perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen.....

Huomenna pääsiäislauantaina saamme tyttären perheen muutamaksi päiväksi luoksemme. Perinteisiä pääsiäisen ruokia nautitaan tänäkin vuonna, tosin uusia makujakin kokeillaan. Tämän vuoden uutuus jälkiruokana on Kevyt suklaapasha perinteisen pashan sijalla.
Ohje löytyi Kodin Kuvalehden julkaisemasta kirjasesta Kodin parhaat jälkiruoat julkaisuvuosi 1998

Näin se valmistuu.... 1 tlk (250 g) maitorahkaa
                                   ½ dl sokeria
                                   2 tl vaniljasokeria
                                   1 keltuainen
                                   100 g tummaa suklaarouhetta
                                   1 dl appelsiinimarmeladia
                                   puolen sitruunan mehu
                                   50 g mantelilastuja
                                   2 dl kuohukermaa
Sekoita rahkaan sokeri ja keltuainen. Mausta suklaarouheella, marmeladilla, sitruunanmehulla  ja murskatuilla mantelilastuilla. Sekoita lopuksi mukaan vatkattu kerma.
Itselläni ei ole pashamuottia, joten käytän valuttamiseen sopivankokoista suppiloa, johon laitan suodatinpussin. Lisään pashaseoksen valumaan sopivan astian päälle peitettynä noin vuorokaudeksi ja kumoan tarjoiluvadille. Koristeluun käy pääsiäisrakeet, hedelmät, kermavaahtopursotukset ym.
Kuva  Valion juhlakirjasta, perinteinen pasha
Pasha- Kuuluu ortodoksiseen pääsiäiseen.Kartionmuotoinen, puinen pashamuotti periytyy juutalaisten passah-juhlasta. Pyramiidin muoto symboloi juutalaisten vapautumista Egyptin 
orjuudesta ( Lähde Kodin Kuvalehden kirja 1998)
Osa matkaikonista, ostettu joskus Kreikasta.
                   Makoisaa pääsiäistä kaikille ♥

13 kommenttia:

  1. Varmasti hyvänmakuinen pasha, erilainen kuin se perinteinen;))

    Meillekin opetettiin talouskoulussa ortodoksien pääsiäisruuat ja leivonnaiset, nuorempana tuli niitä harrastettua.<333

    Oikein hyvää ja antoisaa pääsiäistä sinulle ja koko perhekunnallesi, Minttuli.<333

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Aili! Ei muuten ollut hassumman makuista tuo pashan alku, kun juuri tein ja maistelin. Mämmiä meillä ei syö muut kuin minä ja tyttären mies, joten yksi rasia kaupasta on riittää.
      Aurinkoa pääsiäiseen toivottelen sinulle ja perheellesi!

      Poista
  2. Pasha ei kuulu meidän pääsiäisherkutteluun
    mutta jotain muuta makoisaa on jälkiruuaksi
    valmistettava.

    Oikein mukavaa pääsiäisen viettoa läheistesi kanssa ja terkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi noita makeita herkkuja löytää jokaiseen makuun...
      Meillä mies ei pidä rahkajälkiruoista, joten jätskiä löytää pakastimesta.
      Sinulle ja läheisillesi oikein mukavia pääsiäisen tunnelmia!

      Poista
  3. Kuulosti mielenkiintoiselta tuo pasharesepti. Paasiaista me emme vieta, mutta voihan sita syöda muutenkin.
    Sinulle ja perheellesi ihanaa Paasiaisen aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sateenkaari! Ei hassumpi ohje tämäkään. Kokeile, raaka-aineet löytyvät varmasti sieltä suunnalta ja luultavasti tavallisesta maustamattomasta tuorejuustostakin saisi hyvää..
      Kaunista viikonloppua, teillä on varmaan jo lämmintä!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Minäkin haluaisin.. Kiitos kommentistasi Hannele ja hyvää pääsiäistä.

      Poista
  5. Hurmaava kuva tuolla ylhäällä, ennakoi jo kesää.

    Kiinnostava jälkiruoka, voisinkin kokeilla, kun mämmiä en enää voi syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Unelma. Kokeile, vähän vähemmän kyllä sitruunaa..

      Poista
  6. Oikein lämpimät pääsiäisterveiset täältä Puertosta. Kohta lähdetään kaupungille, ei mutta mehän ollaan kaupungilla. Aivot on narikassa kuten pitääkin. Terkkuja teille ja koko perheellenne. Isot halit meiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onpa kiva kuulla terveiset sieltä!
      Ihanaa loman jatkoa Seppo ja Jatta ♥
      Ja HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

      Poista
  7. Kiitos vinkista, etta voisi kayttaa tuorejuustoa.

    VastaaPoista