torstai 26. huhtikuuta 2012

Olisi aika...

Puhelimen vaihtoa suunnitella! Entinen kyllä toimii vielä, mutta viime aikoina on ilmennyt pientä häikkää. Esimerkiksi multimediaviestit eivä välity kunnolla, ääni ei tule. Akkukaan ei kestä kuin hetken.
Siinäpä miettimistä millaista mallia tarvitsen. Pitäisi olla helppokäyttöinen, mutta netti voisi olla ja kamerakin parempi kuin nykyisessä ja muitakin toimintoja. Pähkäillään vielä vähän aikaa ennen hankintaa.
 Sitäpä miettiessä pieni vilkaisu menneeseen,
Meille on kertynyt arkistojen kätköihin joitakin todella vanhoja laitteita ja mies niitä aarteinaan pitää. Alalla työuransa tehneenä, hän kantoi kotiin  milloin mitäkin. Kuten vanhan puhelinkeskuksen, joka oli palvellut aikoinaan paikkakuntamme sairaalaa  Tulipa tuota katsellessa mieleen "sentraalisantrat", he jotka eivät aina malttaneet olla kuuntelematta linjalla olevia. Oikeassa ylänurkassa pilkottaa  armeijan käytössä ollut laite,
Näistä ikivanhoista siirryttiin sitten pöytäpuhelimiin..
Lujia olivat, tämäkin on kestänyt lastenlasten leikit rikkoutumatta. 
Näistä malleista on myös aikaa mennyt vuosikymmeniä ja monenlaista muutakin  meillä on tuolla ullakon kätköissä.
 Autopuhelimiin siirryttiin pikkuhiljaa ja olihan se ihme aikoinaan. Sitten tuli kännykät..
Sitä Gorbatsov.- mallia meillä ei ollut, asia josta mies tuntuu olevan harmissaan.  Oikealla taitaa olla se ensimmäinen matkapuhelin meidän huushollissa..
 Ring, ring, soi puhelin ennen. nyt voimme valita itse soittoääneksi mitä haluamme
                             Abba

20 kommenttia:

 1. Minä en vaihda puhelinta ennen kuin se särkyy. Sisarellani on sekä silmälasipokat että puhelimet asun mukaan;-)

  Sentraalisandroista tuli mieleen, mitä taphtui eräässä pitäjässä, kun heitä ei enää tarvittu. Mainittu vanhapiika oli saanut ilonsa ja elämänsisältönsä muiden asioiden kuuntelusta ja kun sisältä ei enää ollut, hän hirtti itsensä pönttöuunin 'häkäkoukkuun'. Ystävä, jonka kanssa jaoin rakkauden runoihin oli ruumista auttamassa irti, koska hänen miehensä oli kyläpoliisi ja siihen hätiin ei heti ketään muita saatu. Kotimaisissa filmeissä sentraaleista on vain revitty sellaista väkisinhuumoria, mutta luulen, että meidän kylän tapaus ei ollut ainoa laatuaan.

  Sataa vettä ja kartiovalkokuuset oikein kehräävät. Kohta tulee äiti ja lähden minulle pitkälle paussille.

  Oikein mukavaa viikonloppua ja vappua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Onpas ollut tapaus, huh! Kyllähän se tosi on että nämä "sandrat" eivät malttaneet olla kuuntelematta ja juoruamatta asioita eteenkin päin.
  Sataa täälläkin ja kasvit tykkäävät. Pian on vihreää ja silmut aukeavat.
  Kiitos samoin Leena, kaunista viikonloppua ja vappua!

  VastaaPoista
 3. On siinä monenlaista vanhaa puhelinta. Mitä olisikaan elämä ilman kännykkää. Minäkin hiljattain vaihdoin uuteen ,ihan vain sellaiseen halpaan mutta selkeään laitteseen, on siinä kamera ja nuo internet yhteydet sentään, mutta puhelinhan minulle siinä on tärkein. Noitä kännyköitä on kertynyt kotiin turhan paljon, siitä isosta kapulasta alkaen.
  Mukavaa viikonloppua sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinne Peränteelle ♥Kyllähän noita on kertynyt ja nykyään sitten kännyköitä.
   Kyllä sitä ennen pärjäiltiin jopa ilman puhelintakin, mutta aika on nyt toinen. Vaan on niitä ihmisiä vieläkin joilla ei kännykkää ole, eivätkä hanki.

