lauantai 12. huhtikuuta 2014

Sitruksista hyvää

Nyt on sitrushedelmät raikkaimmillaan. Parasta ne ovat tietenkin nautittuna sellaisenaan, mutta  näin pääsiäisen alla ne maistuvat erilaisissa jälkiruoissa sekä leivonnaisissa.

 Palmusunnuntain makeaksi tein raikkaan makuisia ja helppotekoisia sitruunaneliöitä pitkästä aikaa. 
                                               OHJE tässä

                            Pohja: 150 g voita tai margariinia
                                        1 dl sokeria
                                        3 dl vehnäjauhoja
                            
                            Täyte: 3 munaa
                                       2 dl sokeria
                                        1-2 sitruunan kuori ja mehu
                                       ½ tl leivinjauhetta
                                        2 rkl vehnäjauhoja
                                        Koristeeksi pinnalle tomusokeria
Sekoita pohjaa varten rasva, sokeri ja jauhot. Taputtele muruisen pehmeä taikina leivinpaperin päällä noin 30 kertaa 30 cm kokoiseksi levyksi ja nosta se uunipannulle. Kohota leivinpaperin reunoja sen verran ettei täyty pääse valumaan. Kypsennä 180 astessan. 10 min.
 Pese sitruunat hyvin, raasta kuoret ja purista mehu. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi, lisää kuoriraaste ja mehu. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Kaada vaahto puolikypsälle pohjalle ja jatka kypsennystä 150 asteessa noin puoli tuntia.
Pulleaksi kohonnut täyte laskee kun ottaa tortun uunista, se kuuluu asiaan.

 Leikkaa jäähtynyt torttu pieniksi neliöiksi ja ripota tomusokeria päälle.

                            MARENKIAPPELSIINIT, (kuva) ovat myös oiva vaihtoehto  
                            pääsiäisajan jälkiruoksi.





PS: Huomenna odotellaan jälleen virpojien tuloa. Suklaamunia on jälleen  varattu jonkun verran. 
                                       Nämä ovat kyllä varatut omaan käyttöön. NAM!
                                      
                               Pääsiäisen vietosta ja virpomisen perinteestä lisää täällä, ja 
                                ajankohtaisista pajunkissoista Suomen Luonto lehden sivuilta
                                 tästä

                                          Hyvää viikonloppua!

12 kommenttia:

  1. Kiitos paljon näistä ohjeista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vikki!
      Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

      Poista
  2. Ja mitä herkkuja täällä taas onkaan...nam! Nuo sitruunaneliöt voisivat ollakin kiva vaihtoehto rahkatortulle.

    Iloista ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, makeaa tekee aina mieli!
      Ei hassumpi vaihtoehto vaikka rahkatorttu on aina hyvää:)
      Aurinkoista sinnekin ja terkkuja ♥

      Poista
  3. Hyviä kuvia. Ylimmässä kuvassa kirpeyden ihan aistii. :)

    VastaaPoista
  4. Herkullinen sitruunaneliöohje: Kiitos!

    Odotan kovasti kerrankin pääsiäistä, sillä huhtikuu on ollut niin täynnä outoja asioita, että...ja nyt on vasta noin puoliväli menossa. Nuoret saapuvat pääsiäiseksi koirineen ja se on hauskaa. En aio leipoa, mutta panostan senkin edestä ruokapuoleen.

    Tänään virpojia ja sitten vielä piipahdimme Viherlandiassa, josta mukaan lähti muscareita etc.

    Aurinkoista tulevaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ole hyvä Leena!

      Virpojia kävi ja palkat loppuivat kesken, joten kaikille ei ovea avattu:(

      Pääsiäisen viettäjiä tulee tännekin, se on mukavaa!

      Aurinkoa sinne myös ♥

      Poista
  5. Kiitos näistä ohjeist kopsasin ne täytyykin kokeilla. )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma ja mukavaa pääsiäisviikkoa!

      Poista
  6. Kiitos ohjeesta!

    "Omaan käyttöön" tarkoitettuja suklaamunia on vielä muutama pussillinen kotona. Eiliset virpojat, tyttären lapset, saivat kumpikin oman pussin ja olivat tyytyväisiä.

    Pääsiäisen odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos; samoin sinulle ja perheellesi Marjatta!

      Poista