torstai 22. maaliskuuta 2012

Kevättä se tekee

Joka toinen päivä sataa ja joka toinen paistaa. Aurinkoisina päivinä lenkit ovat pidempiä ja kamera kulkee mukana hyvin usein.. Eilen oli sen auringon vuoro ja nyt sitten tarkastelen mitä tulikaan "saaliiksi"
Tällä kohdin tapasin entisen naapurin, jota en pariin vuoteen ollut nähnyt. Siinä vierähti tovi jos toinenkin kuulumisia vaihtaen, iloisia ja surullisia.  Matkaa jatkoin Mintun kanssa eteenpäin toiveena vihdoinkin saada  koskikara kuvatuksi, mutta  oli ehtinyt lähteä  juttutuokion aikana. Kovasti koetin pitää silmäni auki kun päästiin saukon asumisalueella. Eipä ollut minulla onnea nähdä sitäkään, vaikka se kuulemma oikein esiintyy välillä, sukeltelee, ja sitten istuu jään reunalla kalaa popsimassa.
Ei se mitään, aurinko paistoi täydeltä terältä ja suuret valkeat linnut sentään olivat jälleen joessa, myös  vuosia sitten puolisonsa menettänyt yksinäinen.
 On  jotenkin liikuttavaa seurailla sen hiljaista oleilua. Lähistöllä taas taisi olla menossa kosiskelupuuhat..


Kevään eteneminen tuo noille lähivesille  pian muutkin vesilinnut. Pidetään silmät auki ja kamera mukana varmuuden vuoksi. Lokit tuntuvat kirkuvan juuri nyt..


Tämä vuodenaika alkaa olla sitä koiranomistajan "laatuaikaa", ainakin pitkäkarvaisten lemmikkien omistajilla. 
Suihkua tarvitaan, onneksi  Minttu menee sinne vapaaehtoisesti.
Minnehän tänään, mentäisiinkö metsälenkille. Ei  tassut likaannu!!

19 kommenttia:

 1. Kevättä, kevättä ilmassa ja mielessä.
  Kauniit heijastukset vedenpinnassa, on ne nuo joutsenet komeita...!
  Hiukan on Mintun tassut reissussa ryvettyneet;-))

  Mukavaa pilvistä torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli kaunista ja nyt sataa vettä! Joutsenista olisin halunnut saada paremmat kuvat, ovat ne aina yhtä hienoja nähdä.
   Kiitos samoin Sirpa, mukavaa torstaita.

   Poista
 2. Hei MInttuli!

  Ihmeellistä että on jo vedet sulia, ja joutsenet palanneet;)
  Meillä vielä käydään pilkillä järvien ja lampien jäillä; muutenkin on kovin talvista. Toissa päivänä eli tiistaina 20.03. satoi lunta 10 senttiä eli hiihtokelit jatkuvat;/

  Oikein kauniita ja keväisiä kävelylenkkejä sinulle ja Mintulle.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili! Kyllä meilläkin pilkille pääsee, siellä se mies on parhaillaan jälleen kerran. Joessa oli kyllä tänä talvena olemattoman vähän jäätä, joten joutsenet tulivat todella aikaisin, ensimmäiset näin jo alkukuusta.
   Kivaa torstaita sinnekin suuntaan.

   Poista
 3. Kauniit keväiset talvensekaiset kuvat ja kaunis on koirulikin, kurjaa aikaa edessä koirien kanssa, pitäs olla kurahousut niilläkin. Himmulla on, mutta kun yhden tassun saa lahkeeseen ja toista laittaa niin se nensimäinen on jo potkittu pois. Pääsee helpommalla kun huuhtoo kurat vedellä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mmummeli, se on nyt sitä aikaa ettei tiedä kevätkö vai talvi. Toissapäivänä tuli lunta 10 cm ja nyt sitten vettä.
   Mintulle kokeilin myös noita kuratossuja, heti leikiksi pisti, joten annetaan olla ja pestään monet kerrat päivässä.
   Terkkuja!

