sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Tapahtumarikas viikonloppu

Perjantaina saimme jälleen mieluisia vieraita viikonlopun viettoon, kun lapsenlapsemme vanhempineen ajelivat Vantaalta katsomaan savolaisia syysmaisemia.
Kaikki kesän jäljiltä olevat leikkikalut otettiin käyttöön, leikkimökissä taas maalattiin uusia taideteoksia mummille ja ukille ja tietenkin Minttu oli aina yhtä rakas...


Lauantai oli  täynnä toimintaa, Kuopioon heti aamupäivästä. Ensin vierailuja tuttujen luona. Sen jälkeen mummi ja ukki suuntasivat jokasyksyiseen Kalaryssäykseen satamatorille
Tapahtuma on kolmipäiväinen ja kerää vuosi vuodelta enemmän kävijöitä Kallaveden rannalle. Sää suosi jälleen, mitä nyt pieni sadekuuro sattui poislähtiessä.
Kala oli tänäkin vuonna se pääasia. Paljon oli taas kaikenlaisia kalajalosteita myytävänä, lähinnä rannikkoseuduilta., Ahvenanmaata myöten. toki oman alueen tuotteita myös näkyi jonkun verran.
  Olihan siellä myös eläviä kaloja, kuten kaviaarikala sampi, jonka kasvatusta on aloiteltu Varkaudessakin. Jo kuulemma tuottavat tuota arvokasta herkkua..

Kotiinpaluun jälkeen piti vielä tehdä pieni metsäretki, jota joulutyttä oli kovin odottanut. Aurinko paistoi jo matalalta , kun sinne metsän poluille ehdittiin. 


Ja pääsihän lapsi poimimaan puolukoita ja sieniäkin. Ihmettelemään naavaisia puita. Nauttimaan eväitäkin. Päivän päätteeksi saunaan ja unten maille. Ja me aikuiset jatkettiin iltaa maistellen  päivällä ostamiamme kalaherkkuja, hiillostettua siikaa, savusiikaa ym, Ahvenamaan makean mustan leivän kera...
Tänään  vielä ehdittiin leikkiä yhdessä, kokeilla miten hatut sopivat päähän... Lähtömusiikki, soitot ja laulut vanhoilla sähköuruilla..... Heippa seuraavaan kertaan!

14 kommenttia:

 1. Touhukas,mutta mukavan tuntuinen viikonloppu! Hyvää tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Olettekin puuhanneet kaikenlaista kivaa
  viikonlopun aikana.
  Nauttineet pikkuisten seurasta ja
  mukavasta reissusta Kuopioon, josta
  sitten herkulliset tuliaiset iltapaksi.
  Nyt varmaan uni maittaa.
  Mukavaa alkavaa viikkoa ja terkkuja.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vielä koko viikonlopusta. Meillä pikkumies oli kotiin palatessamme vihainen siitä, että emme asu siellä Savossa. Joulutyttö taas jo ideoi uutta metsäretkeä.

  Mukavaa alkuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Riitta Sinikka, touhua riitti, mutta mukavaa se aika lastenlasten kanssa on.
  Kiitos, samoin, oikein hyvää ensi viikkoa.

  VastaaPoista
 5. Sirpa, oikein kiva viikonloppu ja sääkin vielä suosi. Kuopiossa on aina mukavaa pistäytyä.
  Terveiset!
  Katsotaan maittaako uni, kun on täyden kuun aikaa.

  VastaaPoista
 6. Katja, voi pikkumiestä ja metsänneitoa. Kiva kun viihdyitte. Hyvää arkea sinne kaikille!

  VastaaPoista
 7. Olipa mukavaa katsella kuvia paivastanne..Ja alkoi kovasti tekemaan mieli kalaa.Nain kesakuumalla en yleensa osta tuoretta kalaa,kun ei tieda niitten kylmaketjuja.Mutta luulis isojen markettejen kylla siita huolehtivan
  Onpa pikkuneidilla kaunnit pitkat hiukset.
  İhanaa alkavaaa viikkoa,ystavain.

  VastaaPoista
 8. Sateenkaari, kiitos. Oikea puuhapäivä olikin.
  Se tuoreen kalan katkeamaton kylmäketju onkin todella tärkeää siellä kuumassa ilmanalassa. Muuten, muistan syöneeni tosi hyvää grillattua forellia Aspendoksen lähellä. Oli takuuvarmasti tuoretta.
  Oikein hyvää viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 9. Tuolla Osmo-laivalla on mekin muutamia vuosia sitten otettu kyytiä Kallavedellä. Se oli asuntomessuja edeltävänä kesänä, kun kävimme taideyhdistys Okran mukana Kuopiossa, ja myös ortodoksisessa kirkkomuseossa.

  Ihan kiva tuo Kuopio, saisi olla lähempänä..;)

  Ja lapsenlapset ne vasta ylivetoja ovat, oikeita pieniä muusikonalkuja..:D

  Mukavaa uuden viikon alkua sinulle, Minttuli, ja kiitos postauksesta<3

  VastaaPoista
 10. Aili, kyllä vaan, Kuopiossa on aina kiva pistäytyä. Meiltä matkaa vain 50 km.
  Ja lapsenlapset asuvat meiltä niin pitkän matkan päässä. Onneksi pääsee käymään siellä usein kun ei enää työssä olla..
  Oikein hyvää syysviikkoa sinulle

  VastaaPoista
 11. Puuhaa täynnä oli viikonloppusi. Kuopion kalaryssäyksestä minäkin luin, olis kiva joskus päästä sinne mukaan.

  Lapsenlapsillasi on ollut monta mieleen jäävää kivaa mummolan matkaa, eipä ihme, että mieli tekisi asua siellä! Ja tehdä metsäretkiä peikkometsään!

  VastaaPoista
 12. Anja, puuhaa, mutta mukavaa sellaista oli. Kuopion kalaryssäys on oikein mukava tapahtuma. Ei pelkkä myyntimarkkina, vaan neuvontaa ja oheisohjelmaa sisältävä.
  Kyllä lapset täällä viihtyvät niin hyvin että itkun kanssa pois lähtevät.

  VastaaPoista
 13. Mukavia juttuja ja kauniita kuvia sinulla täällä, paljon oli rästissä matkani takia.'

  Nyt jäi Kuopio niin mieleeni, että sinne haluan uudelleenkin. Tämä käynti oli sellainen ohikulkurysäys. Kesällä sitten ja monta päivää. :-)

  VastaaPoista
 14. Unelma, kiitos. Onpa mukavaa kun pidit kalakukkokaupungista. Kesällä se on parhaimmillaan ja silloin kun siellä Tanssii ja soi!

  VastaaPoista