torstai 1. syyskuuta 2011

Näkemiin kesä, tervetuloa syyskuu

Kaunis kesä on virallisesti siirtynyt muistojen joukkoon. Syyskuun alku on täällä kostean lämmin, Kukat kukkivat vielä ja antavat väriä harmaaseen päivään.


Pieni katsaus kesän  tapahtumiin ja hienoihin hetkiin, joita on mukava muistella.


Kesäkuu. Lämmintä ja pari pientä kotimaan reissua, alkukuusta Vantaa ja Helsinki. Lastenlasten iloa, lämmintä säätä, pihaleikkejä, joita Minttu seurasi tarkkaavaisesti.


 Helsingissä Kauppatorin vilinää, merellistä maisemaa ja Senaatintorin ympäristön  kauniita rakennuksia.
Kuukauden puolivälissä matka Turkuun junalla, se kauan odotettu sisarusten matka.  Ensi kerta siinä kaupungissa, johon todella ihastuin.


  Mukavia tapaamisia, tärkeimpänä tietenkin pienen hurmaavan Maian ensikohtaamnen. Ja kyllä pikkuprinsessa taisi vähän isotädistään tykätä


Lämmöllä muistan myös ystäviä, jotka koko päivän olivat oppainamme Turussa ja Naantalissa. Ystäviä, jotka tapaamme uudelleen marraskuussa Teneriffalla.


Heinäkuussa, mansikkakuussa,  oli  monta mieleenpainuvaa hetkeä. Alkukuusta saimme mukavia vieraita Porin suunnalta......


Heinäkuussa saimme myös lomalaisia, kun tyttären perhe vietti täällä muutaman helteisen päivän. Mansikoita, uimista lämpimissä järvivesissä ja pieniä retkiä. Siinä ne kesäiset päivät menivät..
 Kuopiossa ihmeteltiin luonnontieteellisen museon mammuttia, joka vähän pelottikin, käytiin korkealla Puijon tornissa ..Leikittin ja tehtiin kaikkea kivaa yhdessä.


Yksi pienen kaupunkimme merkkitapaus oli laulajan muistomerkin paljastustilaisuun ja siitä noussut pieni kohu,  laulun sanat eivät kaivertajalta sattuneet ihan täsmällisen oikein. Toiset ovat sitä mieltä ettei haittaa, mutta korjattavaksi menee syksyllä tämä teksti.
Heinäkuun loppupuolella teimme retken Etelä-Pohjanmaan maisemiin Alavudelle sisareni ja hänen miesystävänsä mökille. Menomatkalla pysähdyimme Ähtäriin tapaamaan  mummelia ja koiraansa Himmua. . Valittettavasti meillä oli turhan kireä aikataulu, joten jutut jäivät kesken, mutta eiköhän meillä ole syytä käydä sielläpäin vielä toisenkin kerran..
Mökkivierailu sujui leppoisissa merkeissä ja luonnossa liikkuen.  Uimavesi oli todella lämmintä ja sieltä ei olisi malttanut tulla pois..


Elokuu ja satokausi, marjoja, sieniä tuoreita kasviksia. Kaikenlaista hyvää tämä kesä on tarjonnut


Ennätettin kumminkin tehdä viikonloppumatka pääkaupunkiseudulle. Mummia, ukkia ja Minttua siellä taas innolla odotettiin. 
Ja se meidän tyttöjen visiitti Helsinkiin oli niin onnistunut, että uusiksi se on otettava heti kun on mahdollista.
 Kerran viel, merelliset maisemat Kaivarista katsottuna.

10 kommenttia:

 1. Eli, kesääsi on mahtunut monta mukavaa
  tapahtumaa ja monta mukavaa vierailua.
  Näitä onkin sitten syksyn pimeinä iltoina
  kiva muistella.

  Hienot kesäiset kuvat, etenkin ensimmäinen
  pisarakuva!
  Syysterkut.