   Poista
 4. Oi, miten Minttu onkan suloinen suihkun jälkeen. Meillä aina sama juttu,mutta kun tässä talossa ei kuraeteistä, niin aina suihkun kautta. Sanoin R:lle, että jos vaikka innostumme rakentamaan yksikerroksisen kolmannen elämän kodin, niin kuraeteinen pitää olla - varuilta;-)

  Ihanaa miten nuo puut peilaavat siniseen veteen...

  VastaaPoista
 5. PS. Jos saat Yliopiston apteekin viimeisen asiakaslehtisen, sellainen paksu, jota saa varmaan apteekistakin, niin siinä on eläinlääkärin suulla sanottu, että koira varjeltuu allergioilta parhaiten saamalla syödä kanin papanoita, hevosen kakkaa ja juomalla lätäköistä. Ja sen lisäksi pitäisi saa kalaöljyä, tekee iholle hyvää sekä C-vitamiinia. Se on vanhaa tietoa, että koira ei tarvitse C-vitamiinia. Onneksi Olga näytti meille heti alussa mikä himo hänellä on appelsiineihin. Matkan varrella viisastuu! Sisareni koirat on varjeltu kaikilta papanoilta ja niin paljon allergioita, että säälittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena vinkeistä ja muusta. Mintulla on himo noihin hevosen jätöksiin. Olen koettanut varjella, mutta enpäs enää.. Ja lunta syö hullun lailla ja juo lätäköistä. Paprikat ja marjat plus kurkku ovat herkkuja. Täytyy metsästää sitä apteekin lehtistä.

   Mukavaa iltaa Muuratsalon väelle!

   Poista
 6. Onpa siellä kaunista. Niin ihnat kuvat olet ottanut.
  Mukavan näköinen koituli ,pyyhe selässä.

  täälläon tänään ollut aurinkoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi! Koiruli on kiltti ja kiva lenkkikaveri keväisillä, joskin rapaisilla poluilla.
   Hybää viikonloppua!

   Poista
 7. Kiitos Riitta taas mukavasta lukutuokiosta ja hienoista kuvista. Täällä paistaa nyt aurinko, mutta tuulee aika rankasti. Kevät tulee kohisten. Keväisiä terveisiä teille, rannikkotuulen tuivertaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ookke jälleen! Täällä ei aurinkoa vielä näy, mutta eiköhän se pian pilioen raosta pilkistele. Joutsenten huudot kuuluvat, kevättä taitaa olla rinnassa...
   Lämpimät terveiset sinne rannikolle!

   Poista
 8. Voi miten kauniita kuvia! Tänään minäkin jo nautin aurinkopäivästä..Ihanaa!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Riitta Sinikka!
  Hyvää vointia sinulle ja lisää aurinkoa!

  VastaaPoista
 10. Kaunista keväistä maisemaa saatte Mintun kanssa katsella. Tuo ropakkotassu ajan muistan jostain syystä hyvin oman koitan ajalta, hän kun ei sietänyt suihkua, joten kostealla pyyhkeellä putsattiin sen minkä saatiin irti, loput sitten imurilla kun rapisi lattialle (tai sänkyyn) :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, maisemia löytyy, ei tarvitse talsia aina samoja polkuja, vaikka ne jokimaisemat noissa kuvissa tahtovat olla pääosassa!
   Kauniit ovat sinunkinkin maisemasi, mahtava on Kymijoki ja runsaslintuinen!

   Poista
 11. Kyllä se kevät ihan varmasti tulee! Olin maalla pari päivää ja sain oikein kiikareitten kanssa seurata luontoa! Oli muuten oikeat hyvät kiikarit....;) Minullakin on tossa aina käyttövalmiit täällä kotonakin, toimivat mitä täällä tarviin. Ovat teateri kiikarit....hih...;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee se, vaikka nyt tuolla räntää sataa..
   Kiikarit ovat keväällä tarpeeseen, teatterikiikaritkin, hih!
   Mukavaa viikonloppua ja bongailuja!

   Poista