lauantai 21. heinäkuuta 2012

Sadeviikon kuulumisia!

Melkein koko viikon on sadellut, joten monen lomalaisen ja muidenkin suunnitelmat menivät uusiksi. Niinpä meilläkin lomaansa viettävien piti keksiä muuta tekemistä kuin ulkoleikit ja uiminen. 


Tiistai oli ainoa poutapäivä, ja silloin kävimme yhdessä lenkillä, samalla tutkien perhoslajeja ja ihailimme kukkasia. Ennätimme käydä kirjastossa, jonka lastenosasto on oikea aarreaitta pienille lukijolle,  ja tietenkin söimme mansikoita.
kultasiipi
Keskiviikkona satoi koko päivä. Niinpä kirjat olivat tarpeen, samoin mummin tietokone oli lujilla junavideoiden  katselussa.  Myöskin äidin uusi iPad, jota koulun  ekalle menijä käytti jo niin näppärästi että mummi on ihan kademielellä, koska ei ymmärrä sen päälle yhtään mitään.. Tälläistä sieltä mm.löytyi..
Keskiviikkona tuli myös asiaa K-Rautaan.. juuri parhaaseen mansikka-aikaan marjojen pakastamiseen tarkoitettu vanha pakastin sanoi yhteistyösopimuksen irti. Eipä siinä muuta kuin uutta hommaamaan. Mansikoita on nyt uudessa säiliöpakastimessa arviolta 50 litraa ja huomenna  niitä  taitaa taas tulla lisää.
 Vaikka satoi, pääsimme kumminkin mustikankin makuun, ahkeran pikku poimijan ansiosta.  Ei haitannut hyttysetkään
Torstaina oli Kuopiopäivä. Kävimme hieman ostoksilla, ehdimme viehättävään kahvila Kaneliin nauttimaan herkuista

Kanelin sisustusta
Ja vieläpä hetkeksi Luonnontieteellisen museon kiehtovaan maailmaan ihmettelemään mammuttia ja vielä silittelemään karhuakin..Museovierailu oli turhankin lyhyt, mutta ensi kerralla sitten varataan pidempi aika siellä käymiseen. Vielä kyläreissu serkun luo ennen paluuta kotiin. 
Perjantaina säätila antoi lupauksen auringosta ja iltapäivllä aurinko helotti jo taivaan täydeltä. Lapset halusivat kovasti uimaan, mutta ukki toi ison lastin mansikoita ja ne oli satava peratuksi ja  valmiiksi pakastamista varten. Niinpä sitten urakasta suoriuduttiin nopeasti porukalla.  Mummi lupasi viedä  lapset illan tullen joen rantaan sillä aikaa kun vanhemmat kyläilivät tuttaviensa luona.
Vesi oli viilentynyt sateiden myötä aika kylmäksi, mutta sehän ei haitannut muita kuin mummia, joka ei nyt uskaltanut tälläkään kertaa heittää talviturkkia.
Kotiin kyllä tultiin aika vauhtia, sauna odotti pikku-uimareita ja mummilla alkoi olla tässä vaiheessa veto lopussa...Vaan sauna auttoi siihenkin vaivaan.
 Tänään  lomalaiset läksivät hyvissä ajoin kotiansa kohden ja jatkamaan lomaansa. Mukavaa oli ja ensi kuussa taas nähdään.
            

20 kommenttia:

 1. Kivasti kerrottu lomaviikosta. Paljon on tapahtumia mahtunutkin. Hyvä sentään, että pakastimesi nyt sanoi sopimuksen irti, ajattele, jos myöhemmin kun on täpötäysi! Ja uusi on aina uusi.
  Hienoja kesäkuvia lasten lomaviikosta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Anja! Olisi se sää saanut vähän parempi olla, mutta hyvä näinkin.
  Nyt on taivas sees, joten toivoa on kesästä jälleen.
  Terveiset sinne etelämpään!

  VastaaPoista
 3. Teillä on selvästi ollut mukava ja toimelias lomaviikko. Kaneli-kahvila on kyllä viihtyisä ja suloinen paikka. Kävin siellä, kun meillä oli Kuopiossa kirjabloggareitten tapaaminen.

  Lapset ovat kyllä niin urheita uimareita. Ja nuo sinun lapsenlapsesi muutenkin niin ihania.

  Hyvää viikonlopun jatkoa sinne mansikkapitäjään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle Anna Elina! Ihaniahan he ja aika kului kuin siivillä sateesta huolimatta.
   Kaneli onkin jäänyt aiemmin huomaamatta, vaikka siellä kaupungissa tuleekin usein pistäydyttyä. Viehättävä pieni paikka, kyllä!
   Mansikkapaikassa paistaa nyt aurinko, joten marjoja riittää vielä ainakin tämän viikon ja sitten tulevat vadelmat.

