sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Syyssunnuntaina, värimaailmaa ja luettavaa

Kovin harmaana ja sateisena alkoi tämä kuu. Väriä harmaisiin päiviin löytää ulkoa. Eräänä  päivänä ihailin Mongolian vaahteraa lenkkipolkumme varrella..
Miten kauniita ovatkaan siemenkodat, kuin värikkäitä perhosia pieni puu täynnä.   Oman pihan  puut ja pensaat aloittelevat myös väri-iloitteluaan


Syksyn tullen ja päivien lyhentyessä, kirjapino kasvaa jälleen yöpöydällä. Tämän viikon kirjastokäynnillä mukaan tarttui pari ruotsalaista  tiiliskividekkaria
Camilla Läckbergin Merenneito, josta  arvion on tehnyt mm. Katja ja Johan Theorin Verikallio, josta arvion on tehnyt ainakin Leena.
 Aika usein luettavakseni valikoituu kirjablokkaajien arvioimat teokset ja olenkin löytänyt niiden kautta todellisia helmiä, joita en olisi osannut muuten etsiä.


On eräs kirja, jota nykyisin selaan tämän tästä. Se on omassa hyllyssäni oleva Korpelan Teneriffan vaellusopas. On se aika vuodesta jolloin alkaa jo melkeinpä perinteeksi muodostunut marrasmatka pyöriä mielessä. Ja tottakai mieli tekee kulkea luonnossa sielläkin. Ovat ne maisemat vaan niin henkeä salpaavia..
 Viime vuoden reitin varrelta..


 Nyt paistaa aurinko pilvisten päivien jälkeen, joten kirjat odottakoot iltaa. On hyvä lähteä  syksyisen metsän satoa katselemaan.

10 kommenttia:

 1. Lukemista on minullakin, ostin 10 kirjaa. Jo toinen Pirjo Hassisen kirja on menossa, Isänpäivä.

  Hyviä vaellusreittejä ja -ilmoja sinulle, Minttuli<3

  VastaaPoista
 2. Kaunista väriloistoa.
  Syksyn sateisina päivinä on kiva ottaa
  joku kirja käteen ja syventyä siihen,
  esim. tuohon Korpelan kirjaan.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Aili, Pirjo Hassista en ole lukenut ollenkaan. En tiedä miksi!
  Tänään on ollut kaunis päivä ja pyörällä ajelin pitkät matkat. Vaeltamaan sitten marraskuussa jos terveys pysyy kohtalaisena.
  Kaunista syksyä sinnekin!

  VastaaPoista
 4. Sirpa, kiitti. Värejä löytyi tänäänkin tuolla pyörälenkillä ja nyt latailen ne kuvat koneelle..
  Joo, lukemista pitää olla aina, ja todellakin haaveilen jälleen että kunto kestäisi siellä sitten pientä patikkaakin.
  Terkut!

  VastaaPoista
 5. Meillä ei satanut koko päivänä. Ihanaa, että on kuivaa pitkästä aikaa. Silloin ei todellakaan malta olla sisätiloissa kun voi olla ulkosalla.
  Ruska kauniisti maalaa siellä jo luontoa.

  VastaaPoista
 6. Irene, kiitos kommetistasi. Täälläkin oli mitä kaunein päivä tänään pitkän harmauden jälkeen. Syksyn tulon kyllä huomaa jo. Kaunista on!

  VastaaPoista
 7. Syksy saapuu ja illat pimenee minullekin jää toivottavasti aikaa myös lukemiselle.
  Korpelan kirja löytyy minultakin puhki luettuna ,suunnitelmissa on tehdä kirjan 9.reissu ensi talvena.
  Suosittelen myös tätä kirjaa kaikille Teneriffan ystäville > http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Kanariansaaret+ovat+my%C3%B6s+luontokohde/HS20070303SI1ME02hoz

  VastaaPoista
 8. Aguila, kiitti kommentistasi. Tätä vaellusopasta lainasin aikani kirjastosta ja piti sitten ostaa omaksi. Ei oikein lainakirjaa arvaa mukaansa maailmalle kuljettaa. Katsoin tuota 9:n reittiä, helpoksi mainittu, mutta ei ehkä minulle käy. Yläilmoissa alkaa huippaamaan päätä, joten tuhat metriä alempana sitten, siellä mäntymetsissä...
  Terkut Kotkaan.

  VastaaPoista
 9. Sinulla on kauniita syksyisiä värejä täällä. Kivalta kuulostaa tuo magnolia vaahtera.
  Kivasti on kirjat esillä, ja kiinnostava jopa on valintasi, tuo merenneito, pitää pistää mieleen :)
  Leppoisaa viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Seijastiina, kiitos. Merenneitoa on kovasti kehuttu. Kesken on vielä, syyspuuhia riittää. Nytkin odottaa 22 l puolukoita..
  Terkuin täältä Kuopion kuppeesta.

  VastaaPoista