tiistai 4. helmikuuta 2014

Kukista ja kasveista

Sain viime viikolla nimipäiväkukiksi pari kimppua Reilun kaupan  ruusuja. Kauniita ovat vieläkin, mutta niistä meinasi tulla ongelma: Kun avasin kukkapaketteja, alkoi tukkoinen olo joka vaan paheni, hengitys alkoi pihistä ja tuntui kuin olisin tukehtunut. Siis kunnon allergiakohtaus. Kukat siirrettiin toisen tilaan ja oireet helpottuivat.   Koskaan aikaisemmin näistä ei ole ollut mitään ongelmia eikä oireita. Onko jollain muulla ollut vastaavia kokemuksia? Voisiko joku säilöntäaine jota on käytetty olla syynä...


Pian on ajankohtaista  vaihtaa osaan huonekasveista mullat, sen verran jo uutta kasvua on näkyvissä  valon lisääntyessä. Katselin aamulla kliiviaani, miten paljon poikasia, ne pitää istuttaa omiin ruukkuihin.
Isompia ja pienempiä poikasia

                                              kuva viime kesältä, jolloin se viimeksi kukki

Vielä vähän matkamuistoja... Viime kuun matkalta tuli aiempaa vähemmän otetuksi kuvia kukista ja kasveista. Jotain kumminkin, kuten tämä aukeamassa oleva kukkaterttu. Taaskaan en tunnista kaunista kasvia, joten olisiko  lukijoissa taas joku asiantuntija?
  Ja  parvekkeella seurasin aloe veran kukinnan alkamista. Vahinko vain kun siivooja oli napsaissut varren poikki ennenkuin se ehti avata kukkansa..                               Vielä yksi kasvi, orkideapuu on yksi monista suosikeistani

17 kommenttia:

 1. Kylläpä sinun kliiviasi kukkii todella komeasti! En tunne tuota kukkaterttukasvia, mutta tuommoisen voisin ottaa itsellenikin, kun on niin kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mama! Kliivia on jo vanha, saimme sen tädiltä kun hänen piti muuttaa palvelukotiin. Hienosti se on täälläkin viihtynyt:)

   Poista
 2. Minttuli, täällä ilmoittautuu Maailman Allergisimman tyttären äiti, joka itse ei kestä huoneessa liljoja eikä hyasintteja, valitettavasti ei enää freesioitakaan. Kukaan meillä ei ole ikinä saanut ruusuista mitään...oireita. Kunpa nyt joku osaisi tähän vastata. Sinulla ei nyt sitten kuki kliivia tai mikään sellainen, jossa on pitkät heteet ja/tai vahva tuoksu?

  Ota ensiavuksi joku apteekin allergialääke ellet keksi aiheuttajaa. Minä aloitan Xyzalin heti kun lepän kukinta alkaa ja jatkan koivun siitepölyn yli.

  Kliivia on niin kaunis vanhanajan kukka. Haluaisin sen jugendpiirongilleni, mutta olen supersisäkukkakiller ja monta kliivia on jo tullut ja mennyt;)

  Mukavaa viikon jatkoa sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, minulla on jonkun verran allergiaa joillekin kasveille ja mausteille, mutta ei ruusut mitään ennen ole aiheuttaneet. Luulen että oma osuutensa saattaa olla antibiootilla, jota jouduin käyttämään, elimistö oli kai jotenkin herkillä...
   Allergialääkettä on aina varastossa...
   Kliivia on todellakin kaunis, parhaillaan availivat kukkiaan siellä etelämmässä, jossa se on tavallinen kasvi puistoissa ♥
   Oikein hyvää viikonjatkoa ja huomista Runebergin päivää.

   Poista
  2. Kiitos samoin sinulle♥ Huomenna olisi ollut isäni syntymäpäivä...ja tuosta muistan aina, että pelakuut ulos kellarista;)

   Poista
 3. Kaunis bannerikuva.
  Oma kliiviani sai lopputilin, kun ei suostunut kukkimaan. Odotin vuosia sen kauniin oranssisia kukintoja, turhaan.
  Orkideapuussa on kyllä kauniit kukat.

  Terkkuja ja mukavaa helmikuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa ♥
   Tervetuloa jälleen blogistaniaan:)))
   Voi, kyllä siellä olikin nyt monissa puissa kukkia ja hedelmiäkin!
   Terkkuja !

   Poista
 4. Kaikki on mahdollista kun on allergiasta kyse. Siitepölyllekin voi tulla allergiseksi vaikka viiskymppisenä. Mitkä noita oireita aiheutti onkin sitten jo vaikeampi juttu ratkaistavaksi. Jotain siellä kukisssa joka tapauksesa oli. Kun tyttö asui vielä kotona niin nukkui Villen( meidän kissa) kanssa samassa sängyssä. Nykyään ei voi mennä lähelle kun jo rupeaa silmät vuotamaan ja alkaa näppyjä nousemaan käsiin. Histamiinin joutuu ottamaan aina ensimmäisenä kun tulee ovesta sisään. Toivottavasti on vointi nyt kuitenkin parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista allergioista, hyvä esimerkki tyttärestäsi, miten siedätyshoito on toiminut kissan kanssa kun päivittäin on ollut tekemisissä.
   Itsekin olen kissoille herkistynyt nykyisin, aiemmin en kun oli kissa kotona.

   Kiitos, vointi on ihan ok!

   Hyvää kansallisrunoilijan päivää!

   Poista
 5. Tuli mieleen nyt,viime viikolla oli yhdessä kaupassa isossa matalassa saavisa tarjous ruusuja,10 ruusnnippuja yhdellä eurolla, ne olivat hyvin tuoreen näköisiä kauniita eri värisiä. Ihmettelin miten noin halvalla niitä ruusuja nyt myydään
  Oisiko niissä kuitenkin ollut jotain sopimatonta,En kuitenkaan minä niitä ostanut En kuullut kenenkään tuttujenkaan
  ostavan ihmetytti vaan niiden hinta kun laatu oli hyvän näköinen kyllä ihmisillä oli paljon puskia käsissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa ollut ruusut alennusmyynnissä.. Pistää kieltämättä ajattelemaan minkä vuoksi...Tänään kyllä käyn paikallisessa K: kaupassa vähän kyselemässä...

   Poista
 6. Olisikohan antibioottikuuri tosiaan vaikuttanut? Meillä on ollut usein noita reilun kaupan ruusuja (varmaan joskus silloinkin, kun olette olleet meillä käymässä) ja ne ovat olleet hyviä, kestäviä eivätkä ole aiheuttaneet oireita. Mutta harmi kuitenkin!

  Ihania kuvia. :) Sinulle on haaste blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Kiitos Katja, käynpä katsomassa ♥
   Niinpä, luultavasti antibiootit olivat syynä, oli sen verran vahvoja..
   Hyvää Runebergin päivää, juuri otin leivokset uunista:)

   Poista
 7. Vahinko että olet allerginen, Minttuli:/
  Vanhemmiten sitä ihminen allergisoituu yhä enemmän, samoin myös minä...
  Silti oikein hyvää viikkoa sinulle.♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Aili ♥
   Niin kai se on, vanhenemisesta tulee kaikenlaista harmia:)

   Poista
 8. Upeita kukkia!
  Mun suosikki on kyllä tuo kauniisti kukkiva kliivia.
  Harmitus, iän myätä tosiaan tulee kaikkea keljua.
  Mutta iloista helmikuuta.

  VastaaPoista