tiistai 29. tammikuuta 2013

Pieniä kevään merkkejä

Tänään kuulin tutun titityy titityy...Jostain luin etteivät tintit enää osaa tuota laulua. Hölynpölyä, niin iloiselta kuulosti ja monta kerta


 Ei se laulu meidän pihalta kuulunut, nämä pistävät sen kun ennättävät murua rinnan alle. Nyt on rasvakakku  suosikki.

Kevään merkkejä on se että pakastimeen säilötty marjasato on monella hupenemassa ja nyt onkin oikea aika nauttia marjoista.  Meillä on vielä vaikka kuinka paljon, tietäähän sen vanhastaan. Niitä nyt yritän käyttää monella lailla ja tämänpäiväiset annokset näin..

Mansikkaa, mustikkaa ja vadelmaa salaatissa ja tuttu marjasmoothie samoista marjoista lisäksi juomassa on myös banaaninpuolikas ja laktoositon maitojuoma, eikä yhtään lisättyä sokeria.

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, meilläkin iski flunssa-aalto ( kai sekin on kevään  merkki monesti, siitä ikävämmästä päästä), joka osoittautui normaalia rankemmaksi. Ruoka ei oikein  maistunut, joten  piti eilen kokeilla miten olisi kuuma ja tulinen broilerikeitto. Katsastus jääkaappiin mitä tarpeita löytyy ja syntyihän niistä soppa, joka olikin niin hyvää että piti santsata..
Kuva ei nyt kovin edustava ole, hoksasin vasta kattilan tyhjennyttyä että olisihan tuon voinut tarjota tyylikkäämminkin..
 Näin sen tein;                  300 g broilerin maustamattomia filesuikaleita
                                              2 porkkanaa
                                              2 sipulia, toinen punasipuli ja toinen keltasipuli
                                              3 valkosipulin kynttä
                                              1 oranssi paprika
                                              currya ja cajun-mausteseosta noin 1½ rkl
                                              inkivääriä jauheena noin tl
                                              suolaa
                                              pätkittyä spaghettia noin kourallinen
                                              vajaa litra kasvislientä
                                              chiliä varovasti, tai sweet-chilimaustekastiketta
                                             1 prk Musta-Pekka ruokakermaa 
Valmistin näin: Kuoritut, paloitellut kasvikset freesataan öljyssä kattilassa. Lisätään kasvisliemi.
Broileri ruskistetaan kevyesti öljyssä, johon on lisätty curry, Kaadetaan kattilaan ja lisätään muut mausteet ja pätkitty spaghetti. Keitetään n. 10-15 min ja lisätään ruokakerma  ja tarkistetaan maku. Päälle vielä runsaasti vihreää..

PS:  Älä unohda näitä, vaikka tämä vuodenaika onkin vähän haasteellista. Ei aina löydä kovin hyväkuntoisina myymälöistä pikkupaikkakunnilla..
  
                                  


.

22 kommenttia:

  1. Tuo keitto voisi olla mun makuun! Ti-ti-tyy! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ja siitä mukava että tulee nopeasti, varsinkin jos käyttää pakastekasviksiä, pastan sijasta voi käyttää vaikka riisiä.
      TI-ti-tyy myös sinulle Tillariina:))

      Poista
  2. Meidän tintit laulelee kyllä sitä lyhyempää versiota :))
    Broilerikeittosi on oikein herkullisen näköistä.

    Mukavaa tiistaiehtoota ja terkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NE tintit ovat siellä etelämmässä kiireisempiä, eivät koko viisua ennätä laulaa:)
      Kiitos ja samoin sinne suuntaan!

      Poista
  3. Kyllä lintujen maailmassa on jo kevättä kovastikkin, vaikka helmikuu vielä helistääkin. Eikös se ole sanontakin "kevättä kynttelistä" ja kynttilänpäivä on 3.2 sen jälkeen päivät pitenee isoin harppauksin.
    Tuo keitto kuulostaa tosi hyvälle, nyt onkin oikein keittojen ja pataruokien aikaa. Mikäs sen parempaa kuin kuuma keitto lenkin jälkee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään olikin taas todella paljon lintuja liikkeellä kun leudot tuulet puhalteli. Sirkutus kuului vähän joka suunnasta. Toivottavasti ei niitä paukkupakkasia tule helmikuussakaan, vaan heleitä pikkupakkasia ja hiihtokelejä.
      Kuuma keitto on kyllä lämmöntuoja ja mausteinen vielä enempi.
      Kiitos Tiitsa:)

      Poista
  4. Voi lintu ressukoita, talvihan on vielä kovasti kesken, ne pahimmst pskkasetkin saattaa vielä olla edessä, Onneksi on ruokaa saatavilla. Keitot on kyllä talvella ihania syötäviä, niitäkin voi tehdä niin monella eri tavalla,
    terkut teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa talviruokinta auttaa pikkulinnut talven yli, mutta tietenkin onhan niitä vaaroja. Toivotaan parasta.
      Keitot ovat käteviä. Yleensä melkein kaikki niistä pitävätkin, voi tehdä etukäteen vaikka isoja annoksia ja pakastaa ym.
      Talviterkkuja sinne Himmulaan:))

      Poista
  5. Herkullisen näköinen keitto,vihanneksia täytyy kyllä napostella ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva! Tämä soppa oli nyt tälläinen pikainen aineksista mitä sattui olemaan.

