lauantai 9. huhtikuuta 2011

Pieniä asioita.

Kevään tuojia ovat pajunkissat, nyt jo pääosin sulana virtaavan joen rannoilla. Ensimmäiset pikkunarsissit ulkona oven pielessä toivottamassa tulijan tervetulleeksi. Pienet suklaiset somat munat makean nälkään ja ahkera lintujen bongailu.
Yksi  varma kevään merkki on myös pyöräilyn aloittaminen. Ja  tänään oli ensimmäinen päivä pyörän selässä. Tosin ei parhaassa säässä. Kova puuskainen vastatuuli lennätti kuivaa katuhiekkaa silmille ja kylläpä oli mukava sisälle päästyä nauttia kahvin kera lämmintä, vastapaistettua omenapiirakkaa. Tämän viikonlopun makeaa leivonnaista.  Kas tässä ohje.
                                           
                                           Omena-sokerikakku (helppo)
                             Taikina: 125 g voita, 1,5 dl sokeria
                                             2munaa
                                            2,5 dl vehnäjauhoja
                                            1 tl leivinjauhetta
                                            2 rkl maitoa (laktoositonta)
                                            ( 1 tl vaniljasokeria)
                            Täyte      3-4 keskikokoista omenaa
                                              2 rkl sokeria, kanelia
                                              1 rkl sitruunamehua
 Tee ensin täyte: Kuori omenat, kuutioi ne. lisää sitruunanmehu ja sokeri. Pehmennä seos mikrouunissa sopivaksi. Anna jäähtyä.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen ja maito sekä jauhoseos. Kaada taikina voideltuun irtopohjaiseen pyöreään vuokaan. Lisää omenakuutiot päälle ja ripottele kanelia ja halutessasi sokeria päälle. Paista kakku n. 30-40 min. 180 asteessa. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
                                              Maistuvaa viikonloppua kaikille!
                    
                             

14 kommenttia:

  1. Kaunis kollaasi.
    Voisi hyvin olla vaikka pääsiäiskortti.
    Omenapiirakka ohjeesi tuntuu
    helpolta, täytyy kokeilla.
    Mukavaa lauantai-iltaa ja
    aurinkoiset terkut.

    VastaaPoista
  2. Sirpa, kiitos. Enpä tuota korttiasiaa ajatellutkaan.
    Mukavaa lauantai-iltaa sinnekin ja terkkuja.

    VastaaPoista
  3. Niin on upea kollasi, jotta, ja mahdottoman keväiset värit;D

    Helpon tuntuinen omenapiirakka, pitääkin kokeilla<3

    Oikein mukavaa pyhänseutua sinulle, Minttuli<3

    VastaaPoista
  4. Aili, kiitos. Kokeile, hyvää on. Minä aina muokkailen noita ohjeita omaan suuhun sopivaksi. Niin tätäkin.
    oikein mukavaa keväistä sunnuntaita sinulle.

    VastaaPoista
  5. Kiva kollaasi ja vähän erilainen piirakka ohje. Kiitos molemmista, kokeilen piirakkaa ihan vain omaksi ilokseni.
    Hyvää sunnuntaita sinulle ja alkavaa kevät viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Mummeli, kiitos. Mukavaa sunnuntaipäivää sinulle ja Himmulle.

    VastaaPoista
  7. Pääsiäiseltä jo näyttää, hieno kollaasi.
    Oletpa reipas kun jo pyörän selkään nousit! Täällä vielä niin paljon loskaa, ettei pääse kuin kumisaappailla!
    Näyttää herkulliselta omenapiirakkasi, täytyypä kokeilla, josko onnistuisin sellaisen tekemään.
    Aurinkoista sunnuntaita sinne kot-Suomeen.

    VastaaPoista
  8. Anja, kiitos myöskin sinulle. Pääsiäistä pitääkin alkaa jo miettiä,taas saadaan pienet vieraaksi.
    Täällä on jo hyvä pyörällä ajella jos ei metsäteille lähde.
    Ja tuo piiras onnistuu satavarmasti.
    Aurinkoa sinne ja terveisiä.

    VastaaPoista
  9. Ihana keväinen kollaasi!
    Aikun kivaa, oven vieressä namusia :)
    Minä ootan kun pajunkissat puhkeaa kukkaan, niihin tulee varmasti ekoja perhosia ja ötököitä sitten, meden houkuttamana :)
    Sitten makrokuvaamaan.

    Herkullinen omenakakku, on todella hyvänoloinen ohje, saatan kokeilla, nams ja vaniljakastiketta, kyllä on hyvät herkut :)

    Leppoisaa sunnuntaita Minttuli :)

    VastaaPoista
  10. Seijastiina, kiitokset. Pajunkissat ovatkin silloin kauniita, vaan eipä passaa niitä sisälle ottaa, aivastuttaa. Minttu on allerginen myös pajulle ja monelle muullekin kasville. Eli emäntä ja koira muistuttavat toisiaan.
    Ohje on hyväksi havaittu..
    Samoin, mukavaa sunnuntain jatkoa.

    VastaaPoista
  11. Siis kiitos! Tätä minä teen.

    Olen aivan omenapiirashullu ja se nautitaan vanhan ajan vaniljakastikkeella. Katsoin juuri pakastintani, että minulla on omatekoista omenahilloa, joka on juuri tehty tuolla sitruunaa, sokeria, pehmennä uunissa menetelmällä. Sitä on vaikka kuinka ja se on tähän ihan omiaan.

    VastaaPoista
  12. Leena, mikään ei voita paistuvan omanapiiraan tuoksua ja kun sen sitten lämpimänä nauttii itsetehdyn aidon vaniljakastikkeen kanssa...

    VastaaPoista
  13. Ihana kollaasi! Ja tosiaan, kuten Sirpa tuolla kommentissaan sanoo, sopisi hyvin vaikka pääsiäiskortiksi. Itse tein pääsiäiskortiksi juuri kollaasin. Onneksi ehdin teettää kuvat ennen kuin tietokone sippasi. Että postia on tulossa ennen kuin itse sinne saavumme.

    Ja omenapiirakka tuo veden kielelle!

    VastaaPoista
  14. Katja, kiitos. Täytykin tehdä pääsiäiseksi uusi.
    Iso harmi sen koneen kanssa, mutta jospa tiedostot saa palautetuksi. Pidetään peukkua.
    Terkkuja sinne. Minä tästä lähden taas Mintun kanssa kiertämään joenvartta.

    VastaaPoista