lauantai 24. syyskuuta 2011

Sadepäivien puuhastelua

 Tämän päivän tihkusateinen sää ei innosta pahemmin pihan syystöihin. Niinpä nostin esille  vanhat kauniit puurasiat, joissa on vanhoja valokuvia..
Isompi on tädin jäämistöstä ja nyt ajattelin käydä valokuvat tarkkaan läpi ja poistaa kaikki kuvat, joissa on aivan tuntemattomia henkilöitä. Tädin tuttavien perhekuvia, kiitoskuvia, hautajaiskuvia ja  matkakuvia. Vanhimmat kuvat -40 ja-50 luvulta, sekä aiemmilta vuosikymmeniltä, säästän kaikki. Samoin kuin sukulaisten ja henkilöiden jotka ovat tutuiksi tulleet.


Näitä selatessani, etsin tietoisesti kuvia joissa olisi kuvattu jotain toimintaa, työntekoa ja sen sellaista. Mutta aika vähän niitä on.  Mukavia muita muistoja senkin edestä ja muutaman skannasin...
Lapsuusmuistoja 50-luvulta...


Siella sitä oltiin heinätöissä, hoideltiin kotieläimiä..  Tulipa jälleen nostalginen olo. Eipä ole näilläkään vainioilla enää heinäntekoa. Puun taimet sinne isä istutti jo kolmekymmentä vuotta sitten.


Ylläolevan lahoavan riihen kuvasin elokuun sumuisena aamuna. Se ei liity lapsuusmaisemiini.19 kommenttia:

 1. Aarteita on nuo vanhat kuvat. Minullakin anoppini jäämistöstä kuvia suvun vaiheista, osan tunnistan mutta paljon minulle tuntmattomia.
  Siinähän aika meneekin mukavasti adepäivänä kun noita selvittelet. Täällä sataa yhä, vaikka jo poutaa luvattiin, jospa se joskus loppuu.
  Varaukseen meni ne kirjat, uhden sain.

  VastaaPoista
 2. Jokke, kiitos vierailustasi. Aarteita ovat ja visusti tallessa pysyvät ne tärkeimmät.

  VastaaPoista
 3. Mummeli. Sadepäivä jatkuu, mutta aurinko jo vähäsen pilkistelee. Hitaasti käy tuo selvittely. Pysähdyn tämän tästä muistelemaan. Mutta eipä noilla kiire ole.
  Kiva kun sait yhden kirjan ja lisää on luvassa,
  Mukavia lukuhetkiä ja jospa se aurinkokin siitä..

  VastaaPoista
 4. Sadepäivänä onkin mukava paneutua
  tuollaiseen puuhaan. Muistella omaa
  lapsuuttaan sekä palauttaa mieleen vielä vanhempien kuvien tarinoita.
  Leppoisaa lauantaita!

  VastaaPoista
 5. Ihanan nostalgista päivää vietät!
  Voi noita heinäseipäitä. Muistan kuumat kesäpäivät heinätöissä. Ennenkuin pääsi töihin, kelpasi kiikuttamaan kahvia ja virvokkeita korissa heinämiehille.

  VastaaPoista
 6. Kuvia pitäskin ottaa oikeista tilanteista ja tapahtumista. Yleensä kuvattavat ottaavat asennon jonkun hyvän taustan eessä. Ihanat nuo sun vanhat kuvat. Mullakin vanhoja mustavalkeita kuvia, osaa en tiijä ketä niissä on, mut en poiskaan raaski heittää. Tulleet vanhempiin jäämistön myötä. Kait joskus peniskana niitä selattu, mut jääkö niissä olleet ihmiset mieleen vaikka oliskin nimet kuullu. Ei varsinkaan jos ei mitenkään henk.kohtasia tuttuja.

