torstai 14. huhtikuuta 2011

Ajankohtaisia askareita

Kevät etenee ja ensimmäinen nokkosperhonen ilmestyi likaiselle lumihangelle tutkimusmatkalle väräjävin siivin . Ja ne omat tutkimusmatkat suuntautuvat puutarhamyymälöihin siememvalikoimia tarkastelemaan. Eikä sieltä malta tyhjin käsin pois lähteä. On aika kylvää osa esikasvatusta vaativien kasvien siemeneniä itämään. Jälleen auringonkukkia, krassia, ruusupapua  kesäkurpitsaa....Tietenkin lisää yrttejä, jo hyvässä kasvuvauhdissa olevien lisäksi. Viime kesän helteissä sai ihailla loistavaa kukkakesää ja jotenkin odottaa samanlaista. Auringonkukat eivät joka vuosi ennätä kypsyä siemeniksi asti.. Tuo allaoleva kollaasi kertoo  miten menneen kesän kukista riitti paitsi silmäniloa, myös hyönteisille ja linnuille syötävää.
Ja pääsiäisen lähestyessä lisää herneitä kasvamaan, jotta saa pääsiäissalaattiin herneenversoja. Maukkaita vitamiinipommeja voi napsia suuhunsa ohikulkiessakin 
Vielä ovat kukkamaani lumen peitossa, On siten arvoitus kuinka perennat ovat selviytyneet talven yli. Istutin syksyllä uusia sipulikukkia aika paljon, joten tietenkin sitä kukkaloistoa odottelee. Taidankin lähteä vähän tutkimaan asiaa.

14 kommenttia:

 1. Sinä olet ahkera puutarhaihminen, MInttuli<3

  Kivoja kuvakollaaseja, ja niin kesäisiä<3

  VastaaPoista
 2. Aili, en oikein ahkeraksi voi itseäni sanoa, mutta kun on pienestä asti on tuohon tottunut, ei osaa lopettaakaan. Mutta hyötykasveja ei enää juurikaan ole.
  Keväisiä päiviä simulle.

  VastaaPoista
 3. Kauniit kollaasit olet koonnut.
  Ostinkin herneitä, täytyy
  laittaa kasvamaan. Voisi kokeilla
  versoja sitten salaattiin.
  Mukavaa alkavaa viikonloppua.
  terkkuja.

  VastaaPoista
 4. Sirpa, kiitos. Onkin tulossa viikonloppu jolloin on monenlaista väkeä liikkeellä. Pikkunoitia ja hih, isompiakin. Onhan vaalipäivä.
  Vilkasta viikonloppua sinnekin ja terkkuja.

  VastaaPoista
 5. Jännittävän kontrastin muodostavat perhonen ja lumi! Kevät on saapunut kohisten ja hyvä niin. A jo luettelee muuttolintujen nimiä, opettelee niitä. Lasten tiedonjano on valtava.

  Siemeniä pitäisi kylvää täälläkin, kun vain muistaisi ostaa sopivaa multaa.

  VastaaPoista
 6. Katja, kyllä kevät on edennyt ja lämpimän auringon paistaessa perhosetkin sen myötä heräilevät. Vaan vielä tuota lunta riittää, kun sitä oli niin kamalan paljon.
  A on kyllä sellainen tyttö joka oppii tosi nopeaan kaiken, oikein imee tietoa. Terkut sinne.

  VastaaPoista
 7. Jo kerran tätä kommentoin, mutta minne lie lentänyt nettiavaruutaan. Upe tuo ylhäällä oleva kuvasi, onko nyt kevään antia? Ja tuo kollaasi kiva, vähän erilainen.
  Terveiset sinne,.

  VastaaPoista
 8. Mummeli, kiitos. On tainnut olla monenlaista häikkää nyt blogimaailmassa, milloin häipyy lukijat ja tuota kommenttien häipymistä on ollut jo viime viikolla, sanoi tytär.
  Tuo bannerikuva on viime kesän tuotoksia ja Vääksyn maisemista.
  Terveiset sinulle ja hyvää vointia.

  VastaaPoista
 9. Ihana nokkosperhonen, eka on aina tervetullut ja ihana ♥
  Kiva kun sait nähdä jo...
  Minäkin ajattelen tässä jo kaikeea kivaa, ruusupapu on mukava kasvamaan, pitäskö jo laittaa multaa siemenet, joo varmaan :D
  Auringonkukkaa ja krassia ostin minäkin ,pitäs nekin laittaa vapun seutuun laatikkoon.

  Herneen versot on kivoja ja kasvaa nopsaan, laitampa itsekin kohta ihan..

  Kauniit kollaasit sinulla, tosi nätit.

  Mukavia touhuja ja viikonloppua.
  t
  seijastiina

  VastaaPoista
 10. Seijastiina, kiitos. Vapun seutu on oivallista aikaa laittaa juuri ne kasvit esikasvatukseen. Ruusupapu ei välttämättä sitä tarvitse.
  Sinulle myös mukavaa ja lämmintä viikonloppua.

  VastaaPoista
 11. Niin vain tarttui minunkin hyppysiin tuoksuherne ja köynnöskrassin siemenpussit oottamaan penkkiin laittoo. En esikasvata niitä vaan laitan suoraan penkkiin. Pihan pääsee haravoimaan varmaan tän viikonlopun aikana, on sulanu jo siihen malliin:D

  VastaaPoista
 12. Nenunen, Meillä ei vielä pihahommiin pääse. Savipohjainen tontti kuivuu hitaanpuoleisesti ja kukkapenkit ovat enimmäkseen vielä lumen peittämiä. Vaan narsissit kyllä jo näyttäytyvät.
  Hienoa keväistä viikonloppua.

  VastaaPoista
 13. Meillä oli tänään ensimmäinen pimppari.

  Minä ostan kyllä yrtit taimina, mutta nuo ruusupavut, krassit ja helpot kylvän siemenistä ja siis esikasvatan sisällä. Piti se jo tehdä, mutta tarvitsemme pääsiäisenä enemmän pöytätilaa, joten siirsin sen pyhien yli. Ruukutus- ja idätyshuone olisi unelmaa...

  En ole kovasti keltaisen ystävä, mutta tuo alempi kollaasi on softi ja kaunis. Vihreä tasapainottaa mukavasti.

  Nautitaan tästä viherpeukaloiden kulta-ajasta!

  VastaaPoista
 14. Leena, Kiitos. Yrteistä ostan osan taimina, kuten rosmariini, ja osan sitten esikasvatan, Nyt tänä keväänä täytyy löytää laventelia, sitä ei aina tahdo täältä löytääkään.
  Minäkään en erityisemmin rakasta keltaista, se kai on niin tuttu tuolta luonnon kiusankappaleista, leinikit, voikukat, mutta pääsiäiseen se kuuluu..

  VastaaPoista