perjantai 19. elokuuta 2016

Lähestyvän syksyn värimaailmaa ja omenien tuoksua!

 Syksy hiipii, vaikka tänään tuli kesä hetkeksi takaisin. Lämmintä taas ja sateetkin väistyivät.
                                                Amiraalit ilmestyivät, tämän kesän ensi havainto täällä.


                                        Aika hieno väri pihlaja-angervolla jo nyt.


                                           Pihlajanmarjasato on varmaan koko maassa erinomainen


                                        Puolukat ovat paikoin jo aivan kypsiä.


               Omenasato kypsyy ja on runsas. Kesäomenista viikonlopuksi syntyy maukasta!

                                          Omenatorttu viikonlopuksi tehdään meillä nyt näin..

  Pohja: perusmurotaikinaa, vaikkapa kaupan pakastealtaasta, tai itse tehty.
  Täyte: 500 g omenia lohkoina, sokeria tarvittaessa ja sitruunanmehua omenien tummumisen ehkäisyksi.

Päällystaikina:75 g voita, 1,5 dl sokeria, 2 munaa, 75 g mantelilastuja, 1 rkl vehnäjauhoja, 1 dl kaurahiutaleita 1 tl leivinjauhetta (vaniljasokeria)

Valmistus: Voitele irtopohjavuoka ja levitä murotaikina sen pohjalle ja reunoille. Lohko omenat ja pehmitä kesäomenalajikkeet hetkeksi mikrossa ja pirskota päälle sitruunaa, mausta sokerilla tarvittaessa.
Levitä omenat murotaikinan päälle tasaisesti.
Valmista toinen taikina: Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä muut aineet ja lisää voi-munavaahtoon.
 Levitä taikina tasaisesti omenien päälle ja paista torttua 175 asteessa 50 minuuttia. Jos tummuu liikaa, peitä foliolla.


    


                                 Hyvää  elokuun viikonloppua kaikille !

                        Ps, sienisato runsaimmillaan, mennään metsään!

                                              Nuori kehnäsieni!

20 kommenttia:

  1. Upeita kuvia!
    Wau, erilainen omenapiirakka - varmasti hyvä. Voisinpa kokeilla minäkin - kiitos ohjeesta!
    Hyvää viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuulikki! Samoin sinulle!
    Oikein maukas on omenapiiras, niinhän ne aina:)

    VastaaPoista
  3. Tuota omenapiirakkaa pitääkin kokeilla, on tosi herkullisen näköinen!
    Tänään syödään kuitenkin toisenlaisia kakkuja:)

    Hienoja, pirteitä loppukesän kuvia! Enpä olisi tuota sientä tunnistanut:)

    Kivaa viikonloppua ja terkkuja!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa! Tuossa sienikuvassa värit ei ole ihan kohdallaan, ei ole luonnossa punertavan sävyinen, vaan vaalean kellanruskea. Kehnäsieni on herkullinen ruokasieni.

      Mukavaa kakkupäivää ja terkkuja ♥♥♥

      Poista
  4. Kauniita syyskuvia! Meilläkin pihapihlajissa on valtavasti marjaterttuja ja ne näyttävät niin upeilta.
    Hyvää viikonloppua Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piipe, samoin sinulle!

      Talvilinnut, etenkin tilhit, kiittää ensi talvena runsaasta pihlajien sadosta.

      Poista
  5. Varmasti on hyvä tuo omenapiirakka. Kiitos ohjeesta. Kauniita kuvia, syksyn voi jo aistia. Meillä on satanut koko päivän. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, omenapiiras on aina hyvää, tähän manteli ja kaurahiutaleet antavat kivan rapsakan kuoren.
      Syksyn tuntua jo, mutta toivotaan näiden lämpimien päivien jatkua pitkään..
      Kiitos Anneli, samoin sinulle!

      Poista
  6. Hellettä luvassa, mutta fiilis on syksyinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tillariina, toivottavasti lämmintä ja ennenkaikkea poutasäätä loppukuuksi.
      Just oli ukkonen melkein päällä, taas sataa:(
      Hyvää viikonloppua sinulle!

      Poista
  7. Kauniita kuvia. Mekin olemme odotelleet tänne amiraaleja, mutta eipä ole näkynyt. Näimme tyttäreni kanssa saaressa kehnäsieniä, mutta lajituntemus oli epävarma, emme uskaltaneet niitä ruoaksi laittaa. Sienikirjan mukaan ovat ihan hyviä ruokasieniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Unelma! Tänään ovat myös amiraalit olleet liikkellä ja sen ensimmäisen nokkosperhosen pariin vuoteen näin, mutta kuva siitä epäonnistui.
      Sienien kanssa saa olla tarkkana, juuri kehnäsieni sekoittuu helposti myrkyllisten seitikkien kanssa.

      Poista
  8. Hienoja kuvia. Nyt perhosia onkin ollut kiitettävän paljon. Olen onnistunut eka kerran näkemään pihallamme kaksi suruvaippaa. Neitoperhosia useita, mutten vielä yhtään amiraalia, jollei omaa ukkokultaa oteta lukuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentistasi Kruunu Vuokko!

      Tänään on perhoset täällä ollet runsaasti liikkeellä, mutta suruvaippaa en ole tavannut koko kesänä!

      Poista
  9. Kaunista!
    Elokuu on ihanaa aikaa!
    Herkullinen omppupiirakan ohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari!
      Elokuu on kyllä sitä, satokausi ja värimaailma, ja nyt vielä lämmintä auringonpaistetta.

      Poista
  10. Voi mikä herkullinen omenatorttu! Minä tosin lupasin R:lle huomenna tiikerikakkua. Se hänen ilmeensä, kun hän kuulee, että on tulossa tigrukakkua:)

    Pihlajanmarjasato on loistava. Hyvä, että puut jaksavat kantaa. Tietää kohta pieniä tiuksia eli tilhiä. Kauhean äkkiä jo nyt elokuussa tulevat kaikki syyskuun värit ja muut.

    Ihanaa viikonloppua Minttuli♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena ♥ samoin!

      Nyt ovat rastaat viettäneet juhlia pihlajissa, mutta kyllä niitä vielä jää tilhienkin juhlahetkiin.

      Poista