  VastaaPoista
 7. Valokuvia heinätöistä olen nähnyt aika paljon, mutta varsinaisia työvalokuvia on otettu hirveän vähän. Ihmiset piti kuvata pyhäkamppeissa eikä riihiremputtimissa. Jotenkin työkuvia ei pidetty entisaikaan "hienona". Kurjuutta ja köyhyyttä ei haluttu taltioida, piti olla kaunis sunnuntaipäivä ja kirkkokemputtimet päällä.:D

  Mukavia nuo vanhat kuvat. O_O

  Oikein mukavaa viikonvaihdetta sinulle, Minttuli<3

  VastaaPoista
 8. SIRPA, totta, mukavaa puuha on, ja muistot, jo unohtuneet tulevat mieleen. Miten ne kesät olivatkaan pitkiä ja ihania silloin..
  Leppoisaa lauantaita myös sinulle ♥

  IRENE. kiitos. Nostalgian vallassa, kyllä vaan. Kuparipannussa minäkin kannoin monet kahvit kaukana pelloilla oleville. Se oli kunniatehtävä. Sama pannu nököttää nyt keittiössäni kunniapaikalla.

  NENUNEN, juuri niin, tilanteet ja tapahtumat ovat näin jälkeenpäin ajateltuna paljon arvokkaampia kuvakohteina kuin "pönötyskuvat" Minulle onkin kertynyt todella paljon noita vanhoja kuvia, osa 1800-luvulta, joten noita turhanpäiväisiä uudempia joutaa osa panna mappi ööhön.

  AILI-mummo, Kunhan käyn kaikki kuvat läpi tässä syksyn aikana, luulen että joku työn kuvauskohde löytyy noiden satojen joukosta. Sota-aikaa on paljon, mutta kaipailen muitakin, muistan niitä joskus katselleeni.
  No nyt on aika toinen eikä enää mennä valokuvaajalle parhaat kirkkokamppeet päällä..
  Sinulle myös hyvää viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 9. Olet keksinyt sadepäiväksi kivaa puuhaa. Täällä puolestaan on ollut huikaisevan kaunis syyspäivä. Meillä on iso laatikko vanhoja valokuvia, paljon sellaisiakin, joista ei hajuakaan ketä esittävät. Olen joskus yrittänyt niitä hävittää, vaan sitten on tullut sellainen tunne, että en voikaan laittaa niitä tulen ruuaksi. Jokohan olis aika?
  Hienoja kuvia olet postaukseesi skannannut, elämä maalla oli ennenvanhaan juuri tuollaista; heinätöitä, kotieläinen hoitamista. Noita kuvia on kiva katsella.

  VastaaPoista
 10. Anja, kiitos.
  Pitää sitä jotain aina keksiä. Eipä kyllä paljon ole edistynyt. Ainoastaan haalistuneet värikuvat vieraista ihmisistä heitin takkaan. Näin se käy, ei raski..
  Aurinko näkyy nyt, joten huomenna pihapuuhiin.

  VastaaPoista
 11. Tuli kyllä nostalginen olo - maaseudun elämää :-)

  VastaaPoista
 12. Ulla Tuomela, kiitos, niin minullekin ♥

  VastaaPoista
 13. Mun sivulta löytyy Sinulle tunnustus, käy hakemassa:)

  VastaaPoista
 14. Niin monia muistoja monelta ajalta. Mummoniko se siellä on komean possun kanssa?

  Minunkin mielestäni on ihanaa katsoa valokuvia, ne vievät aina jonnekin toiseen aikaan.

  Toivottavasti sää paranee sielläkin!

  VastaaPoista
 15. kaikista ihanista kesän ja syksyn kuvista kiitollisena hyvää onnellista ja tervettä syksyä toivoen. sivullani pieniä sanoja on sinulle Minttuli ystävyyden tunmnustus, käy hakemassa ja toimi kuten itse haluat, vapaat kädet

  VastaaPoista
 16. Nenunen, käynpä kurkkaamassa mitä sieltä löytyy. Kiitos!

  VastaaPoista
 17. Katja, paljon on muistoja tallennettu kuviin ja niihin esineisiin, joita olen kerännyt matkan varrella..
  Kuvassa ei ole mummosi, vaan tätisi.
  Sateet väistyivät täältäkin. On mitä kaunein syyspäivä.
  Terkut ja näkemisiin muutaman päivän kuluttua.

  VastaaPoista
 18. Aikatherine, kiitos. Käynkin ihan heti kurkkaamassa.
  Aurinkoa päivääsi!

  VastaaPoista