keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Vaihtelevaa...

Hetki ennen myrskyn nousemista.
Joulu on takana ja vuosikin lopuillaan.   Tähän viikkoon on mahtunut paljon: iloa ja surua. Joulun aika jouluvieraineen, lasten iloa ja yhdessä olemista. Joulutytön syntymäpäivät ja  vielä nuoremman tyttären naimisiin meno. Hääjuhliin pääsemme myöhemmin kevättalvella. 


 Myrskytuulia, jotka alueellamme aiheuttivat monelle suuria vahinkoja, kuten muuallakin maassa. Meidän pientaloalue säästyi kuin ihmeen kaupalla tällä kertaa.


Tänään oli surun ja kaipauksen täyteinen päivä. Mieheni eno saateltiin viimeiselle matkalleen ortodoksisin menoin. Tilaisuus oli hyvin kaunis ja lämminhenkinen.  Vieraina vain lähimmät  omaiset ja ystävät, sekä veteraanijärjestöjen edustajat. Muistotilaisuus päättyi tähän tuttuun lauluun.
PS:  Tänään tulee kaksi vuotta kun aloittelin tätä blogia.  Ensimmäiset postaukset taisin poistaa, mutta päivämäärä on muistissa kumminkin.

20 kommenttia:

 1. Näinhän se elämä menee, surua ja iloa käsikkäin.
  Oikein hyvää tätä loppuvuotta!
  Terveiset!

  VastaaPoista
 2. Tämä joulu onkin tarjonnut sinulle
  kaikenlaista.
  Perinteinen synttärijuhla joulutytön kunniaksi,
  saitte toisen vävyn ja blogisi täyttää 2-vuotta.
  Onnittelut!!

  Näiden iloisten tapausten vastapainona
  kaunis muistotilaisuus.

  Terveiset ja mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
 3. Mummeli, näinhän se on!
  Sinulle myös mukavia joulukuun viimeisiä päiviä ja Himmulan väelle paljon terveisiä.

  VastaaPoista
 4. Sirpa, kiitos. Iloisia tapahtumia oli paljon ja siitä tietenkin on hyvä mieli.
  Muistotilaisuus oli surusta huolimatta valoisa.
  Samoin sinulle oikein mukavia päiviä tähän loppuvuoteen. ♥

  VastaaPoista
 5. Näinhän se elämä menee; väliin aurinkoista ja väliin myrskytuulta, ilonpisaroita ja surun kyyneleitä. Oikein rauhallista eloa sinulle tämän vuoden viimeisinä päivinä.

  VastaaPoista
 6. Nauru ja itku kulkevat käsikädessä. Maa on niin kaunis, on tullut se useampaan kertaan laulettua kuorokaverien kanssa. Vanhuksille loppiaisena vanhainkodeissa ja viimeisenä toiveena edesmenneille. Toivokaamme että vuosi 2012 tuo meille vain hyviä muistoja ja pysymme kaikki terveinä, että saamme nauttia alkavasta vuodesta. Hyvää ja onnellista vuotta 2012. Jatta ja Seppo.

  VastaaPoista
 7. Miten kaunis ja liikuttava on tuo vanha Maa on niin kaunis...

  Minttuli, sinulle on annettu iloa ja surua. On onnellista iloita oman perheen nuorten kanssa ja puolesta. Paljon onnea sinulle ja perheellesi niistä.<3
  Onnea myös blogisi täyttäessä kaksi vuotta.:D

  Ehkä miehesi eno oli valmis jo lähtemään 'tuonilmaisiin' elämää kylliksi nähneenä.

  VastaaPoista
 8. Onnea kaksivuotiaalle blogille! Ja samalla kiitos joulunajasta. Isoenon poismenoa lukuunottamatta joulu sujui iloisissa merkeissä. Jo heti kotimatkalla lapset alkoivat kaivata takaisin mummolaan. :)

  Valoa vuoden viimeisiin päiviin!

  VastaaPoista
 9. Anja, kiitos samoin sinulle! Oikein hyvää vuoden loppua ja paljon terveisiä. Uusi lumi peittää maan täällä nyt.

  VastaaPoista
 10. Ookke, kiitos sinulle ja Jattalle toivotuksista. Sinne Poriin lämpimät terveiset ja onnellista tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
 11. Aili kiitokset kauniista sanoistasi. Jussi-eno oli 91- vuotias, Suojärven evakoita ja sodassakin viisi vuotta..Hän eli kumminkin hyvän ja onnellisen elämän.

  Oikein hyvää tulevaa vuotta ja lämpimät terveiset

  VastaaPoista
 12. Katja, mukava kuulla lasten taas viihtyneen. Nyt täällä tuli uutta lunta ja maisema on jälleen jouluisen kaunis.
  Terveiset sinnne ja paljon terveisiä sukulaisilta. Brysseliin tuli teille kutsu mennä käymään.. T on vuorotteluvapaalla.
  Mukavia lomapäiviä koko perheelle.

