torstai 5. toukokuuta 2011

Tällä viikolla

Kuvassa on Suonenjoen Mustolanmäki. Eräs paikkakunnan tärkeimpiä mansikanviljelyalueita. Ja tähän aikaan ovat kiireet jo alkaneet. Teiden varsilla kiinnittyy huomio   valkeisiin peltohin, kun kasvustot ovat harsoihin peittyneet.
Nyt pellot kaipaisivat kunnon sadetta. Eikä se pahaa tekisi luonnolle ja oman pihan kasveille. Tänään sitä vettä tulikin vähäsen ja heti alkoi nurmikko vihertää.
Pihatöiden kanssa ei vielä ole se kiireisin aika. Odotellaan säiden lämpenemistä ja keskitytään muihin puuhiin.
Tänään ajattelin tehdä pakastimeen vierasvaraksi, tai miksei äitienpäiväksi jotain  oikein hyvää, eli Nina Lincolnin jäädytettyä suklaatorttua. Tämä suklaanystävien torttu  maistuu vuodesta toiseen ja siitä hyvä kun sen voi pakastaa ja onpahan sitten siellä valmiina odottamassa. Tapani mukaan muuttelin ohjetta mieleiseksi ja vaihdoin maustamattoman juuston sijalle appelsiinituorejuuston ja sokerimäärää vähensin

Tässä muuntelemani  ohje, olkaa hyvä.
                                   Pohja: 9 kpl digestiivikeksejä, 40 g voita
                                   Täyte: 200 g tummaa suklaata
                                               200 g appelsiinituorejuustoa (Viola)
                                               50 g sokeria (tai maun mukaan )
                                                2   munaa
                                              2,5 dl hyla-tai laktoositonta vispikermaa
                                                  (1 tl vaniljasokeria)
Hienonna keksit monitoimikoneella tai käsin, lisää pehmä voi ja painele seos irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Sulata suklaa varovasti esim vesihauteessa. Lisää juustoon sokeri ja sulatettu suklaa jäähtyneenä. Erota munista valkuaiset ja keltuaiset, lisää keltuaiset juustoseokseen. 
 Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma eri kulhossa vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto ja kermavaahto varovasti juusto-suklaaseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja jäädytä pakastimessa ainakin vuorokausi.
Ota kakku pakastimesta n. puoli tuntia/tunti ennen tarjoamista ja koristele haluamallasi tavalla.
Maistuu hyvän kahvin kera ja säilyy jääkapissa pari päivää  (jos säilyy)


                                                

16 kommenttia:

  1. Siellä niitä punaposkisia mansikoita on kasvamassa. Hyvä!
    Tuon suklaatortun ohjeen tallennan.
    Sen kun saan pakastimeen asti, niin
    sitten pitäisi jollain tavalla
    yrittää se "unohtaa" sinne.
    Muuten voipi vierasvaralle käydä
    köpelösti.

    Ihanaa tulevaa viikonloppua1

    VastaaPoista
  2. Joo. liian hyvältä näyttää. Minulla ehkä säästyisi, kun suklaa eri muodoissaan ei oikein "iske" minuun.
    Mutta sitä omana piirastasi varten toin taas tänään kaupasta omenia. Se oli minun makuuni.
    Oikein paljon tervesiä sinulle ja uskotaan nyt. että ilmat lämpiää. kun sitä lupaavat. täällä ei ole satanyt yhtään mitään.

    VastaaPoista
  3. Hienoja kuvia, varsinkin tuo ensimmäinen maisemakuva on mainio.
    Kakku näyttää tosi hyvältä.

    VastaaPoista
  4. Sirpa, voi se käydä niinkin kun suklaan lumoissa ollaan. Mutta lujuutta, hih.
    Aurinkoa loppuviikoon toivotan.

    VastaaPoista
  5. Mummeli, kiva kun se omenainen maistuu. Niin minullekin ja taidanpa pyöräytää kun on pakkasessa omenalohkoja, nekin käyvät siihen oikein hyvin.
    Kyllä sade oli vähäistä täälläkin. Luonto kumminkin virkistyi siitä vähästäkin.
    Oikein paljon terveisiä sinulle ja Himmulle.

    VastaaPoista
  6. Unelma, kiitos. Tuo Mustolanmäki on korkea ja sieltä näkee kauas.
    Aurinkoa sinne!

    VastaaPoista
  7. Tuo kakku vie kielen mennessään<3

    Herrrkullista, Minttuli<3

    VastaaPoista
  8. Aili-mummo, niinpä se taitaa tehdä, kiitos.
    Kevätpäiviä sinne, luvassa mukavat säätkin.

    VastaaPoista
  9. Kivannaköinen puista muodostuva "silta" tuossa eka kuvassasi.
    Ja nam,mika herkkukakku.Kiitos ohjeesta.Pitaa varmaan kokeilla.

    VastaaPoista
  10. Mustolanmäen maisema on yksi mieleenpainuvimmista, jonka tiedän. Olen itse kuvannut samoja maisemia talvella.

    Muistanko oikein, että suonenjokelaisen mansikanviljelyn alkujuuret ovat nimenomaan Mustolan- tai Halolanmäellä?

    Ja tuo kakku on kyllä hyvää! Oli ihana maistaa sitä pääsiäisenä.

    VastaaPoista
  11. Sateenkaari, puut ovat vanhoja lehtikuusia. Kiitos, kakkua kannattaa kokeilla jos on suklaan ystävä.
    Vietetäänkö Turkissa äitienpäivää?
    Hyvää äitienpäivää sinne lämpimään ♥

    VastaaPoista
  12. Katja, muistat oikein. Halolanmäen koulun opettaja Olvi Leskinen aloitti kaupallisen mansikanviljelyn ja jakoi muillekin neuvoja siinä samassa.

    Terkkuja ja toivottavasti aurinko paistaa äitienpäivänä ♥

    VastaaPoista
  13. Miten houkutteleva kakku! Minä rakastan juustokakkuja.

    Minäkin odotan jo mansikoita. Mansikka ei ole mikään lällärimarja, vaan siinä on monia terveyttä edistäviä asioita. Tämä käy ilmi kirjasta Suomalaiset marjat.

    Mukavaa viikinloppua, Minuttuli!

    VastaaPoista
  14. Leena, kiitos ♥
    Kyllä kotimaiset marjat tuoreena ovat parasta.
    Ja nythän niitä on tutkittu viimeisten vuosien aikaan. Yhä uusia terveysvaikutteisia aineita niistä löytyy. Luonnonmarjat tietenkin sisältävät eniten, mutta toki myös viljellyt.
    Aurinkoista äitienpäivän aikaa sinulle.

    VastaaPoista
  15. Täytyy sanoa ,että olen minä ollut Suonenjoellakin, hih..mansikoita poimimassa Korhosen tilalla nuorena tyttönä.
    Ai, että niitä aikoja :)Nyt kun on ollut lämmintä, ihan silmissä kaikki kasvaa luonnossa, mustaherukkaani on tullut lehdet parissa päivässä.

    Ihana tuo kakku, siis nuo kakut on lemppareitani, niiiiiin ihania, ei säily ainakaan meidän jääkaapissa ;D
    Nams :P

    VastaaPoista
  16. Seijastiina, onpas jännää, olisi mukava tietää kuka Korhonen, heitä kun on paljon.
    Ja makea maistuu täälläkin, varsinkin jos se on suklaista!

    VastaaPoista