   Poista
 4. Voi kun meidän pakastinkin lopullisesti laukeaisi. Se on 16 vuotta vanha ja asustaa autotallissa. Valo on siitä kaikonnut jo aika päivää sitten. Kansi ei enää pysy itekseen auki, vaan sitä on päällä pidettävä auki tai olkapäällä kun hakee tavaraa. Kannen päällä on melkein istuttava, että varmasti menee kiinni kun tiivisteet ovat kovettuneet.

  Sinulla on ollut selvästi kiva mummoilu viikko sateesta huolimatta, varmasti lapsenlapsillakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummoiluviikko oli taas mukava ja vauhdikas.
   Oikeastaan oli ihan hyvä kun se pakastin hajosi, vanha oli ja sähkösyöppö varmaan. Ja varastossa sijaitsi, samoin kun sinulla..
   Kiitos kommentistasi ja mukava kun löysit tänne Tillariina!
   Hyvää sunnuntain jatkoa!

   Poista
 5. Kivasti saitte kuitenkin ohjelmaa sateisista keleistä huolimatta. Teillä varmasti mansikoita talveksi piisaa, minullakin tullut parempi sato kuin vuosiin, eikä ole edes pahemmin tullut homettakaan.
  Oikein hyvää alkavaa viikkoa sinne mansikkamaille. Ja lämpimät terveiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa oli ja ohjelmaa olisi ollut toisellekin viikolle!
   Joo, mansikoita tulee taas aivan riittämiin, pitää vähän jo toppuutella. Laatu on kohtuullinen, ei kovinkaan monta ole tarvinnut pois heittää! Poimijat tekevät hyvää työtä!
   Hyvää viikkoa sinulle ja Himmulle ♥

   Poista
 6. Mullakin oli lapsiviikko, onneks sisälläkin oli tekemistä! Tämä viisvuotias tyttö on innokas korujen tekijä ja piirtäjä niin ei ongelmia tullut! Onneks aurinkokin välillä pilkahti, niin uloskin pääsi, tossa vieressä on iso ja toimiva lapsipuisto, hyvä juttu....;)Sisätilat oli kiini, koska on heinäkuu, mutta aidatulla sisäpihalla kylla avoimia rakenelmia löytyi...;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova on korujen tekijä tämä meidänkin kuusivuotias neiti.. Mutta nyt kun osaa lukea sujuvasti, aika kuluu sadesäällä mukavasti myös kirjojen parissa.
   Hyvää sunnuntaita sinne J:kylään Maikku!

   Poista
 7. Siellä ne juosta viilettävät, mummin ihanat apulaiset!!

  Kivat kesäiset kuvat ja ihana kirjoitus.<3333

  Oikein kaunista sunnuntaipäivää, MINTTULI.<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili! Kyllä sitä tuossa iässä vauhtia riittää, onneksi ei niitä vaarallisia tilanteita sentään. Tosin me mummit taidame olla hieman ylisuojelevia.
   Samoin sinulle kaunista sunnuntain jatkoa ja sateetonta viikkoa!
   Eikös Tohmajärvi päässyt tilastoihin sateisimpana paikkakuntana?

   Poista
 8. Ihana lomaviikko lasten kanssa teillä.Lapset ovat niin urheita ne kyllä
  uskaltaa mennä uimaan vaikka vesi on kylmääkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se, ja lapset viihtyivät, vaikka sadetta saatiin ja kastuttiinkin.
   Kiitos kommentistasi Irma!

   Poista
 9. Kiitos ihanista päivistä siellä mummolassa. Vaikka enimmäkseen satoi, niin kaikenlaista ehdittiin tehdä aina mustikanpoiminnasta Kuopion-reissuun - kivaa oli kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! Jospa tulevalla viikolla saisimme enemmän tuota auringonpaistettakin.
   Mansikkaisia terkkuja teille, hillo tuoksuu keittiössä ♥

   Poista
 10. Sateesta huolimatta teillä on ollut ihania lomapäiviä yhdessä. Olet ottanut hienoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelma! Kyllähän aika taas meni kuin siivillä ja kuviakin tuli, kuten aina.
   Aurinkoista heinäkuun loppupuolta!

   Poista
 11. Mukavaa tekemistä keksitte vaikka Esteri heitti vettä niskaan. Kyllä sitä sateen lomassa aina vähän paistaakin ja silloin on oltava nopea. Ihanaa on viettää viikkoa pikkuapulaisten kanssa ja taas sen jälkeen tuntuu oma rytmi arjessa ihan mukavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuapulaiset ovat ihania aina välillä! Totta, oma rauhallinen rytmi myös!
   Olisi se Esteri voinut hieman vähemmänkin antaa vettä, mutta minkäs näille ilmoille mahtaa. Eilen ja viime yönä tuli lisää ukkosen jylistellessä.
   Kiitos kommentistasi Irene. Jospa se tällä viikolla hellettäkin, kuten on lupailtu.

   Poista