   Poista
 4. Hauskoja nuo vanhat puhelimet. Isännän ensimmäinen oli sellainen autopuhelin, mikä aina kannettiin yöksi sisälle.
  Uutta puhelinta minäkin tässä katselen, ajattelin tuota Nokia300, saas nyt sitten nähdä. Tämän nykyisen "heitin" vauhdilla lattialle...takakansi irtosi;))

  Sadetta täälläkin pidellään. Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan laitteet muuttuneet ja yhä uusia kehitellään. Kilpailu on mennyt liian kireäksi ja hinnat ovat alkuajoista enää murto-osan. Katselenpa tuota Nokia 300:sta olisiko se meikäläisellekin sopiva.

   Sataa täälläkin, hyvä oikeastaan. Routa sulaa ja kevät etenee näillä korkeuksilla.
   Terkut sinulle!

   Poista
 5. Mukavia nuo kuvat vanhoista puhelimista.
  Uuden puhelimen ottaisin minäkin mieluusti, pitäisi ollla sellainen isokirjaiminen. :-)

  Puhelimessani soi Chopanin Minuuttivalssi, joskus annan puhelimen soida pitempään, että saan kunnella viehättävää valssia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelma!
   Saattaa olla että hankin uuden puhelimen vasta silmäoperaatioiden jälkeen. Sittenhän osaa paremmin valita tuon näytön koon ym.
   Hyvää kevättä!

   Poista
 6. Viehkoja vempaimia.
  Muistatko tv-sarjan salainen agentti Maxwell Smartista, jolla oli kenkäpuhelin? Kadulla riisui kenkänsä ja laittoi korvalle, se oli pitkälti ennen nokioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noissa monta muistoa ja ajan patinaa. Sarjan muistan oikein hyvin ja juuri parhaiten siitä kenkäpuhelimesta. Miten lie, kultaako aika muistot kun sarja oli niin hyvä!

   Poista
 7. Hah haa, tuo Hotline-tarralla varusteltu Erikssonin puhelin taisi olla joskus 90-luvulla meilläkin. Varsinainen "kannettava" puhelin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinainen "kuuma linja". Enpä muistanut koko asiaa ennenkuin tuli täällä eilen puheeksi noita kuvaillessa.
   Terkkuja teille ♥

   Poista
 8. Sentraalin Sandran työ on monen naisen unelma-ammatti;))

  Minäkin sain kerran näytellä keskusneitiä Seppo Juhani Ruotsalaisen näytelmässä Lottopotti. Oli mahtava juorunäytelmä, pikkujutut paisuivat oikeiksi härkäsiksi. Vahinko, kun sitä ei saatu talletettua nauhalle;DD

  Mukavaa viikonloppua, Minttuli, ja kiitos postauksesta.<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili mukavasta kommentistasi. Oli varmaankin kiva olla olla "Sandrana" ja näytelmän juonen muistan, kunnon komedia.
   Keväisen leppoisaa viikonloppua sinulle myös!

   Poista
 9. On noista osa minullekin tuttuja, olin armeijassa puhelin ja viestimies ym. Hoisin joskus jopa tuollaista keskustakin. Tuli nostalginen tunne. Terkkuja teille ja erityisesti sille puhelinmiehelle, hieno keräilyn kohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terkuista ja puhelinmies kiittää.
   Mukavaa viikonloppua ja terveiset teille molemmille myös!

   Poista
 10. Ihania noi vanhat puhelimet. Taisivat kestääkin ihan erilailla kuin nämä nykyiset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mini! Kestivät kyllä ja korjattiin kun vika tuli. Nyt ei taida korjaaminen ainakaan noissa halvemissa malleissa kannattaa, saa uuden usein halvemmalla.

   Poista
 11. Aika monasti kuulee, miten jossain "pirisee" sillalailla vanhanaikaisesti. Monet ovat tykastyneet ottamaan kannykkaansa se soittoaaneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostalgian kaipuuta se taitaa olla...
   Kiitos kommentistasi, hyvää kevättä ja kaunista kesää Antalyaan!
   PS: Myöskin Vappua ♥

   Poista