      Hyvää viikonjatkoa sinulle!

      Poista
  6. Tuo keitto on kyllä hyvää minäkin teen samallaista usein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irma, samaa mieltä!
      Hyvää viikonjatkoa ja kiitos!

      Poista
  7. Minttuli....ruokablogikuvailuja, jotka ansaitsevat tulla esille otsikoissa, että kaikki innokkaat löytävät keittiösi salaisuudet. Sainhan sanoa...Olen alkanut aavistaa, että sinulla on keittiö, joka on herkullinen ja siellähän minäkin olen kuokkinut ainakin vihreiden tomaattien ja minkä muun äärellä vielä. Minulla on asiaa tämän tiimoilta sinulle kunhan saan tämän ruuhkaviikon alta pois. Meilaan pe.

    Herkkä, kaunis tinttikuva. Tänään lenkillä kuljin vanhan orapihlajan ohitse ja se soi varpusista, vaikka varpunen alkaa olla jo uhanalainen lintu. Jopa Pariisi kärsii varpuskadosta. Minulla ei ole kauroja lintusekoitukessani, sillä varpuset eivät tule ja muille linnuille ne eivät kelpaa. Vain aaurinkokukansiemenet, pähkinät ja ne kookosrasvahasselipähkinäkakut tekevät kauppansa.

    Luin juuri jostain, että jos aloittaa lintujen talviruokinnan ja on vaikka sitten poissa kotoa pari viikkoa, suuri määrä juuri tietyn pihan ruokintaan tottuneita lintuja voi kuolla nälkään, sillä ainakin pikkulinnut ovat paikkalintuja. Ilmankos ne jäävät sitten puutarhurin apulaisiksi suvella. Jos lähtee johonkin, pitää kai pyytää joku täyttämään monet lintulaudat...

    Mukavaa viikonjatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena, sait sinä:)))KIITOS! Nämä mun keitokset sun muut syntyvät sillä mutu menetelmällä ja aikoinaan, vuosia sitten taisi tuo perhekunta saada äidin kokeilukeittiöstä tarpeekseen. Eli, kun vielä tein niitä alaan liittyviä töitä, kokeilin kotona kaikki mitä sitten opiskelijoiden kanssa teimme..Nyt olen tullut laiskaksi..

      Varpusia en ole nähnyt yhtään koko talvena, totta taitaa varpuskato olla. Pikkuvarpusia on paljon, paitsi ei meillä. Meidän pihalla on tinttien ylivalta ja keltasirkut tulivat kun huomasimme osataa kauraa niille.

      Postia odotellen, mukavaa viikkoa myös sinulle:)))

      Poista
    2. Aaah, miten minusta onkin tuntunut, että tiettyä ammattiotetta on;-)

      Poista
  8. Nam, mitä herkkuja täällä tarjoilet :). Meidän paikallisen ruokakaupan tuoretoria voi nimittää talvella nuutuneeksitoriksi. Jopa homeiset mandariinit odottelevat ostajaa. Onneksi tuolla lähikunnassa on vähän paremmat kauppapalvelut.
    Lähden heti kaivelemaan pakastinta ja tekemään marjaherkun. Mustikoita minulla on vielä tosi paljon. Uusimman Yhteishyvän ruokaliitteessä oli hyviä ohjeita, kaurapannaria ja hernerokkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Beate!
      Kyllähän noita nuutuneita toreja tahtoo välillä olla isommissakin kaupoissa, ei kai ole tarpeeksi henkilökuntaa huolehtimaan tuoretavarasta. Eniten pistää täällä silmään miten huonoja salaattipusseja tapaa tämän tästä ja moni näyttää niitä myös ostavan täydellä (kalliilla) hinnalla.
      Onneksi on noita marjoja, viime kesä olikin todellinen mustikkakesä!

      Poista
  9. Kyllä se kevät sieltä tulee kun maltetaan odottaa. Meillä syötiin mansikkavispipuuroa viime viikolla ja hyvin teki kauppansa. Maukkan näköinen keitto kyllä kelpaisi minullekkin.

    VastaaPoista
  10. Joo, helmikuu tulee ja täällä sanotaan että helmikuussa heilahtaa, eli tuiskuja tiedossa. Tänään siitä esimakua saammekin.
    Mansikasta on moneksi, nam!
    Kiitos Harry!

    VastaaPoista
  11. Viel ne osaavat laulaa :)
    Herkullista tarjottavaa teillä! Taidanpa napata tästä ohjeen, kiitos!

    VastaaPoista