sommitella. Ja joutsenten perässä kannattaa rämpiä umpihangessakin, ovat ne niin uljaita. vaan lauluääni ei nyt ihan kauneimpia ole.. Kuuluu tuosta joelta meille asti.
  Terveiset sinne.

  VastaaPoista
 12. Kaunis kukkakollaasi ja joutsenet niin uljaita hienoja lintuja.
  Vaalitilaisuuksissa en ole käynyt, pitäisiköhän jo miettiä kenelle äänensä antaa?

  VastaaPoista
 13. Unelma, kiitos. On se hienoa kun on mahdollisuus seurata joutsenten ja muiden vesilintujen oleskelua tuossa ihan lähellä. Ja vaalit lähestyvät, enpä tiedä vielä minäkään kenelle sen ainoan äänensä antaa.

  VastaaPoista
 14. Lannistuta ei, todellakin sitä tekee vaikka mitä, että saia pari kuvaa halutusta kohteesta, ihanat ovat!

  Iloista viikonloppua ja hyviä kuvailuja.
  t
  seijastiina

  VastaaPoista
 15. Seijastiina, mitä me emme tekisi kuviemme eteen, hih.
  Iloista ja aurinkoista viikonloppua sinulle myös.

  VastaaPoista