sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Vapun viettoa ..

Kevättä on, tosin viileänpuoleista tällä kertaa. Mutta ei se estä lähtemästä luontoon ja siellä on kevät. Kävimme ihmettelemässä tätä linnunpesää, jonka mies löysi sattumalta. Hän oli omassa metsässä raivauspuuhissa ja kaatamassa leppiä, kun melkein jalkojen juuresta isokokoinen lintu pyrähti lentoon. Ja pesähän siinä oli. Munia oli neljä, melkein kananmunan kokoisia. Seuraavana päivänä oli tullut yksi lisää.  Eilen sitten hiippailimme sinne kameran kanssa. Lintua ei näkynyt, toivottavasti ei ole hylännyt pesäänsä. Tutkittuamme lintukirjoja ja nettiä, olemme varmoja että lintu on lehtokurppa. Tässä lisää linnusta. 
Vapunvietto täällä sujuu siis tarkkailemalla luontoa. Mutta kyllä simaa ja munkkeja kumminkin nautitaan. Ja jos huomenna on hyvä sää, ajelemme katsomaan koskea sadan kilometrin päähän. 


Hauskaa vapunjatkoa kaikille lukijoille!

Kuva viime vuodelta

18 kommenttia:

 1. Hyvää Vappua teille! Täällä hyisen kylmä tuuli, kävime siksi Himmun kanssa seikkailemassa naapurin metsässä sujassa tuulelta. Ei ole lämpöäkään kuin 8 astetta. Mutta aurinkoista. Silti on kevät. Linnunlauluineen!

  VastaaPoista
 2. Mummeli. hyiset tuulut puhalta täälläkin nyt. Toivottavasti huomiseksi asettuu kun meinattiin sinne Korkeakoskelle suunnata.
  Terkut sinne.

  VastaaPoista
 3. Hauska löytö tuo linnunpesä. Munat näyttävät lehtokurpan munilta, mutta kurppa munii yleensä vain neljä munaa. Jos sinne ilmestyy vielä lisää munia, voi pesä olla metsäkanalintujen pesä. Kurppa on suhteellisen pienikokoinen, joten isoja ovat munat jos kananmunan kokoisia. En ole kyllä koskaan nähnyt lehtokurpan pesää, joten vain arvailuja. Koppelon munat on isoja mutta eivät noin täplikkäitä.

  Munkit ja sima herkullisia, ei haittaa vaikka kuva viime vapusta!

  VastaaPoista
 4. Nyt mieleeni tuli melkein laulu "oli kesä, kesä, kesä / oli pesä, pesä, pesä / oli peipolla korkealla", vaikkei vielä ole kesä, lintu ei peippo eikä pesäkään ole korkealla. Toivottavasti lintuemo ei ole hylännyt pesäänsä.

  Hyvää vappupäivän jatkoa sinne! Me alamme tehdä lähtöä A:n päiväkotikaverin Hoplop-synttäreille, aamu meni pihahommissa.

  VastaaPoista
 5. Anja, paljon on mies luonnossa liikkunut, erämies on, mutta moista ei ennen nähnyt. Ja lintuun sopii tuon kurpan tunnusmerkit. Jäänee arvoitukseksi kumminkin...

  VastaaPoista
 6. Katja, toivottavasti emo hautoo ja säästyisi pedoilta. Niitäkin siellä on. Kettuja, ja ikävä sanoa, metsästyskoiria vapaana.
  Kivaa synttärijuhlaa sinne ja vapunjatkoa.

  VastaaPoista
 7. Herkullisen naköisia munkkeja.
  Mukavaa Vappupaivan iltapaivaa Minttuli
  Juuri kevaalla luontoa onkin mukava seurata,kun siella tapahtuu paljon kaikenlaista.

  VastaaPoista
 8. Sateenkaari, kiitos terveisistä. Kevät parhaimmillaan, kunhan taas sää lämpenisi. Aurinkoa sinne Välimeren rantakaupunkiin.

  VastaaPoista
 9. Kauniit linnunmunat.
  Vappu oli meilläkin kolea, mutta
  aurinkoinen. Nyt jälleen kotona.
  Toivottavasti pääsette huomenna
  koskenrannalle.
  Oikein mukavaa toukokuun alkua.
  Terkkuja.

  VastaaPoista
 10. Sirpa, kiitosta. Koleaa taisi olla joka puolella maata, mutta mitä siitä jos muuten oli mukavaa...
  Lämpimiä terkkuja.

  VastaaPoista
 11. Upeat linnunmunat<3

  Ja vielä lasillinen vappusimaa ja munkkirinkilä: Kiitos tarjoilusta, Minttuli<3

  VastaaPoista
 12. Onpas soma pesä ja siinä munat, oli minkä linnun tahansa, kunhan jatkaa pesintää, että nuista syntysi jotain. Söpöä.

  VastaaPoista
 13. Aili, ole hyvä. Pitää käydä vielä katsomassa varovasti mitä pesään kuuluu.
  Lämpimiä terveisiä Tohmajärvelle.

  VastaaPoista
 14. Nenunen, soma on ja toivotaan parasta. Ainakin puiden kaato sillä alueella saa odottaa aikaa parempaa.

  VastaaPoista
 15. Ihania munkkeja, ja olit löytänyt pesän, sitä on kiva seurata sitten, olen etsnyt myös pesiä,mutta en vielä ole löytänyt, kuin viime vuotisia. kiitos kommentistasi, ojennan lemmikit oik.blogissani lukijoille nyt. Hyvää ja kaunista kevään jatkoa ja alkanutta viikkoa. t.pipsa

  VastaaPoista
 16. Pipsa, kiitos. Pesä saa olla nyt rauhassa ja toivon että poikasia tulee.
  Kiitos lemmikeistä ja hienoa toukokuuta.

  VastaaPoista
 17. Mukavat kuvat nappasit pesästä, linnut lisääntyy muuttomatkoilta, minä vietin haravoimisen lomassa kivaa päivää punarinnan ja mustarastaan kanssa.
  Kivaa toukokuuta Minttuli ♥

  VastaaPoista
 18. Seijastiina, sitten olet saanut kunnon konsertit kaupantekijäisiksi. Ovat molemmat niin hienoja laulajia ♥
  Hienoja kevätpäiviä, lämpenisi vähäsen.

  VastaaPoista