keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Virtaavat vedet


Vasemmalta
Pieni kotiseutukierros kauniin aamupäivän aikana suuntautui vanhan emäpitäjän maisemiin  ja kuvattavaakin löytyi. Ensimmäinen pysähdys oli Nokisenkoskella ja sillalta vasemmalle ja oikealle avautuvat järvimaisemat, joita kelpaa ihailla talvella ja kesällä.. 
Nokiselta matka jatkui kohti  Tyyrinvirtaa, joka sijaitsee Rautalammin kirkokylästä n. 5 kilometrin päässä. Koko talven olen suunnitellut meneväni sinne joutsenia katselemaan, jotka pitävät tätä sulana pysyvää virtaa talvehtimispaikkanaan. Pysähdys tien poskeen  ja kameran kanssa sillalle katselemaan. josko näkyisi. 
Näinkin pariskunnan kauempana ja niitä sitten katselin aikani. Siirryin toiselle puolen ja ikäänkuin morjestamaan tuli tämä yksinäinen. Komea oli ja  toisiamme siinä kaikessa rauhassa katselimme. 


Aikamme siinä ihmettelimme molemmat ja sitten tämä komistus jatkoi matkaansa.. Arvokkasti lipuen ja välillä katsellen taakseen . Ja me jatkoimme omaa matkaamme kotia kohden.
10 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia kotiseutukierroksesta
  ja komeita joutsenia.
  On se uljas lintu.

  Keväiset terkut.

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvia. meidänkin virralta jo kuuluu joutsenten ääntä, mutta sinne ei nyt pääse lun siellä matkalla on niin paljon lunta. Harmi.

  VastaaPoista
 3. Sirpa, kiitos. Kyllä ne joutsenet ovat jotenkin sykähdyttävä näky. Kevätterveiset sinne takaisin.

  VastaaPoista
 4. Mummeli, nämä ovat, kuten sanoin olleet koko talven ja hyvähän tuossa virrassa. Lähellä on suuri kalanviljelylaitos, Savon Taimen.
  Kevätmieltä ja terveisiä.

  VastaaPoista
 5. Onpa kyllä hienoja kuvia sekä maisemista että joutsenista. Täällä etelässä ei käsittääkseni ole kuin kyhmyjoutsenia. Kauniita nekin, mutta eivät laulujoutsenten veroisia.

  Nokisenkosken maisemat ihastuttivat suuresti viime kesänä, kun ajelimme siellä "mummolavaihdon" aikana. Pitäisi lähteä joskus itsekin kameran kanssa - pääsiäisenä vaikka?

  VastaaPoista
 6. Katja, kiitos. Kyllä nämä Rautalammin reitin vesistöt on niin hienoja, kannattaa niistä useampikin kuva ottaa. Toivottavasti pääsiäisen aikaan olisi hyviä kuvausilmoja..Kevät ainakin on jo pitkällä silloin.

  VastaaPoista
 7. Huikeita kuvia olet saanutkin! Tuo Tyyrinvirran sinisyys on häikäisevä!
  Tuleepa oikein kaipuu niihin maisemiin myös talviseen aikaan. Keväällä jäiden soiton aikaan joutsenia lentelee jo mökkirannassakin. On ne vedet siellä vaan niin kirkkaita!

  VastaaPoista
 8. Anja, kiitos. Näihin maisemiin ei kyllästy koskaan. Ja vesi, se on kirkasta ja puhdasta.
  Kauniita kevättalven päiviä sinulle.

  VastaaPoista
 9. Ihanat kuvat!
  Voi ,että minua lämmittää näitä katsella, kauniita maisemia ja uljaat joutsenet sielläkin talvehtii :)
  Avoimia vesiä minäkin kuvailin eilen, jokia ja koskia, ehkä laitan joku päivä niistä..
  Kevät on ihanaa aikaa, sinulla oli myös hyvä päivä ♥

  VastaaPoista
 10. Seijastiina, kiitos. Kyllä se niin on, luonnosta saa niin monta ahaa-elämystä joka päivä. Ja eilinen oli hyvä päivä kuvia ottaa ja muutenkin.
  Laitahan pian kuvat esille..Niitä ootellaan.

  VastaaPoista