lauantai 15. lokakuuta 2011

Hyvä elää ja asua!

Ylläoleva teksti mainostauluissa  tienvarsilla on tervetulotoivotus  pieneen kotikaupunkiimme.
Tuohon mainoslauseeseen on  ollut helppo yhtyä. Onhan täällä tullut vietettyä koko tähänastinen elämä. Palvelut ovat olleet kattavia ja lähellä, ja hyvät liikenneyhteydet joka suuntaan. Ja kaunis luonto on  vieressä.


Mutta nuorisomme on alkanut voimaan huonosti, kuten muuallakin maassa. Loppukesällä alkanut järjetön ilkivalta vaan jatkuu. Harva se päivä saa kuulla ja nähdä uusista tapauksista. Rikotaan paikkoja, murtaudutaan liikkeisiin tarkoituksena saada ainoastaan tuhoa aikaan. Esimerkkinä lähellämme oleva pikku pizzeria, joka monen vuoden jälkeen avasi ovensa muutama viikko sitten.
 Sinne murtauduttiin pari viikkoa sitten, sotkettiin ja särjettiin. Nuori turkkilainen yrittäjä laittoi paikat kuntoon uudelleen, mutta viime viikolla kivitettiin sitten ikkunat hajalle.
Mietinkin nyt onko kyse rasismista, vai mistä..
Tekijät tiedetään, mutta  ilkivalta vain jatkuu. Poliisi on kuulemma voimaton, kun  nämä isänmaan toivot ovat alaikäisiä.
 Jollakin tavalla heidät pitäisi saada ottamaan vastuuta  teoistaan, mutta millä tavoin? Ovatko vanhemmat välinpitämättömiä, vai sinisilmäisiä?
 Surettaa ja huolestuttaa tämä ilmiö. Emme elä enää lintukodossa täälläkään.
 Toivottavasti tämänkertainen ilkivalta on ohimenevä ilmiö ja tekijät miettisivät mitä tuli tehtyä...


        
                      Hyvää syysviikonloppua kaikille!                 
  
Savon Sanomissa aiheesta uutta kerrottavaa.  Linkki       

16 kommenttia:

 1. Kiitos postauksesta!

  Oikein hyvää viikonloppua sinulle, MInttuli<3

  VastaaPoista
 2. Aili-mummo, kiitos kommentistasi ja mukavaa lauantain jatkoa

  VastaaPoista
 3. Tuo pahanteko villitys on kyllä ihan kamalaa, mikään ei saa olla rauhassa. Mistä sitten johtunee, tietävätkö tekijät itsekkään syytä ja jos tietävät eipä taida kertoa sitä.

  VastaaPoista
 4. Mummeli. Se on totta. Mikä kumma riivakaan nuoria nykyisin?
  Toivoa sopii että menisi ohi tuo villitys ilman että vielä pahempaa sattuu..

  Hyvää viikonloppua masentavasta aiheesta huolimatta ♥

  VastaaPoista
 5. ihastuttava lintukuva.. totta kirjoitat tarinassa, harmi että ongelmat saattavat jopa pahentua, poliiseilta leikataan määrärahoja, ja se tietää sitä että ilkivalta saa vapaat kädet. ei auta muu kuin jutella nuorten kanssa pienestä alkaen.. siellä vain joukossa tyhmyys tiivistyy ja kiltitkin välillä tekee pahojaan kun toisetkin.. oon näinkin nähnyt sekä kuullut

  VastaaPoista
 6. Tuollainen ilkivalta on surettanut minuakin, kukaan ei tiedä mitä pitäisi tehdä nuorison auttamiseksi.
  Pitäisi kunnioittaa sellaista maahanmuuttajien omatoimista yrittäjyyttä. Eihän veronmaksajat pitemmän päälle pysty kaikkia elättämään. Jos joku haluaa tehdä töitäkin, niin sehän on vaan hyvä asia.

  VastaaPoista
 7. Aikatherine, kiitos. Tämän aamun lehtijutussa olikin aiheesta enemmän. Aika moni näistä nuorista jutun mukaan tulee moniongelmaisista kodeista.

  Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 8. Unelma, kiitos hyvästä kommentistasi. Toivotaan parasta näidenkin nuorten kohdalla.

  Terveiset, aurinko pilkottaa. Syksyinen luonto kutsuu.

  VastaaPoista
 9. Minttuli, se on julmaa rasismia. Toivon, että tekijät saadaan oikeuden eteen.

  Pari päivää sitten oli kirjoitus hyvin ahkerasta vietnamilaisesta pariskunnasta, joilla molemmilla työpaikka ja silti he iltaisin poimivat marjoja ja säästivät näin mm. saadakseen auton. Heille ei valtio vielä ole antanut oleskelupaa, vaikka Pohjanmaa heidät mielellään pitäisi. Pohjanmaalla ja Satakunnassa on aina arvostettu ahkeruutta. Ihmettelen miksi pahin rasismi kulminoituu Itä-Suomeen ja etenkin Joensuu on oikein kuuuluisa muukalaisvastaisuudestaan. Minä suosin jopa torilla käydessäni ahkeria thaimaalaisia, joilta ostan ihan äänestääkseni euroillani.

  VastaaPoista
 10. Leena, sitä sopii toivoa että tekijät joutuvat vastaamaan.
  Meilläpäin ollaan totuttu ulkomaisiin työntekijöhin, siksipä tämä nykyinen meno tuntuukin niin pahalle.
  Kiitos kun otit kantaa.

  VastaaPoista
 11. Tuota samaa touhua kakrut(alle 15v.on vielä lapsi) ovat harrastaneet täälläkin eli Porissa. Kohteet vaan on yleensä olleet kulkuvälineet. Kyllä noille sankareille konstit on täällä löydetty, kun veijarit täyttää 15 v. niin oikeuteen, eihän tuollaiset rikokset vanhene 5 vuoteen. Myös vanhemmille ja 15 vuotta täyttäneille on lyöty pitkä maksamaton lasku tuollaisen toiminnan harrastamisesta. Niitä kun makselee joitakin vuosia, niin kyllä vauhti hiljenee. Terkkuja.

  VastaaPoista
 12. Ookke, taitaa olla joka paikassa tätä pahantekoa. Jotenkin vain on aiemmin kuviteltu ettei täällä "herrankukkarossa" moista ole. No, eipä enää olla sinisilmäisiä.

  Kiitos hyvästä kommentistasi ja syysterkut sinne!

  VastaaPoista
 13. Niinpä, eipä enää taida olla
  sellaista paikkaa, missä oltaisiin,
  kuin herrankukkarossa.
  Pahaa tekee lukea moisista ilkeyksistä.

  Uutta parempaa viikkoa!

  VastaaPoista
 14. Sirpa, niin se on, valitettavasti.
  Mutta aurinko paistaa ja mikäs sen mukavampaa lokakuussa!
  Toivottavasti sielläkin ♥

  VastaaPoista
 15. kaunis sininen järvi kaupungin läheisyydessä. Tuohon ilkivaltaan osallistuvat hyvin nuoret, joilla ei ole aivot vielä kehittyneet täyteen ymmärrykseen, koska he ovat vielä lapsia.Ilkivaltaa on joka kaupungissa, ihminenhän on perisynniltään paha.Hyvää viikonvaihdetta minunkin puolesta!

  VastaaPoista
 16. Pepita, näinhän se on. Monet menevät mukaan ihan vain näyttääkseen kavereille kovaa kundia..
  Hyvää loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista