lauantai 9. heinäkuuta 2011

Hellettä ja mansikkajuhlia.

Niinkuin eilen kirjoittelin, alkoivat karnevaalit kulkueella perinteiseen tapaan. Helle helli ja kansaa oli paljon katujen varsilla. Kulkue oli jonkinasteinen pettymys  kun vertaa sitä menneisiin. Pieni kuvakooste parhaista paloista kumminkin..
Osuuspankin "ylikypsät" jaksavat panostaa vuodesta toiseen

Samoin palokuntakerho, nyt olis saanut lumenpudotuksen puoleen hintaan...

Eläimiä ja hevosella pääsee...


Erikseen on mainittava nämä allaolevat  Kopolan päiväkodin lapset: He saivat mainetta maan korkeimmalta taholta, kun presidentti Halonen onnitellessaan jääkiekon mm-kisajoukkuetta kultajuhlissa, toimitti lasten tekemän onnittelukortin joukkueelle. Siitä kiitokseksi jokainen lapsi sai  nämä paidat, jotka päällä he eilen iloisin mielin kulkueeseen osallistuivat.

Kulkueen katselemisen jälkeen pyörähdettiin varsinaiselle karnevaalialueella ja tuttuja tapaamaan. Katseltiin siinä hetki ja niinhän se taas oli että mansikka hukkui kaiken krääsän joukkoon. Sivutimme myyntipisteet vikkelään. Kaatron rannalle oli kertynyt satoja piknikin viettäjiä. Mutta rauhallisiakin paikkoja oli nauttia lämpimästä illasta.

Nakuilijoitakin oli joukossa.Kohtalaisen rauhalliselta meno näytti  vielä iltakymmenen jälkeen. Mutta varalta kumminkuin valittiin toinen reitti kotiinpäin puolen yön maissa. Lämmin yö, kuin etelässä.
 Pieni hetki öisellä joen partaalla..

Täällä ei melu häirinnyt ja pitkästä aikaa oli mukavaa nauttia kesäyöstä. 


Karnevaalit jatkuvat, mutta eiköhän ne omalta osaltani ole tällä kertaa ohi. Tosin huomenna ajattelin mennä katsomaan kun Kari Tapion muistomerkki paljastetaan. Jani Jalkanen laulaa ensin kirkossa ja sen jälkeen sitten tuo muistomerkin paljastus. Ja vielä sen päälle olisi konserttikin. 
Saas nähdä millaista säätä sitten, nyt on mittarissa 29.5 plussaa..

12 kommenttia:

 1. Tosi kesäisissä tunnelmissa siellä teilläkin päin on juhlittu, huumori on ollut juhlissa myös mukana:D Lumenpudotuskin luvataan ihan puoleen hintaan - kunhan jostain katolta sitä lunta löytyisi! O_O

  Hienoa, että kari Tapio saa oman muistomerkin, pidän hänestä...

  Oikein suloista (kuumaa) kesää sinulle, Minttuli, ja terveiset täältä Tohmajärveltä<3

  VastaaPoista
 2. Aili, nyt lumi tekisi poikaa, kun helteessä hikoillaan, hih.
  Mukavaa lauantai-iltaa ♥

  VastaaPoista
 3. Olen yrittänyt laittaa kommentiani eteenpäin, vaa ei lähe, tämä eilisestä...nyt aloitetaan uudestaan! Joskus muuten aion olla siellä paikanpäällä karnevaali aikaan, mutta onneks niitä teudän kuuluisia mansikoita piisaa tännekin, ostinkin eilenkin ja olivat suussa sulavia...;)

  VastaaPoista
 4. Maikku, kiitos. On tainnut olla taas ongelmia bloggerissa, multa on lukijatkin karanneet, höh.
  Ja karnevaalialueella oli hurjasti porukkaa tänään, vaan piti lähteä kesken konsertin kotiin. Ukkonen mylvii!