  VastaaPoista
 2. Sirpa, mahtuuhan noita tapahtumia kesään kun alkaa muistella. Enimmäkseen kumminkin kotosalla oltiin..
  Syysterkut sinulle myös!

  VastaaPoista
 3. Onpa ollut tapahtumarikas ja kokonaisuudessaan tosi hyvä kesä, eikö vain? Hyvä kuulla, että tuon muistomerkin teksti menee korjattavaksi, koska onhan se tavallaan ikuinen muisto monille. Turkuun ihastuin minäkin ja sinne Savoon kaipaan aina vain, onneksi pian taas olemme siellä!

  VastaaPoista
 4. Tuntuu oikein sympaattiselta ja mielenkiintoiselta tämä kesäsi, Minttuli<3

  Toivon, että syksy ja talvi ovat yhtä mukavia sinulle ja perheellesi, Minntuli<3

  VastaaPoista
 5. Minttuli, onpa ollut vauhdikasta teillä! Syksyssä on kivaa juuri se kun ei tarvitse ryntäillä mihinkään. Tosin ei me Olgan saapumisen jälkeen olla paljoa suviaikaan missään käytykään, vaan ystävämme ovat visiteeranneet meillä. Vaikka meillä on ilmastointi autossa, ei se matkustaminen ole ollut koiralle kivaa, kun ei tajuttu ostaa autoa, jossa takana tummennetut lasit. Porin puolesta palatessa aina aurinko paahtanut takapenkille. Nyt tiedän, mitä ihan ekaksi odotan seuraavalta autolta eikä se ole automaaattivaihteet.

  Täällä sataa nyt niin paljon, että jopa minä, sateen ja sienten ystävä, toivoisin hieman paussia. Dina tulee tänään viikoksi 'hoitoon' ja kurjaa kun ei voi koiruuksien kanssa olla puutarhassa. Vielä olisi ollut syyskuun iltoja istua ulkona.

  Lumoavaa syyskuuta sinulle!

  VastaaPoista
 6. Ihastuttavin kuvia kerroit kesästä.
  Siihen liittyikin paljon mukavaa muisteltavaa ♥
  Tuo eka kuva on excellent! Täydellinen!
  Mukavaa syksyä ja viikonloppua ja paljon antoisia hetkiä. Mintulle rapsutukset ♥

  VastaaPoista
 7. Katja, kesä oli hyvä, mukavia tapahtumia ja kesäretkiä sopivasti.

  Tuosta muistomerkistä, paljon on ollut kävijöitä ja siksi korjaustyö jätettiin syksyyn.. Oikein kivaa viikonloppua sinne

  VastaaPoista
 8. Aili, kiitos, oli oikein hyvä kesä kaikinpuolin. Vuosi sitten meillä oli vähän toisenlaista, surun kesää silloin. Jotenkin osaa nauttia sitten kun kaikki on mukavasti.

  Kiitos toivotuksista, samaa sinulle

  VastaaPoista
 9. Leena, kiitos. Sopivasti vauhtia ja rauhallista kotona oloa. Mintun kanssa on hyvä matkata autolla. Nukkuu vaan takapenkillä. Toisin oli vehniksen kanssa, yhtä tuskaa välillä...
  Toivottavasti sade on lakannut ja voitte nauttia siellä ihanassa puutarhassa lämpimistä hämärän hetkistä koiruuksien kanssa.
  Kauniita ja kuulaita syyspäiviä odotellaan ♥

  VastaaPoista
 10. Seijastiina, kiitos paljon. Itsekin pidän tuosta ekasta kuvasta.
  Oli kiva ja lämmin kesä. Ja nyt tietenkin toivoisi niitä kauniita ja kuivia syyspäiviä. Sadetta on saatu taas liiankin kanssa.
  Ja Mintulle meni rapsutukset, hän kiittää ..
  Hyvää viikonloppua

  VastaaPoista