tiistai 13. syyskuuta 2011

Maalaismaisemaa ja veden viljaa

Eilen oli vielä kesäinen päivä ja hieno ulkoilupäiväkin. Mies läksi kalareissulle kaverinsa kanssa, toiveena saada jälleen  isoja ahvenia...
Itse lähdin Mintun kanssa heti aamusta lenkille vähän eri suuntaan kuin tavallisesti. Joen toiselta puolelta katselimme maalaismaisemaa ja laitumilla olevaa nautakarjaa.


                                       Kauniita ruskan värejä joen törmällä


Kalamiesten saapuminen reissultaan meni myöhäiseen iltapäivään. olivat joutuneet myrskyn silmään ja poistulo sitten kasteli miehet läpimäriksi, Saalista oli tullut, yli 11 kg isoja ahvenia ja 1 kuhakin. Meille jäi siivottava saalista yli 5 kg. Komeita fileitä on jääkaapissa odottamassa ruoaksi valmistamista. Osa pakastettu  tulevaa käyttöa odottamaan


Nyt tutkailen kuvassa olevaa mainiota Savolaeasta keittokirjaa ja ehkäpä seuraavan ohjeen mukaan tällä kertaa fileistä valmistuu oikea herkkuateria

                          Ahventa rukkiin aromilla (5:lle)


0,750 g ahvenfileitä, ½ rkl suolaa, 1 tl sitruunapippuria,
1 dl vehnäjauhoja, 1 kananmuna, 75 g hapankorppuja ½ dl rypsiöljyä,
50 g voita ½ sitruunaa, tilliä ja ruohosipulia


Mausta ruodottomat kalafileet. Jauha hapankorput hienoksi esim monitoimikoneella tai sauvasekoittimella ja siivilöi ne.  Kasta fileet jauhoihin, munaan ja ruiskorppujauhelmaan. Paista rapeiksi pinnalta ja mehukkaiksi sisältä.
Koristele ruosipulilla, tillillä ja sitruunalla.
Tarjoa esim. muhennetun punajuuren, lohkoperunoiden ja sienimuhennoksen kera.
Hyvää ruokahalua

16 kommenttia:

  1. Komeita ahvenfileitä!
    Hyvän saaliin miehet saivatkin.
    Tuo kalaohjeesi kuulostaa ja näyttää maukkaalta.

    Parasta syksyssä onkin nuo kauniit värit.
    Niinkuin on taas kuvissasikin.
    Syksyiset terkut ♥!

    VastaaPoista
  2. Arvaa vaan tekeekö mieli! Ahven on tosi herkullinen kala. Mökillä merenrannalla saimme verkoilla isoja, merituuliaruinkoahvenia, jotka sitten kypsensimme grillissä.

    Kuha on kuitenkin siian ohella minun suosikkini.

    Kiitos ohjeesta! Minulla on Satakuntalainen keittokirja...

    VastaaPoista
  3. Sirpa, ahvenia, sieniä marjoja. Ruoassa pysytään..
    Tälläisenä harmaana päivänä v värit luonnossa ilahduttavat, eikä malta olla ottamatta uusia kuvia, vaikka entisiäkin olisi, hih!
    Syysrerkkuja sinne takas!

    VastaaPoista
  4. Leena, ahven on hyvä, mutta kuha ja siika ne minunkin lempikalani ovat.
    Tuo ohje on ihan hyvä, kokeiltu on..
    Terveiset sinne!

    VastaaPoista
  5. Minun lempiruokani on myös kala, nytkin on kirjolohi ja silakkafileitä pakkasessa.

    VastaaPoista
  6. Ahven on maukas ja ihana kala<3

    Varmasti maukasta kotiruokaa..;)

    Hyvää viikon jatkoa sinulle, Minttuli<3

    VastaaPoista
  7. Siis noi on niin herkullisen näkösiä!! Auts,nälkä iski!!

    VastaaPoista
  8. Pepita, hyvää on kirjolohikin ja silakat. Silakoita emme täällä tuoreena saa. onneksi on kaupan pakastealtaissa..
    Kivaa viikonjatketta.

    VastaaPoista
  9. Aili, ahven on ollut syönnillään loppukesästä ja suuria on onkeen tarttunut.
    Ja hyväähän se aina tuore kala on.
    Kiitos kommentistasi ja terveiset!

    VastaaPoista
  10. Riitta Sinikka kiitos. Kyllä nälkä lähtee..

    VastaaPoista
  11. Kiitos ohjeesta.Hapankorpusta tuleekin maukasta leivitetta.Tuli ihan vesi kielelle.
    İhanat kuvat taas.

    VastaaPoista
  12. Sateenkaari, ole hyvä ja kiitos itsellesi.
    Ollapa nyt siellä auringossa. Täällä sataa ja tuulee. On tullut syksy..

    VastaaPoista
  13. Ahven on lempparikalani siian ohella. Maistuis kyllä ihanalle tuolla reseptillä valmistettuna! Nam. Lapset saivat ongella aika isoja ahvenia kesällä mökin laiturilta, mutta ei nyt noin upeita!

    VastaaPoista
  14. Anja, ne isot kalat on Iisveden saaliita, harvinaisen isoja on noussutkin.
    Ja tuo kirja, mikä on kuvassa
    sisältää paljon niitä vanhoja perinteisiä savolaisia ruokaohjeita, mutta myös uusia, kuten tuo esimerkki.
    Nyt täällä tulee vettä kaatamalla, niinkuin varmaan siellä etelämmässä. Sisäpäivä siis.

    VastaaPoista
  15. Ompa herkullisen näköiset kalat,ahvenet tuossa esillä.
    Oli varmaan hyvää!

    VastaaPoista