torstai 12. toukokuuta 2011

Talkoohengessä

Yksi ja hyvä tapa viettää kevätpäiviä, on osallistua erilaisiin talkoisiin. Tässä kuvassa ovat läheisen ala-asteen oppilaat ja opettajat siivoamassa koulun ympäristöä. Kuka innokkaana , kuka vähemmän, kommenteista päätellen.
Meilläkin elellään talkoohengessä. Ulospäin suuntautuneempi osapuoli tässä huushollissa rientää talkoosta toiseen. Viime viikolla metsästysseuran "ukot" keräsivät katkenneet hirvinauhat pois 9-tien varrelta ja saavat siitä sitten seuralle rahaa. Ja tällä viikolla taas on  hänen kotikylällään vanhojen autojen, traktoreiden ynnä muiden näyttely ja rompetori. Suunnitelmia on laadittu ja lauantaina sitten siellä meneekin koko päivä. Tapahtuma järjestetään nyt toisen kerran vapaaehtoisvoimin. Ja paljon sinne väkeä odotetaan.
Kelpaisi  kyyti tuolla kaunottarella. Kuva viime vuoden tapahtumasta.


 Perjantai-iltana aloitetaan komeasti tansseilla. Kylän "pojat" siellä kurttua vetelevät ja solisti myös omaa väkeä. Pitäisikö lähteä verestämään vanhoja muistoja. Seurantalolta se meidänkin yhteiselo aikoinaan sai alkunsa.


Lapsuusajan talkoista muistan  heinätalkoot. Myös syksyinen puintiaika oli maalla talkooaikaa. Ruokapalkalla kylänväki kävi vuoronperään auttamassa toinen toisiaan.  Nyt on aika toinen. Niinpä vanhat heinäseipäät saavat levätä rauhassa, samoin kuin riihikin lahota paikoilleen.

12 kommenttia:

 1. Noista talkoista muistan ensikäyntini täällä Ähtärissä. Kun silloin vielä tuleva anoppi puhui naapurin kökästä, en voinut ymmärtää mitä on kökkä. Sitten päästyämme junaan takaisin Helsinkiin, kysyin tulevalta lasteni isältä, mikä on kökkä ja mikä on kokki. Kökkä oli talkoot ja kokki oli talon vintti. Noita sanoja en vieläkään ole kieleeni oppinut käyttämään. En vaikka tuossa naapurissa kylätalolla juuri eilen illalla ol isiivouskökkä.

  VastaaPoista
 2. Irma-mummeli, minä taas muistan kun sisareni alkoi puhua kökästä. Ja puhuu edelleen. Nopeaan omaksui sen eteläpohjalaisen murteen. Joskus tarvitsee tulkin noiden murteiden takia.
  Mukavaa loppuviikkoa ♥

  VastaaPoista
 3. No, vihdoin pääsee kommentoimaan.
  Teillä on mukava viikonloppu edessä.
  Otapa taas kuvia niistä vanhoista
  autoista ynnä muista...

  Talkoissa minäkin viikonlopun vietän,
  vaikkakaan en ihan noin hauskoissa.
  Aurinkoista loppuviikkoa ja
  Terkkuja.

  VastaaPoista
 4. Sirpa, kiitos. katsotaan millisia autoja ja muuta tällä kertaa.
  Säästähän se riippuu onko onnistunut tapahtuma.
  Kyllähän oli monenlaista ongelmaa täällä blogimaailmassa. Välillä ei ollut olemassa koko blogia. Ihmeellistä sekoilua.
  Sinne myös mukavaa talkoita ja viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 5. Rompetorilla voisi olla mukavaa. :-)

  Pihatalkoot meilläkin täällä on taloyhtiön yhteisillä alueilla. Omasta pihastaan kukin huolehtii itse. Sehän onkin minun mielipuuhaani.

  VastaaPoista
 6. Talkoot voivat olla hyvin hauskojakin.;)

  Maalla oli talkootöiden jälkeen ruokailuja tanssit hanurin säestyksellä. Nuoriväki tuli talkoisiin hyvin miellään, saihan silloin tanssia.

  Minulla on oman pihan siivoustalkoot, ja hautuumaan siivoustalkoot seuraavaksi.Lähetin äsken kasan tekstareita eli talkookutsuja viimeksi mainittuihin.

  Hyvää talkoiluintoa sinulle, Minttuli<3

  VastaaPoista
 7. Unelma,rompetorilla nimensä mukaisesti on kaikenlaista sikinsokin. Voisihan tuurilla löytöjäkin tehdä, ehkä.
  Ne pihatalkoot ovat mukava tapa tavata naapureita. Näin omakotiasujana se yhteisöllisyys puuttuu.

  VastaaPoista
 8. Aili-mummo, niinhän ne talkoot yleensä ovat, Hyvillä mielin osallistutaan täälläkin.
  Kuin myös sinne mukavia talkoopäiviä!

  VastaaPoista
 9. Hieno kaara, sattuipa mukavasti että minä olen kuvassa tuollaisen samanlaisen kaaran ovenkahvassa, ehkä lähiaikoina laitankin sen kuvan, lauantaina on edessä pieni reissu, sieltä sit terveiset, jos on kaunis sää. Kiitos kommentista, voisin laittaa 60v, sitten otetun kuvan suojärven ihmisistä, siinä on äitini 10 vuotiaana. t. pipsa

  VastaaPoista
 10. Pipsa tai Pirjo, jännästi on nimetkin vaihtuneet tämän päivän sekamelskassa.. Kiitos kommentistasi. Makea on kaara. Onpa kiva jos laitat kuvia. Meillä ei ole noita Suojärvellä otettuja kuvia lainkaan, vaikka muita vanhoja kuvia on paljon. Harmi! Sukukirja kylläkin löytyy.
  Hyvää loppuviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 11. Ihana tuo viimeinen kuva, siinä elää vanha aika!
  Ja entäs sitten tuo upea kaara, ihana ♥
  Kivat meiningit siellä, mukavaa viikonloppua ja iloa!
  Iloista kevättä myös ja kesän odotusta :)
  t
  seijastiina

  VastaaPoista
 12. Seijastiina, kiitos. Aiemmat kommentit ovat häipyneetkin.tuon eilisen bloggersekoilun myötä.

  VastaaPoista