  VastaaPoista
 13. suunnilleen saman ajan olen minäkin ollut blogissa.. niin se aika kuluu.. kaikenlaista kuuraa on saatu kokea tässä vuoden lopulla. Maa on niin kaunis on kaunein päätös laulu ihmisen matkalle ikuisuuteen
  toivotan hyvää Uutta Vuotta

  VastaaPoista
 14. Aikatherine, aika rientää vuosi vuodelta vain nopeammin mitä enemmän ikää tulee...
  Kiitos, samoin sinulle oikein hyvää Uutta Vuotta

  VastaaPoista
 15. Onnea kaksivuotiaalle blogillesi! Teet blogia, johon on aina yhtä mukava tulla ja onneksi olet yhtä intona syksyn säilömisiin kuin minä;-) Ja koiruus: Minttu♥

  Elämä on kuolemista. Kukat kuolevat, isät myös, mummmoista on minulla jo aikaa...ja sitten koiruudet ja enot ja ystävät. 28.12. vuosi sitten lähti elämää täynnä oleva Eve, jolla olisi ollut niin paljon annettavaa ja tänä syksynä menehtyi nopeasti lapsuuden ystävä Kerimäeltä. He jotka ovat nyt poissa, ovat jälleen ensi jouluna kanssamme. Se on jotenkin niin jouluun kuuluvaa.

  Äitini soitti tänään. Hän on nyt ollut kolme päivää rivitalohuoneistossaan niin, että vain osa sähköistä toimii. Taloyhtiö on pieni, mutta kuinkas nyt sattuikaan, että kaikki mummot olivat reissanneet johonkin joulun viettoon. Äiti on soittanut sähkölaitoksille, mutta mitään ei tapahdu välipäivinä. Nyt sisumumummo, 84 vee, nouti varastosta jatkojohdon ja sai estettyä arkkupakastimen sulamisen, joka oli jo ehtinyt alkaa. Pääasiassa marjoja, jotka onneksi kestävät pienet lämpötilamuutokset. Hyvä, että televisio toimii, sillä äitini katsoo kaikki ohjelmat ja samalla nauhoittaa toista kanavaa;-) Hän lukee myös sekä Helsingin Sanomat että Satakunnan Kansan, joten uutisten kyydistä hän ei putoa. Siis toivottavasti televisio vie hänet siihen hetkeen, kun vika on korjattu.

  Aika menee niin lujaa, että se on takuulla nyt arvokkainta mitä meillä on. Minä yritän keskittyä siihen, mihin aikani laitan, mutta aina ei tietysti mene ihan kohden...Yritetään kuitenkin antaa ajalle arvoa, sillä se on niin paljon enemmän kuin kaiken maailman turhuuden turut.

  Elämyksellistä, lumoavaa vuotta 2012 sinulle & co!

  VastaaPoista
 16. Minullekin tuli vuosipäivä, tällä koneella kaksi kokonaista vuotta ja tulevana Juhannuksena tulee sit kaksi vuotta täyteen tässä blogissa! En voinut heti aloittaa kun piti koneekin kaa kaikki ensin oppia alusta alkaen, että sai auki,Iltiksen lukua ja sitten sulkea masiina.....;)
  Hyvää 2012 sekä ONNEA ja edeleenkin mukavia kirjoituksia ja kuvia haluan lukea/katella....;)

  VastaaPoista
 17. Leena, kiitos kauniista sanoistasi.
  Jotenkin meidän jouluumme on hyvin usein sattunut dramaattisia hetkiä. Isäni,lapseni, appeni poismenot ja myös muita lähiomaisia. Toisaalta sitten suuria onnenhetkiä, kuten lapsenlapsen syntymä jouluyönä. Oma hääpäivä ajoittuu myös tähän vuodenaikaan..

  Oman dramatiikkansa tähän joulun aikaan nämä maata koetelleet myrskyt myös toivat. Hienosti on äitisi pärjäillyt siellä Satakunnassa. Samoin täällä mieheni täti 88-v yksin ilman vettä ja valoa..Onneksi sai apua. Sitkeitä ovat ja neuvokkaita mummot.

  Onnellista Uutta Vuotta sinulle ja perheellesi, Olgalle silitykset ja terveiset Minttu-ystävältä

  VastaaPoista
 18. Maikku, kiitos! Jatketaan innolla tätä harrastusta tulevanakin vuotena!
  Hyvää ja onnellista tulevaa vuotta sinulle ♥

  VastaaPoista
 19. Onnea kaksivuotiaalle blogillesi ♥
  Kiva on ollut täällä piipahtaa, kuvat kauniit aina vain paranevat.
  Aika on ilon ja jäähyväisten..
  Myrsky riepottelee yhä vielä tuulee, pimeä aamu, mutta eteenpäin mennään, kohti uutta vuotta.
  Iloa, antoisaa ja hyvää Uutta Vuotta ♥

  VastaaPoista
 20. Kiitos Seijastiina!
  Pimeää on täälläkin ja vettä sataa. Siitä huolimatta iloista mieltä ja Onnellista Uutta Vuotta sinulle ja kauniista kuvistasi vuoden varrelta kiitos ♥

  VastaaPoista