maanantai 16. helmikuuta 2015

Näillä poluilla..

                                             Ketähän sieltä nyt tulee?

Tutuksi ovat nämä joenvarsireitit tulleet jo Sissillekin, kuljemme niitä päivittän. Tänään, aurinkoisena  pakkaspäivänä oli paljon muitakin liikkujia ja aikaa meni pysähdellessä ja kuulumisia vaihtaessa.
                             
Sissi herättää huomiota ja taputtelijoita riittää. Erityistä iloa tuntevat lähistön kehitysvammaisten palvelutalojen asukkaat kun reipas pentu antaa heidän silitellä itseään.   Heidän hymyistään ja vilpittömästä ilosta saa itselleenkin niin paljon hyvää mieltä.


Niinpä olen tässä mietiskellyt olisiko koirulista kaverikoiraksi ihan virallisestikin sitten myöhemmin aikuistuessaan. Täällä on ollut aikaisemmin kaverikoirakoulutusta ja toiminnasta olen kuullut pelkkää hyvää. 
 Mietin kaverikoira-asiaa jo Mintun eläessä, mutta Minttu arkaili liikaa eri lailla käyttäytyviä kulkijoita, vaikka niin moni olisi halunnut sitä hyväillä. 
 Sissi on ainakin vielä erittäin reipas ja rohkea tutustumaan uusiin ihmisiin, joten ehkäpä tulevaisuus kaverikoirana olisi ihan kivaa.
 Kennelliiton sivuilta lisää kaverikoiratoiminnasta

30 kommenttia:

 1. En kyllä yhtään ihmettele, että Sissi kerää huomiota. Melkein tekisi itsekin mieli kurkottautua täältä ruudun läpi silittelemään :) Minun ensimmäinen koira oli samojedi ja sen kanssa tuli käytyä usein viereisessä vanhainkodissa ilahduttamassa vanhuksia. Pörröinen valkoinen koira oli siinä hyvä, kun sitä ei pahemmin pelätty. Menkää ihmeessä mukaan kaverikoiratoimintaan. Siinä ollaan hyvällä asialla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, kiitos! Kaverikoiralla olisi täällä monta paikkaa käydä ja lähellä vielä, päiväkoditkin ottavat mielellään vastaan koiravieraita, puhumattakaan vanhuksista, joilla on aiemmin ollut koira. Ja tuolla kehitysvammaisten kodissa on ollut talon puolesta juuri mitteli aiemmin, joten rotukin on tuttu. Toivottavasti Sissistä kasvaa kunnon koirakansalainen, josta on iloa muillekin kuin vain omalle väelle:)

   Poista
 2. Ihana, sininen taivas! Kelpasi tuossa säässä koirulin kanssa tepastella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe, todella hienoja helmikuisia päiviä on nyt ollut. Toivottavasti jatkuvat kun saamme tänne Etelä-Suomesta hiihtolomalaisia:)

   Poista
 3. Hieno ideahan tuo on, toisi iloa muillekin Sissin rapsuttelu.

  Tänään olikin kaunis aurinkoinen päivä, kunpa olisi koko viikon !
  Mukavaa viikon jatkoa ja terkkuja!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, kiitos samoin!

   Ajatuksen asteellahan tuo idea kaverikoirasta vielä on. Koiran pitää olla aikuinen ja tasapainoinen kelvatakseen "virkaan"

   Poista
 4. Mikäs on noin kauniilla säällä Sissin kanssa ulkoilla. Mukavaa laskiaista.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva!

   Hyvää laskiaistiistaita myös sinulle!

   Poista
 5. Sissi on varmaankin ihana lenkkikaveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelma, aika hyvin jo lenkit sujuvat! Vielä on kyllä opettelemista vetämisen kanssa!
   Mukavaa laskiaista!

