sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Äitienpäivän lintu

Keskellä pikkukaupunkiamme sijaitsee Kaatronlampi. Kuulin että siellä pesii  härkälintu.  Käytiin katselemassa josko saisi kuvaa niistä.
Eipä näkynyt härkälintuja. Nähtiin sen sijaan jotain muuta keskellä lampea, ja kun kuvia tarkemmin kotona katselin lintupariskunnasta, niin tunnistin kaakkuriksi tuosta punaruskeasta kaulaläikästä. En ole ennen tavannut tätä harvinaista lintua. Pitää käydä huomenna uudelleen katsomassa vieläkö ovat paikalla.. Kuvat on otettu aika kaukaa..


                                           Kaatronlampi

18 kommenttia:

 1. Kaakkuri oli minulle aivan uusi lintu, kun muutimme tänne harjukaupungin saarelle. Kohtasimme tätä erityistä/erikoista lintua kaukana Päijänteellä, kun olimme jääneet yöksi paatilla jonnekin ankkuriin. Sen ääni on erityisen tunnistettava. Piätisi lukea linnusta enemmän...Hyvin like olet päässyt tai sitten sinulla on tasokas kamera;) Eikun olet superkuvaaja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan yllätys nähdä ja saada kuviakin. Luin juuri että pesiviä pareja Suomessa olisi vain noin tuhat. Kuikan näkeminenkin on aina juhlahetki, saati sitten kaakkurin.

   Kiitos Leena, onnenkantamoinen nämä kuvat, ei ole huippukameraa.

   Poista
 2. Upea tuttavuus jo kohtaaminen! Onneksi olkoon :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Kaakkurin näkemisestä olenkin haaveillut, mutta en olisi uskonut keskellä kylää tapaavani, vaan salolammilla.

   Poista
 3. Vautsi, ei ollenkaan turha reissu, sait hienot kuvat harvinaisesta linnusta, onnittelut!! Toivottavasti olisivat vielä huomennakin paikalla.
  Kaunis on muuten tuo Kaatronlampikin.

  Terkkuja ja mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei hassumpi päivä muutenkaan. Olihan se yllätyslintu, toivottavasti vielä tapaamme:) Kaatronlampi on todella kauns ja puhdasvetinen, sen vettä virtaa putkistoissamme.
   Vähän olen kade heille joilla on talo sen rannoilla.

   Kiitos Sirpa, samoin sinnepäin ♥

   Poista
 4. Upea kohtaaminen. Kaakkuri on uljas lintu, joka ei suuremmin meille ihmisille näyttäydy. Hienot kuvat sait ja toivottavasti kohtaatte vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Toivottavasti näen vielä uudelleen, tosin en jaksa uskoa että pesimään jäävät kun liikkujia alueella on paljon.

   Poista
 5. Minttuli, hienot kuvat kaakkurista......mutta jään odottamaan sitä härkälintua, piti linnun nimi tarkistaa koska en ollut härkälinnusta kuulutkaa....en mene nettiin sitä etsimään mutta jään odottamaan, että löydät sen.....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maikku!
   En tiedä onko siellä härkälintuja ollenkaan, ettei olisi kyläpuheita vaan. Lähden kumminkin katselemaan ennen sateen alkua.

   Poista
 6. Onnittelut kaakkurista! Hieno löytö, en tiennytkään sen olevan noin harvinainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tillariina, oli upea nähdä. En minäkään tiennyt niiden olevan noin harvinaisia ennenkuin luin Luontoportin sivuilta.

   Poista
 7. Moni on väittänyt Kaatronlammelle keväisin ilmestyvää lintupariskuntaa härkälinnuksi. Ehkä niiden kova ääni ja aika epämiellyttäväkin, on erehdyttänyt katsojat. Nyt on kuvan perusteella todistettu pariskunta kaakkuriksi. Hienoa!
  Lintupariskunta ei pesi Kaatrolla, vaan siirtyy rauhallisemmille vesille tähän aikaan. Muutaman viikon sitä kovaakin ääntelyä on kuulunut joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma, kiitos!

   Olipa hyvä kun sain kuvat ja näin tuli lajikin selville. Sitä arvelinkin etteivät keskelle kylää ala pesimään. Tänään kävimme siellä takarannalla katselemassa, poissa olivat. Tietääpähän sitten vuoden päästä viimeistään tulla kameran kanssa paikalle.
   Terkkuja Kaatron mäelle!

   Poista
 8. Hieno kuva harvinaisesta ja kivan näköisestä linnusta - ainakin minulle harvinainen, kun en ole koskaan nähnytkään :)
  Noi heijastukset ärvessä on myös ihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos orvokki!

   Harvoin pääsee kaakkuria näkemään,sattui hyvä tuuri tällä kerralla!

   Poista
 9. Oletpa onnistunut näkemään harvinaisuuden . Tiedän yhden paikan täällä päin missä niitä olen nähnyt. Mutta lintu on erittäin arka. En koskaan kerro kenellekään missä niitä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hieno kokemus nähdä nämä harvinaiset lintuvieraat. Yhden pikkujärven tiedän missä kaakkurit ovat pesineet, mutta koskaan en niitä ole siellä nähnyt, mieheni sen sijaan useammankin kerran aiempina vuosina.

   Kirlah, kiva kun kommentoit:)

   Poista