sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Se on kevättä nyt...

Rapa roiskuu, mutta ei haittaa menoa, tuumii Minttu.  Vielä kun vielä tapaa rakkaan koiraystävän. ei päivä tästä parane.
Kuva otettu vuosi sitten.
Joitain päiviä piti ulkoilla ainoastaan omalla pihalla, se kun oli aika vuodesta jolloin poikaystävät olivat turhan innokkaita.


 Nyt sitten  taas kierrellään pitkin rantateitä katsellen joko on lintukanta kasvanut. Eilen nähtiin koskikara kauempaa ja joutsenpariskunta. Samoin  leskeksi jäänyt yksinäinen
Tämä yksineläjä palaa joka vuosi tutuille paikoille. Puoliso kuoli muutama vuosi sitten lennettyään rautatien sähkökaapeliin. On jotenkin liikuttavaa katsoa sitä, eilenkin katseltiin kun se ees taas käveli jäänreunaa. Minttu malttaa hienosti seurata joutsenten menoa, pelkää varmaan niiden kokoa.
Toisin on sitten kun jää sulaa ja sorsat ja muut vesilinnut saapuvat. Menisi väkisin veteen..Lintukoira  se on rotunsa mukaan. Pihassa ajaa harakat ja varikset tiehensä, mutta pikkulinnut jättää rauhaan, fiksu tyttö.
 Mutta tämä tyttö on näinä päivinä pihaan palatessa pesun tarpeessa.. Onneksi tietää ja  menee suoraan pesuhuoneeseen.   Kyllä puhtaana  kelpaa  kellotella ja hymyillä.

18 kommenttia:

 1. Ihana postaus, niin sydämmellinen ♥
  Voi noita suloisia kavereita, ihana tapaaminen selvästi :)
  Upea joutsen!
  Ja voi hyvänen aika miten kiltti koiruus on Minttuli, suoraan pesuhuoneeseen, sekin haluaa olla puhda päivän leikkien jälkeen, ihana ♥

  VastaaPoista
 2. Voi tuota yksinäistä joutsenta.
  Mintun tassut kyllä näyttää
  pesua kaipaavankin. Fiksu koira,
  tietää, että helpommalla pääsee,
  kun menee suoraan kiltista suihkuun.

  Mukavia sunnuntain hetkiä,
  ja Terkkuja.

  VastaaPoista
 3. Seijastina, kiitos.
  Kyllä Minttu on oikeasti tosi kiltti koiraksi. Arka kylläkin, vieraita miehiä pelkää..
  Aurinkoista mieltä näin sadesunnuntaina.

  VastaaPoista
 4. Sirpa, se on tosi liikuttavaa katsella tuota komeaa lintua yksinäisellä vaelluksella.
  Ja taas mennään Mintun kanssa ja sitten pestään. Se "kulta-aikaa" koiranomistajilla nyt.
  Leppoisaa sunnuntaita ja terkkuja.

  VastaaPoista
 5. Napsautin itteni lukijaksi ja ainakin het tul kaks kuvaa musta sun sivulle, mielestäni en tehny mitään eksra ylilyöntiä....kait, voip olla et toinen lähtee ajan kaa pois, minuahan se ei haittaa, mutta tästäkin huolimatta jatkan tutustumista sivuillasi...;)

  VastaaPoista
 6. Surullinen oli tarinasi joutsenesta. Minäkin olen lukenut, että joutsenet elävät elämänsä saman kumppanin kanssa.
  Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 7. Maikku: Tervetuloa tänne, eipä täällä ole kuin se yksi kuva. Ihmeellisiä on nämä Googlen koukerot joskus, ihmetellään ja kummastellaan vaan..
  Mukavaa pyhäpäivää!

  VastaaPoista
 8. Unelma: Se tässä joutsentarinassa on surullista kun tuo vakipariskunta häätää pois yksinäistä. Äsken juuri lenkillä ollessani näin sen taas..
  Hyvää sunnuntaita myös sinne.

  VastaaPoista
 9. Kummasti sitä on eläimilläkin tuota kiusaamista, luulisi sitä jätvellä olevan yksinäisellekkin tilaa.