   Poista
 6. Sissi vaikuttaa oikein oivalliselta kaverikoiralta. Meidän koiruli on arka eikä siksi kaverikoiruus ole varmaan se hänen uransa. Sissi vaikuttaa reippaalta ja sosiaaliselta tyypiltä, joten mikä ettei?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna, Sissi on tosiaan reipas, pentueeen ainoa tyttö oli jo pienenä pomottanut veljiään:)))
   Lajitovereita tapaa päivittäin ja toistaiseksi ei ole mitään ikävää kokemusta sattunut, niiltä kun välttyisi.

   Poista
 7. Voi kun todella säästyisi ikäviltä kokemuksilta ja pysyisi rohkeana muihin koiriin nähden. Himmulla on ikävä kokemus sieltä noin vuoden ilkäisestä ja ei ole senjälkeen oikein tykännyt isoista koirista. Pitää kyllä kurissa naapurin labbiksen. Mutta ei tee mielellä'ään tuttavuutta isojen koirien kanssa. No, onko niin väliksikään. Mutta ihmisiin suhtautuu aina vaan samalla uteliaisuudella.
  Mukavaa helmikuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, niinpä. Koirilla on hyvä muisti. Loppuiäksi jää jäljet noista ikävistä kokemuksista. niin kävi Mintulle, tuli arka, ja vehnäterrieri-Monasta tuli epäluuloinen vieraita koiria kohtaa, vaikka muuten oli niin kiltti.

   Poista
 8. Serkullani kulkee koira mukanaan töissä vanhusten hoitokodissa. Se on mukavaa, kun vanhuksien hyvinvoinnista huolehditaan. Varmaan monelle tulee muistoja mieleen omista kissoista ja koirista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Eeviregina!
   Sepä hienoa että koira saa olla mukana töissä vanhuksien ilona. Enempi tälläisiä terapiakoiria ja kissoja saisi olla:)

   Poista
 9. Kaverikoira toiminta on kyllä upeaa toimintaa! Sinne vaan Sissin kanssa ja sitten ilahduttamaan ihmisiä, joilla ei mahdollisuutta omaan lemmikkiin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverikoiratoiminta on varmaan yksi niistä parhaista vapaaehtoistoiminnasta, tuottaa iloa myös koiranomistajille, miksei myös koirillekin,
   Olen monesti tavannut noilla kävelypoluilla vanhoja ihmisiä joilla on ollut aiemmin oma koira, mutta ovat joutuneet siitä luopumaan. Siinä sitä sitten kerrotaan kaikki hyvät muistot lemmikista ja silitellään tippa silmässä vastaantulijan koirulia.

   Kivaa laskiaistiistaita Tuitiina!

   Poista
 10. Varmasti Sissistä tulisi hyvä kaverikoira, joita tarvitaan juuri ilahduttamaan vanhuksia ja yksinäisiä. Kehitysvammaiset lapset ovat välittömiä ja avoimia ja heistä varmasti Sissi on suloinen. Mukavaa, että Sissi saa iloa aikaan päivittäisillä lenkkireiteillään.
  Aurinkoista laskiaispäivää, täällä ainakin vielä pilvet kauas karanneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anja, samoin sinnepäin!
   Sosiaalinen ja ystävällinen näyttää tulevan koirulista, mutta on kyllä niin sellainen villikko, että saapa nähdä sitten aikuisena .

   Täällä sää on pilvinen tänään, mutta huomiseksi on luvassa jälleen aurinkoa. Vantaalta lomalaiset saapuivat ja jospa sitä hienoa hiihto-ja pulkkamäkisäätä olisi loppuviikon.

   Poista
 11. En yhtään ihmettelee, että Sissi kerää ihailijoita ja taputtelijoita riittää.
  Jos vain intoa on, suosittelen kaverikoirajuttua. Se on ilo sekä tavattaville että sinulle ja Sissille. Yleensä hoitolaitoksien asukkaat odottavat kaverikoirien tapaamista. Miron kanssa kävin muutaman kerran vanhusten palvelukeskuksessa, mutta Miro oli liian vilkas kaverikoiraksi.

