tiistai 20. toukokuuta 2014

Kesäinen aamupäivä, helteinen iltapäivä!

Aamupäivällä kohden kalakukkokaupunkia, eikä Kuopiossa  voi käydä pistäytymättä mualiman navassa, eli torilla katsomassa leppoisaa kaupankäyntiä.
Voinee sanoa että marjakausi on alkanut aikaisin, komeita mansikoita suoraan Suonenjoelta. Ei kylläkään ostettu, koska pakastimesta vielä löytyy viime kesän satoa.
 Pensasmustikat ovat kauempaa, espanjalaisia.
Veljmieskin on vihdoinkin päässyt evokkotaipaleeltaan tutulle paikalleen. Vapuksi jo piti tulla, mutta joutui korjattavaksi  tunnetuista syistä. Vesiallas ei vielä ollut valmis ja ympäristöäkin laitettiin edelleen.
Kauppahalli kuuluu myös "pakollisiin" käyntikohteisiin, oih oikea Suklaapuoti siellä on. myönnän sortuneeni heräteostoksiin.

Ja ennen kotiinlähtöä huomattiin vossikan taas palailleen torin kulmille. Kuopio on taas oikea kesäkaupunki monen vuoden toriremontin jälkeen.

 Kotiin palattua tunsi miten kuuma päivästä tulee jälleen. Ei oikein jaksanut tehdä mitään ulkona. Pieni lenkki Mintun kanssa tutkailemassa joko tuomet kukkivat
                                        Huomenna aukeavat kunnolla
  ja sitten ollaan vain nautiskeltu kesäisestä olosta, vaikka kukkamailla kitkemistä riittää. Ehtiihän ne viileämmälläkin..

18 kommenttia:

 1. Ihana kesäkaupunkihan Kuopio on, (niin muistan) :D
  Oi, jokos te voitte herkutella kotimaisilla mansikoilla, täällä on vielä tyydyttävä espanjalaisiin. Jäätelön kanssa niitä viikonloppuna maisteltiin...
  Mikähän idea niitä terästankoja oikein oli kiinnittää Veljmies-patsaaseen, ei oikein auennut:)

  Kauniita kesäisiä kuvia, mutta kukas nyt on Mintun paikan vienyt :))
  Lämpimät terkut♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein muistat ♥

   Täällä jotkut viljelijät kasvattavat ensimmäiset mansikat kasvihuoneessa, makeita ja hyvänlaatuisa nyt kun aurinko on ollut apuna kypsymisessä!
   Niinpä, joku valopää sai osittain tuhotuksi patsaan, se oli jonkinlainen kulttuuriskandaali. Onneksi saivat korjatuksi vahingot.

   Hih, naapurin kissa meinaa asustella meidän pihapiirissä, arvaat kai mitä Minttu siitä tuumii:)

   Kiitos Sirpa, samoin sinne teille ♥

   Poista
 2. Pitäisi käydä Kuopiossa ja kokemassa kesätori ehdottomasti. Meitä hirvittää se uusi toriparkki, kun kertovat nuoremmatkin, että siellä eksyy. Pitää ajaa jonnekin muualle parkkiin. Entiseen parkkihalliin uskalsin minäkin ajaa.
  Kaupungissa on aina kuumempi, kun betoni hohtaa lämpöä ja talot ovat tiheässä. Ei siellä mansikkakaupungissa tunnu helteelläkään niin kuumalle. Minä tykkään pikkukaupungeista :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopion kesätori on taas ihana ja eihän siihen ole kauan kun Tanssii ja soi taas on. Silloin torilla on tunnelmaa!

   Helppoa sinne toriparkkiin on ajaa, tilaakin on nyt tarpeeksi ja valoisampaa kuin ennen... kyllä osaat!
   Mukavaa viikonjatkoa Beate!

   Poista
 3. Tulipa ihana tuulahdus muistoihin, minulla on mukavia lapsuus-/nuoruusmuistoja Kuopion kesästä...
  Kauniit kuvat.
  Nautiskelkaahan keleistä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että Kuopio on mieluisana muistona sinulla!
   Kiitos Susanna, samoin sinulle!

   Poista
 4. Kaunis kesäkaupunki tuo Kuopio on ja kun lopultakin saavat sen torin seudun kuntoon niin turistitkin varmasti viihtyy.
  Leppoisia kesäpäiviä teille!

