torstai 29. toukokuuta 2014

Muistoissa...

Sää on harmaa ja vettä sataa taivaan täydeltä.  Alakuloinen olo, sain suruviestin toissa päivänä, äidin nuorin veli oli nukkunut pois vaikean sairauden uuvuttamana.  Nämä Pohjanlahden rannat  ja saaret olivat hänen kotiseutuaan..
Kuva on otettu 15.9.2012 enon 80-vuotispäivänä
Vajaa kaksi vuotta sitten, syyskuussa juhlimme hänen 80-vuotispäivää ja muistan miten hän oli onnellinen kun me pitkästä matkasta saavuimme häntä onnittelemaan. Samalla oli järjestetty serkkutapaaminen ja meitä olikin paikalla suurin osa, yhteensä 23. Puhuimme silloin miten mukavaa on tavata iloisissa merkeissä, kun ne tapaamiset viime vuosina ovat enimmäkseen olleet surullisia...Niin on seuraavakin serkkutapaaminen.

 On tämä nyt suruviestien aikaa, kaksi viikkoa sitten siunattiin mieheni setä kotiseurakunnan kirkkomaahan, samanikäinen oli enoni kanssa.

Pohjanmaalla asuva suku on nyt vahvana mielessä ja aloin tutkia löytyykö netista tietoja näistä enoistani, olivat molemman musiikin kanssa niin paljon tekemisissä.  Kuusi vuotta sitten  kauniina toukokuun päivänä saattelimme Eero-enon Kälviän  kirkkomaahan. Hänestä löysin tietoja, mm. hyvän eestiläisten tekemän dokumentin vuodelta 1992.

Tätä katson ja muistelen... 12 kommenttia:

 1. Osanottoni. Ihanat maisemat, Kaunis muistovideo.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva ♥ Kauniita ovat merimaisemat juuri tuolla kohtaa Pohjanlahtea, paljon vehmaita saaria.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Muistot ovat kaikki valoisia, kuten tiedät ♥
   Kiitos Katja!

   Poista
 3. Lämmin osanottoni. Kauniit muistot jäävät kuitenkin elämään...

  Sateiset terveiset!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Nopeasti meni virkeä eno, mutta tilanteen tietäen parempi näin.
   Sateista on ollut täälläkin, toivottavasti ensi viikolla on parempi sää siellä etelämmässä:)
   Terveiset sinne myös ♥

   Poista
 4. Lämmin osanottoni. Muistot kultaantuvat kun aikaa kuluu ja suurin suru hälvenee. Meillä jokaisella on aikamme olla ja aikamme lähteä. Voimahalaus sinulle Minttuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sinulle Anja!

   Mieluisia ovat muistot, olihan niin paljon lapsena ja nuorena noissa maisemissa mummolassa. Ja juuri edesmennyt eno tuli läheiseksi, Illat kuuntelin hänen kamarissaan kun hän ja kaverinsa harjoittelivat tanssikappaleita esiintymisiään varten. Eno soitti kitaraa ja trumpettia, viulua myös. Merellä olin myös monesti mukana.. Monet monet muistot tulevat nyt tulvimalla.

   Hyvää viikonloppua ja terveisiä ♥

   Poista
 5. Otan osaa! Merkityksellisen, rakkaan ihmisen menettäminen on aina vaikeaa, Silloin, kun suru on tuore, ei auta, vaikka ajattelee, että hän on saanut elää pitkän, hyvän elämän. Myöhemmin se toki lohduttaa, kuten kaikki ne kauniit muistotkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Mustikkakummun Anna. Kauniit muistot jäävät elämään.

   Poista
 6. ......katoin ja kuuntelin Pillimeisterin tarinan, näin sitä muistot säilyy ja hieno oli se kun löytyi tämmöinen dokumentti!

  Olen itseni antanut ymmärtää, että nämä suvun vanhemmat lähtevät jo aika "valmiina" jo ovat järjestämään sitä uutta paikkaa meille....olivathan he meitä ennen tehneet sen pesän jonne odottivat tulevaa sukupolvea ja nyt alkaa se uusi kierros....
  Jälleen näkemisen toivossa olen itse hyvästellyt nämä ensin poistuneet! Oma isäni sanoi vähän ennen lähtöään, että nyt on aika mennä laittamaan taas se toinen lämmin hyvä koti valmiiksi teille.....mutta elkää pitäkö kiirettä, minulla on hyvää aikaa odottaa ja katsoi ylös päin.....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten kauniita ajatuksia Maikku, kiitos niistä ♥
   Tuossa dokumentissa eno on niin omansa, sellaisena hänet muistan.

   Poista