tiistai 16. huhtikuuta 2013

Karvaiset kaverit

 Tämän kauniin orkidean  ystäväni Irina toi minulle kiitokseksi kun kävin muutaman päivän ajan ruokkimassa heidän kissojaan. Upea valkoinen ja suuri kukkakaunotar, toivottavasti saan sen menestymään.
 Vanha kissarouva Muru on jo 19-vuotias ja nuorempi kissaneito Tsitas 6 vee.
Tsitas


Muru kaksi vuotta sitten
Oma karvainen kaverini Minttu on väsynyt eikä ruoka ole oikein maittanut.  Kevään tulo on iloinen asia yleensä, mutta... 
Lempipaikalla  pikku lenkin jälkeen. 

Jälleen on aika vuodesta jolloin Mintun allergiaoireet  pahentuvat. Niinpä oli taas eläinlääkärille asiaa. Korvatulehdukseen tippoja ja antibioottikuuri, muihin iho-oireisiin lisää kortisonia, omega-rasvahappoja ja tehovoidetta. Otettiin varalta maksakokeet kun kortisonia on jouduttu  antamaan jo pitkän aikaa. Onneksi arvot olivat kunnossa. Silti huolettaa jatko...Minttuhan on vasta vajaa 7-vuotias. Toivottavasti tehokuuri auttaa ja hän on taas iloinen itsensä, kun reilun kolmen viikon päästä olisi jälleen Vantaalle meno viikoksi hoitoon.

20 kommenttia:

 1. Valtavan kaunis kukka!
  Voi Minttua, toivottavasti ilo ja hyvä vointi palautuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orkideat ovat niin kauniita aina ja tämä valkoinen erityisesti, kukkia runsaasti ja muutoinkin!
   Minttu voi jo paremmin, mutta tuo uusi antibiootti tuntuu väsyttävän kovin. Eiköhän se siitä taas helpota vähäksi aikaa.
   Kiitos Vikki!

   Poista
 2. Voi miten surullista kun Minttuli sairastui toivotaan pikaista paranemista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma! Oireet helpottavat, mutta allerginen on koko ikänsä, kevät ja kesä ovat hankalia.

   Poista
 3. Harmi, että Mintun allergiset oireet pahentuvat. Toivottavasti hoitotoimenpiteet tehoavat. Meillä nyt onneksi seesteinen vaihe polvinivelissä, toinen ihan ok ja toisessakin selvä parannus.

  Kauniin orkidean sait! Yllätys, minullekin toi lauluystäväni samanlaiset eilen. Entiset orkideani ovatkin vain vihreitä lehdyköitä. Jospa nämä nyt ilahduttaisivat meitä pitempään, sinua ja minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anja, nautitaan näistä kukkasista:)
   Kyllähän ne hoidot helpottavat,ainakin korvatulehdus paranee, mutta tuo allergiahan ei. Oireita tässä hoidetaan. Ruokavalion pystyy suunnittelemaan, mutta ne ympäristötekijät ovatkin se suurin ongelma.
   Terveiset sinne ja Simolle Mintulta :)

   Poista
 4. Voi Minttua toivottavat tulee helpotusta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva, Minttu kiittää myötätunnosta ♥

   Poista
 5. Hyvä yleislääke tuo kortisoni vaan haittoja on kanssa melkoisesti. Verensokerin nousua ja luunhaurastumista noin pari mainitakseni.Toivotaan kuitenkin, että haitat jäävät vähäisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, yksi vaiva helpottaa, tulee muita tilalle. Olen jo huomannut koirulin kohdalla vanhenemisen, harmaita tulee turkkiin. Mutta kun yritän jättää kortisonin pois, iho-oireet pahenevat heti.
   Kiitos Harry toivotuksesta!

   Poista
 6. Muru on arvokkaan oloinen rouva, kunnioitettava ikä.
  Voi Minttua, onko tietoa mistä allergiat johtuvat? Karvakavereista on aina kova huoli kun ne sairastavat. Toivotan pikaista paranemista koirulille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Muru tuntee arvonsa, ei enää mene uloskaan.
   Mintun verinäytteet tutkittiin pari vuotta sitten Usa:ssa ja löytyi 26 eri ainesosaa jolle on herkistynyt. Juuri ulkoiset tekijät ovat ne ongelmakohdat.
   No näillä mennään ja tiukalla ruokavaliolla!
   Kiitos Cheri!

   Poista
 7. Voi Minttu ressukkaa, toivottavasti kortisonista on apua!
  Orkideasi on i h a n a..:))))

  Leppoisaa viikon jatkoa sinulle.<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili!
   Samoin sinulle, kevät etenee ja lumet sulaa silmissä ♥

   Poista
 8. Ihanat kuvat :) mukavaa kevättä sinulle !

  VastaaPoista
 9. Huh, Muru jo 19 vuotias ja näyttää noin nuorekkaalta. :) Näytämpä tuota kuvaa meidän Jasu-kissalle (15v), kun se potee keski-iän kriisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muru on on kyllä teräsmuori:)
   Vai on Jasu jo noinkin vanha, en olisi uskonut kuvista päätellen!

   Poista
 10. Minttu on niin kaunis...

  Olen nyt lukenut, että kaikille koirille pitäisi ihon takia antaa kalaöljykapseleita. Olisin antanutkin, mutta nyt ei ole enää Olgaa. Hän tosin sai kalaa kaksi kertaa viikossa, mutta se ei taida olla ihan sama juttu.

  Just eilen näin ihan Mintun näköisen koiran ja sanoin R:lle, että 'mitä jos..?' Pieni punavalkoinen narttu, springeri. R. ei nyt lämpene asialle, sillä liikaa kaikkea.

  Toivotaan parasta eli Mintulle täältä voima-ajatuksia♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena voima-ajatuksista ♥
   Mintulla on tuossa kuvassa tassukin kipeä.. Nyt oireet jo helpottavat, ei enää hysteeristä raaputtamista ja nuolemista ole. Ruokakin maistuu ja lenkillä jaksoi lääkekuurista huolimatta olla reippaana:)

   Kaunista kevätviikkoa sinne!
   Poista