  VastaaPoista
 5. Minttuli, minusta nämä Suonenjoen mansikkakarnevaalit kuuluvat Suomen suveen siinä missä Savonlinnan oopperajuhlat ja Rauman Mustan pitsin yö. Vaikka kaikissa on oma tyylinsä suviriehaantua, niin ei koskaan mitään yletöntä ja naku-uinti on ihan virallista ainakin Yyterin yhdellä rannalla;-) Ennen se oli kai koko rannalla, sillä muistan itsekin, miten...;-)

  Kaunis jokimaisema ja siinähän kai señora Minttuli poseeraamassa...kauniina.

  Nyt meilläkin alkaa sitten suuri Mansikkaviikko!

  Mukavia mansikkapäiviä!

  VastaaPoista
 6. Heipä vaan! Mukavaa on sielläpäin ollut, ja lämmin ei onneksi luita riko, mutta meille "vanhoille patuille" se joskus vetäisee hien pintaan. On se hieno tuollainen kuulas jokimaisema, ja huumorinkukka kukkinut hienosti noilla palopojilla. Lämmintä on täälläkin ollut, aamupäivällä Porissa +28 astetta. Yyterissä kävimme pyörillä, täyttä oli joka kolkassa. 5 km rantaa täynnä kansaa. Olihan siellä noita nakuilijoitakin nakurannalla. Terveisin ja lämpimin, tällä kertaa "aurinkorannikolta".

  VastaaPoista
 7. Leena, niinhän ne kuuluvat, Suomen vanhimpia kesätapahtumia tämä on. Ja tänä päivänä sitten juhlittiin edesmennyttä Kari Tapiota, muistomerkin paljastuksineen ja konsertteineen. Pitihän siellä olla kuvia ottamassa lähisuvulle, jotka siellä olivat kutsuvieraina..
  Kiitos, kyllä poseeraa, onneksi tuo hämärä on armollinen
  Jahas, minulla odottaa 10 kg mansikoita käsittelyä
  Sinulle myös mansikantuoksuista viikkoa ♥

  VastaaPoista
 8. Kesä on juhlien aikaa. Siellä mansikat, Seinäjoella ns. tangot ja sitten mitä missäkin. ja se krääsä on vallannut kaikki kesätapahtumat. Pääasia helposti unohtuu.

  oikein hyvää alkavaa viikkoa sinne mansikkamaille. Käytkö itse poimimassa?

  VastaaPoista
 9. Ookke, Mukavaa ja hikistä oli. Onneksi on huumorinkukat olemassa, eikö? Nyt hetkeksi helle hellitti. Saatiin sadettakin vähäsen. Tuossa juuri edelliseen kommentoinkin että tänään oli Suonenjoen suuren pojan muistelupäivä ja kyllä siellä nenäliinoja tarvittiin. Minäkin, oli niin vaikuttavaa kun pojat siinä isäänsä muistelivat.

  Sinne teille molemmille lämpimät terkut myös

  VastaaPoista
 10. Oli niin hellepäivä, että jäi lauantain karnevaalihumu katsomatta. Sunnuntaina - siis tänään - näytti ilmojen haltia vesiämpäriään kivillä täytettynä, eli ukkosti ja satoi. Lähdimme ajelemaan eteläiseen päin. Ehkä ensi kesänä sitten on parempaa tuuria karnevaalien suhteen. Toki mansikoita pitää mennä poimimaan nyt puolen viikon maissa. Ja Kari Tapion muistomerkki pitää käydä katsastamassa, olihan maestro samaa sukua.

  VastaaPoista
 11. Mummeli, kyllähän näitä kekkereitä riittää, mutta tämä meidän on niitä ensimmäisiä lajissaan ja erittäin suosittu vieläkin.
  Mansikoita en tarvitse poimia, ovat poimijat pitkin ja poikin Venäjänmaata. Isäntä kun on "renkipoikana" veljensä marjatilalla ja tuo niitä joskus liikaakin..
  Kivaa tulevaa viikkoa sinne

  VastaaPoista
 12. Anja, hellettä oli tänäänkin ja päänsäryn sain siellä muistomerkin paljastusjuhlassa ja Janin konsertista piti lähteä kesken ukkosta pakoon.
  On muuten komea kivi se muistokivi. Laitan huomenna varmaan kuvia tänne!
  Terkut ja Simolle rapsutukset!

  VastaaPoista