  Mutta on tuo koira siitä mukava lenkkikaveri ettei yhtään moiti keliä, satoi tai paistoi, aina valmis lähtemään kaveriksi vai sanoisinko, että minä Himmun kaveriksi! Himmuhan on aina valmis, minusta ei niinkään tiedä.

  VastaaPoista
 10. Hyvää pyhäpäivää. Mukavaa kerrontaa ja kivoja kommentteja. "Koiran elämää", noin positiivisessa mielessä. Terveisiä.

  VastaaPoista
 11. Voit arvata, mikä kuva herätti täällä eniten hilpeää naurua. Metka otos!

  Tuo joutsenen tarina on ihan traaginen ja sellaisenaan kaunis. Upeita lintuja, toivottavasti niitä on joessa pääsiäisenäkin.

  Me alamme leipoa karjalanpiirakoita. Ensimmäistä kertaa tässä talossa. :)

  VastaaPoista
 12. Mummeli, se tuo reviiritaistelu on kummaa eläimilläkim. Niinhän se kyllä taitaa olla ihmisillä myös.
  Ja kyllä ne meidän lemmikkimme pitävät huolta ettei jäädä sohvalle makoilemaan. Vaan olipa urakka saada otus puhtaaksi. Rapsuta taas Himmua minunkin puolesta..

  VastaaPoista
 13. Ookke. Mukava kun poikkesit. Kyllä jonkinmoista elämää se nyt tähän aikaan on näiden pitkäkarvaisten rotujen kanssa. Vaan niinpä tuli taas rämmittyä rapakossa.
  Terveiset sinnepäin .

  VastaaPoista
 14. Katja, luulen että tuo Mintun hymykuva on lapsista ollut mieleisin. Maistuvaista iltaa tuoreiden piirakoiden kera. Ja terkut kaikille.

  PS: Joutsenet ehkä lähtevät pohjoiseen ennen pääsiäistä. Riippuu tietenkin siitä miten kevään tulo on pitkällä silloin.

  VastaaPoista
 15. Kyllä täälläkin rapa roiskuu, meidän tie on ihan lätäköillä ja kuopilla. Simo pääsee nyt onneksi metsäpolulle kun prinssipuoliso kahluusaappailla polki sinne polun Simolle. On se jännä, miten koira oppii menemään pesulle heti ulkoilun jälkeen, suorinta tietä, vaikka ei vedestä niin tykkää muuten.
  Ihana kuva Mintusta, sitä niin naurattaa.
  Kiva postaus kaikkinensa.

  VastaaPoista
 16. Anja, onpas mukavaa Simolle kun on oma polku. Kyllähän täällä nuo asvaltoidet tiet pian kuivuvat jos poutaa olisi.Mutta tuo usein mainitsemani joenvarsi on niin hienoa kulkea rapakoista huolimatta. Siellä kevään edistyminen näkyy ja ne linnut siellä..
  Koirat osaavat oikeasti hymyillä, jotkut vaan ei usko.
  Hyvää tulevaa viikkkoa sinne

  VastaaPoista
 17. Kiva se on kun kevät on tullut. Minttu on viisa koira jos varoo Joutsenta, se on lintu, joka osaa pitää puolensa. Sääli on tietysti kun on puoliso pois mahtaako uutta ottaa kuten ihmiset. Viime kesänä tälläine upea joutsen syöksyi vedestä ihan yhtäkkiä 4 vuotiiaan tytön päälle , pelästyin klauheesti. Mitään ei sattunut mutta tyttö ei uskalla mennä veteen jos näkee joutsenen. Syys selvisi käytökseen, siilä oli poikaset siinä kaislikossa, se koki pikkulikan uhaksi. Mintulla on hyvä hammastahna, kun on noin valkoiset hampaat:)) Ihanan kiltin näköinen koira.

  VastaaPoista
 18. Aikatherine: Totta, joutsenia sietää vähän varoa. Olen kuullut että ovat pariuskollisia, eivät etsi uutta kumppania jos entinen kuolee.
  Ja Mintun "hammastahna" on hirven luut, niitä kun jyrsii, pysyy purukalusto kunnossa. Ja kiltti koira hän on..
  Mukavaa kevättä sinulle.

  VastaaPoista