perjantai 26. huhtikuuta 2013

Viikonlopuksi makeaa

Makeanhimo ja leivontakärpänen iski ja päätin kokeilla uuden Pirkka-lehden ohjeen mukaan vadelmamutakakkua.

Makoisaa tuli, mutta muutama huomio jos haluatte ohjetta kokeilla.  Jauhoja on mielestäni liikaa, rakenteesta ei tullut tarpeeksi kosteaa niinkuin näissä mutakakuissa kuuluu olla. Paistoaika, noin 30 min oli varmaan sopiva.
 Marjoja on vielä pakastimessa vaikka kuinka paljon ja nyt pitää koettaa niitä syödä ihan sellaisenaan urakalla ja keksiä  jatkojalosteita (tähän kakkuun noita vadelmia ei paljoa mennyt) Löysin myös ison rasiallisen metsävadelmia ja niistä keitin hilloa, ah että se on hyvää. Paljon parempaa kuin viljellyistä marjoista tulee.
      
                                         Keväistä viikonloppua!
 Nautitaan kevääntulosta vaikka vähän satelisikin. Omat askeleeni taitavat taas kulkea  rantapoluille.  Ja eihän se kamera "uhkauksista" huolimatta tänä aamunakaan pysynyt kotona. Pari tuntia hurahti kuin siivillä seuratessa  lintujen keväisiä touhuja.
                     

24 kommenttia:

  1. Kiitos, kun kerroit vinkin liittyen mutakakun onnistumiseen. Ajattelin tehdä sitä huomenna ja aivan samoista syistä eli pakastinta tyhjennnetään täälläkin.

    Mukavaa, kun saadaan edelleen nauttia lintukuvistasi. Mukavaa myös kuunnella lintujen keväistä konserttia. Linnun lauluun ei väsy.

    Oikein hyvää viikonloppua ja terveisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjatta! Lintujen konsertit ovat parasta musiikkia keväisin, eikö vain:)
      Mukavaa ja makoisaa viikonloppua sinulle. Terveiset myöskin täältä mansikka maiden liepeiltä!

      Poista
  2. Mutakakku olisi kyllä hurjan hyvää, mutta taidan tyytyä pelkkiin marjoihin. Ensi viikolla tulee tehtyä churroja, eli pientä paastoa makean suhteen:))
    Kauniit heijastukset veden pinnassa!

    Tänään oli sisäpäivä, mutta huomena on päivä uusi.
    Mukavia herkutteluhetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjat ovat makeita myös ja taatusti terveellisempiä kuin tämä rasva ja sokeripläjäys;D
      Ah, churroja vapuksi, minä taidan tyytyä tavallisiin munkkeihin:)
      Kiitos Sirpa ja samoin sinne!

      Poista
  3. Oi mitä herkua olet tehnyt nam,Mukavaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
  4. Nam, täällä ollaan vesi kielellä, täytyykin tutustua tuohon ohjeeseen!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vikki, samoin sinulle!
      Ehkä voisi vaihtaa myöskin suklaalaatua paremmaksi, eli 70 prosenttiseksi...Käytin Pirkkaa nuukuuksissani :(

      Poista
  5. Perso kun olen makean perään niin silmät kiiluen tuota kakkua katselen. Hieno joutsenkuva ja punainen tausta vielä korostaa lintua. Myös veden heijasteet on hienot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Makea maistuu tälläkin suunnalla, varsinkin suklainen!
      Hyvää viikonloppua Harry!

      Poista
  6. Siellähän herkkua on nami ,nami, Joutsenet kyllä on niin ihaniaa katseltava,niihen ei kyllästy koskaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma! Tosi on, vaikka näitä joutsenia nyt usein näen, aina ne vaan on niin ihania lipuessaan rauhallisesti pitkin jokea:)

      Poista
  7. Ihana hillopurkki, onko vanhaa karhulan lasia? Minulla on vastaava vihreä. Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin, Karhulaa on ja minulla oli myös vihreä joskus, mutta rikoin, harmi.
      Keväisiä päiviä sinulle Sarppu!

      Poista
  8. Nam! Kamera on mukavaa ulkoiluseuraa! Ihanaa viikonloppua ja hienoja kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nami on, vaikka rakenne ei ihan sitä mitä piti;)
      Kamera saa ulkoilua riittävästi!
      Kiitos Cheri ♥

      Poista
  9. Herkullisen näköistä :) mukavaa viikonloppua !

    VastaaPoista
  10. Herkullisen näköistä. Itse söin juuri Suloseni paistamia lettuja.
    Ihanat kuvat.
    Hyvää viikonloppua sinulle!♥

    VastaaPoista
  11. Kiitos Sylvi, samoin sinne naapurimaahan!! Letut ovat aina yhtä maistuvia:)
    Vappuna voisikin tehdä sään salliessa muurinpohjalettuja ulkona.


    VastaaPoista
  12. Kiitos kakusta ja kuvista, makeita olivat..:)))
    Marjoja olemme syöneet joka päivä, ja olen niitä antanut myös pojan perheelle..:)))
    Suloista ja kaunista viikonloppua sinulle, Minttuli.<33333

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos maistuivat:)))
      Marjoista meillä tuota mansikkaa menee ja mustikoita, mutta puolukat ja puutarhavadelmat, niitä on liikaa. Mehumaijaan laitan ensi viikolla suurimman osan.
      Kaunista viikonloppua sinulle Aili!

      Poista
  13. Mutakakku on hyvää, jos se on hyvää;)

    Minä teen 'vanhoista' marjoista aina soppaa satakuntalaiseen tapaan. Se ei siis ole kiisseliä, vaan vähän ohuempaa ja on hyvää vaikka oikean riisipuuron kanssa. Toki hillot ovat ihan must ja niitähän nyt kuluu monen ruuan lisukkeena.

    Ah, aivan tunnen metsävadelmien tuoksun...



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä mutakakun ohje ei nyt parhaasta päästä ollut:(
      Marjasoppia täälläkin keittelen usein ja puuron, sekä murojen kanssa maistuu aina:)

      Poista