  VastaaPoista
 5. Kiitos samoin mummeli!
  Torin seutu alkaa olla valmis kesän viettoon. Kävelykeskustaa vielä tehdään.

  Lämpimät terkut!

  VastaaPoista
 6. Muutamia kertoja olen Kuopion torilla käynyt, ihana paikka kesällä;)
  Toriparkkia aikovat kuulemma Joensuuhunkin rakentaa...
  KIitos kivasta postauksesta Minttuli, ja hyvää viikon jatkoa sinulle ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili! Kyllä taas on kiva kun viimeinkin toriremontti on valmistumassa, kyllä se kestikin.

   Mukavia kevätpäiviä, tai kesähän nyt jo on ♥

   Poista
 7. Ei ole minulla pitkä matka tuonne torille, mutta enpä muista, milloin siellä olisin viimeksi käynyt! Käymättä on tuokin kauppahallin suklaapuoti! Nyt pitänee ottaa itseään niskasta kiinni ja lähteä ihan asiakseen tuonne mualiman navalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mama, eipä tuolla moneen vuoteen oikein viitsinyt käydäkään. mutta nyt kelpaa:))) Kyllä se kotiseuturetki kannattaa sinunkin jälleen tehdä mualiman navalle:) Meidän pitäisi tehdä uusi Kuopion reissu ja käydä kamerakaupoilla lähiaikoina Rajalassa jos raskin ostaa uuden...mietintämyssy on päässä!

   Poista
 8. Kesäisiä tunnelmia. Upea kaupungintalo ja upeaksi korjattu kauppahalli. Arvokkaan näköistä ja vastapainona Kuopion torin leppoisa tunnelma. Pitänee matkata Kuopioon katsastamaan omin silmin paikkoja, kun edellisestä käynnistä on jo vuosia.

  Meillä kukkivat ainakin tuomet ja norjanangervot. Lämmintä on ollut, kun maanantaina oli 28 astetta ja samoin myös Tampereella. Suloinen kisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta!
   Kaupungintalo on komea myös sisältä ja kauppahalli pullollaan herkkuja. Ensi kuussa on Kuopio tanssi ja soi tapahtuma ja silloin olisi tarjolla vaikka mitä myös torilla, mutta ehkä me emme nyt kovinkaan paljon ehdi käydä yhteensattumien takia.

   Mukavia kesäisiä päiviä, oli kyllä pari päivää aivan liikaakin tuota lämpöä!

   Poista
 9. Jyvöskylässä jos missä alkaa kaivata vilkasta tor4ielämää ja kauppahallia: Kauppahalli näivettyi, kun kaupunkilaiset eivät sitä oikein 'löytäneet'= täältä puuttuu kauppahallikultturi ja torikin elää vilkkaasti vain suvella. Porin tori eli kesät talvet ja itsekin poikkesin aamuisin torikahville ennen töihin menoa. Ehdin usein siellä piipahtaa myös ruokatunnilla. Äiti noutaa parhaat lihat kauppahallista ja kalat tutulta kauppiaalta torilta.

  Tuo maniskkainen torikuva on kuin sydänsuvelta.

  Meillä tuomet aukenivat pari päivää sitten ja tuoksu on aika vaikuttava. Pilvikirsikat taitavat aueta tänään.

  Kaunista viikon jatkoa suven tuloa seuratessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopion tori ja kauppahalli ovat kaupungin sydän kesät talvet. Aikoja sitten miettivät kauppahallin purkamista ja uuden rakentamista, onneksi säilyttivät tämän vanhan. Nyt se on peruskorjattu ja kaikissa hallimyymälöissä, joita on lukuisia, on yrittäjät. Itse tykkään käydä muidenkin kaupunkien kauppahalleja tutkiskelemassa...

   Tuomet kukkivat, metsämansikka kukkii, mustikatkin jo, on tämä hienoa aikaa ♥

   kiitos Leena ja upeaa viikon jatkoa ♥

   Poista
 10. Mainioita kuvia Kuopion torilta. Kiva, että alue alkaa olla kunnossa kaiken sen pölyn ja melun jälkeen. Söpö kesäinen kissakuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan kesti, mutta nyt on taas mukavaa kun remontti on ohitse!
   Kiitos Simpukka ja kauniita kesäpäiviä!

   Poista