  Lomailu jatkuu perjantaihin. Säät ovat vaihdelleet ja illat ovat viileitä. Odottelen miestä lääkäristä ja apteekista, monena päivänä on saanut antibiootteja pistoksena ja vielä joutuu syömään tabletteja. Arvaa vaan, olisiko alkujaan mennyt edes lääkäriin, vaikka köhä paheni ja paheni.

  Kaiken kaikkiaan on mukavaa lomailla tyttären perheen kanssa. Olemme kirrelleet saarta autolla ja käyneet mm kaktuspuistossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta kiitos terveisistä. Toivottavasti puolisosi saa avun lääkkeistä ja jaksaa nauttia viimeisistä lomapäivistä siellä. Lanzarotella onkin mukavaa kierrella, tasaisempaa maastoa ja eri lailla kaunista kuin esim. Teneriffalla.

   Sissistä, jälleen tänään tavattiin näitä palvelukodin asukkaita, minusta on hyvä että jo pienenä tottuu erilaisiin ihmisiin ja tilanteisiin. Jää sitten nähtäväksi miten vilkas on aikuisena, tosin pikkulasten kanssa osaa olla tosi hienosti, ei hypi ja muutenkin.

   Aurinkoisia päiviä loppulomaksenne ja terveiset ♥

   Poista
 12. Sinulla on tosiaan upea nuori koira, toivottavasti haaveesi toteutuu;)
  Oikein hyvää laskiaistiistaita sinulle ja Sissille, Minttuli! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Aili ♥
   Sitähän toivoo ja toivottavasti tämä koiraneiti saa elää terveen ja onnelisen koiranelämän!

   Poista
 13. Hyvä idea on mielessäsi ja varmasti monelle iloksi.
  Ihana sissi ja Ihanat kuvat

  VastaaPoista
 14. Kiitos Sylvi!
  Toivottavasti vuoden päästä se idea olisi ajankohtaisempi ♥

  VastaaPoista
 15. Sissi taitaa jaksaa tehdä jo ihan kunnon lenkkejä!
  Mahdottoman hieno ajatus tuo kaverikoira!
  Täällä on ollut kuvia kirjastokoirasta, jolle lapset käyvät lukemassa. Voin kuvitella että arkakin lapsi lukee muutaman lauseen sille suloiselle nappisilmälle!

  VastaaPoista
 16. Vikki, kyllä Sissillä virtaa riittää lenkkeillä muutama kilometr pari kertaa päivässä. ja vähän kerrassaan matkaa jatketaan.

  Kaverikoiratoiminta täällä on saanut suosiota ja kurssit pidetty, kiitos aktiivisen paikallisen koirajärjestön. Siksi olisi helppo mennä mukaan tuttuun porukkaan:)

  Kirjastokoiria on myös Etelä-Suomessa ja monilla työpaikollakin, mm.toimistokoiria tiedän. Ja ekaluokkalaisen lapsenlapseni ope ole tuonut koiransa ilahduttamaan oppilaitaan viime perjantaina, kaikki pikkuoppilaat olivat nauttineet siitä koulupäivästä:)

  VastaaPoista
 17. Sissi on sen näköinen pikku koira, että kerää huomion ja pisteet itselleen. Kaverikoirista näin kerran telkasta. Koira sai ylenpalttisesti silloin rakkautta laitoksen vanhoilta ihmisiltä. He nauttivat, kun oli kohde, jolle hyväilyjä antaa.
  Lenkkeilymaisemanne ovat kiinnostavat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki koiranpennut ovat sellaisia hurmaajia:) Kiitos aimarii.
   Lenkillä kelpaa kulkea noita joenvarsiteitä, siitä kiitos kaupungille kun rakensivat kävelyreitit sinne. Aiemmin olivat yhtä risukkoa.

   Poista