torstai 13. lokakuuta 2016

Nälkäisiä lintuja riittää!

Tilhit, niitä on nyt todella runsaasti. Punatulkutkin ovat runsastuneet alueellamme.   Rastaat, räkätit,  yllättävän paljon on mustarastaitakin.   

                                              Tilhit naapurissa omenavarkaissa

        Miksiköhän naapuri jätti omenat poimimatta?? Nyt siellä on käynyt kuhina, vuoroin 
        rastaat ja tilhit pitävät huolen omenista.     Punatulkkuja käy meillä, syreenissä, aroniassa ja  muuallakin. Useita pariskuntia. joita olen yrittänyt useana päivä saada kuviin..


                                    Aika hyvin osaavat piilotella vielä muutamien lehtien taakse.

                                           Tämän huomasin koristeomenapuussa  lenkin varrella.

                                      Pian aloitellaan lintujen talviruokintaa, paljon tiaisia 
                                      ja muita tirppoja käynyt jo katselemassa..

                                      Hyvää viikonloppua kaikille!

18 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia!<3 Tuo punatulkku marjoissa ja ach!: mustarastas. Upeat tilhikuvat. En nyt tunnista, ovatko talviomenoita vai ei, mutta me jätämme talviomenat linnuille, ne mitkä putoavat valtavasta puusta, viemme osan tallin issikoille, toisen osan keräämme4 kuusten alle eläimille talvivarastoksi.

  Voi, me olemme jo aloittaneet: Ostimme 50 kiloa auringonkukan siemeniä ja joka viikko menee myös pussi maapähkinöitä(!) ja huomenna ostan kookosta pakkasen toivossa ja siihen tulee sitten myös hasseleita. Hiukka tyyristä, mutta on se vaan niin kiva, kun mustarastaatkin suostuvat jo yläterassin oravien ja lintujen ravintolaan!

  Kaunista lokakuun jatkoa sinulle&c0♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaankaan ole kysynyt mitä lajia omput ovat, pitää kysäistä kunhan nähdään.. Hyvin näyttävät maistuvan tilheille pihlajien korvikkeina:) Ennen kotona maalla meillä oli paljon omenapuita ja silloin jouduimme välillä viemään metsään eläimille. Siemen-pähkinäkakkuja minäkin sitten kunhan pakastuu ja auringonkukan siemeniä ja kauraa.. Pitäisi ostaa uusi siemenautomaatti josta ei tipu maahan.

   Kiitos Leena, samoin teille ♥

   Poista
  2. Eivät ne näytä ainakaan sellaisilta kuin meidän talviomenat, jotka ovat vielä ihan raakojakin. Taitavat olla ihan vaikka jotain kanelia tms. Nyt on +5 astetta, mutta kookospaketti odottaa jo jäkapin ovessa:) Me olemme ostaneet niitä K-raudan, joissa päältä avataan kansi. Niitä on monenkokoisia ja voi ripustella sinne sun tänne. Kyllä niistä aina vähän varisee, mutta mustarastaat ja ne vihervarpuset ja keltasirkut ne sitten syövät.

   Tuo viimeinen kuva on niin hieno, että näen sen jo valokuvaamossa joulukortiksi tehtynä siten että siihen olet jollain keinolla saanut ympärille vähän lumitähtiä tms.

   ♥♥♥

   Poista
  3. Joulukortit ovat piankkoin tilattava ja ehkäpä tuota punatulkun kuvaa voisi käyttääkin. Just äsken katselin jälleen lintujen touhuja ja parin oravan leikkiä, kova oli meno pitkin mäntyjen runkoa ja mahtavia hyppyjä puusta toiseen:)
   Kiitos Leena ja hyvää viikonloppua ♥

   Poista
 2. Oi, teillä on punatulkkujakin, ne ovat niin komeita.
  Meillä on jo ruokinta aloitettu ja vilskettä riittää.
  Hienoja kuvia tirpoista olet ottanut!!
  Terkkuja ja mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punatulkut ja tilhit, siellä ne taas ovat aterialla, mukavia seurattavia näinä harmaina päivinä:)

   Kiitos Sirpa!
   Terkkuja!

   Poista
 3. Onpa siellä katettu linnuille runsas ruokapöytä. Ja asiakkaita riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seita, kyllä on asiakkaita ja tilhien helinä kuuluu sisälle asti. Koskaan aiemmin ei noin paljon eri lintuja tällä alueella ole ollutkaan.

   Poista
 4. Ruokailijoita riittää hyvät kuvat, kaksi punatulkkua meidänkin pihassa on näkynyt. Kiitos samoin hyvää viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva!
   Punatulkut ovat niin somia pulluinen vatsoineen ja hyvin näyttää aroniat niille kelpaavan!

   Poista
 5. Nyt on ollut oikein lintumarkkinat, suuria parvia pyrähtelee kun ulos menee, pihlajat on syöty tyhjiksi jo. Ruokkimaan alan vasta sitten myöhemmin, vielä löytävät luonnosta eilaista purtavaa. Joutsenia on suurina parvina, varmaan osin kerääntyvät lähtöön nekin
  Oikein hyvää lokakuun aikaa, aurinkoakin saisi taas välillä olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli kiitos! Enpä muista tälläistä määrää eri lintuja nähneeni täällä pihapiirissä ja lähistöllä. Nyt oli tullut jotain pikkulintuja suuri parvi, en vielä tunnistanut niitä. Joutsenet eivät vielä ole täällä, kävin juuri katselemassa joella.
   Aurinkoa, sitä ei ole näkynyt viime aikoina. Sitä odotellessa, hyvää viikonloppua ja terkkuja♥

   Poista
 6. Upeat kuvat!
  Punatulkku on niin kaunis lintu!

  VastaaPoista
 7. Valtaisin kauniit kuvat, kiitos Minttuli!♥♥♥

  VastaaPoista
 8. Tilhi on kaunis lintu ja taaskin on sanottava siitä, että aika harvoin niitä näkyy tästä kun ikkunasta (keskellä cityä) josta tarkkailen!
  Vaihtelen, kylläkin aika harvakseltaa taulujani seiniltä, vaan eilen etsin lintutaulujani ja löysin niin....nyt sitten funtsailen laitankonhan sen tilhin sinne, räkättirastas ja västäräkki on nyt ekana, neljän ryhmä siihen kyllä tulee....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maikku, tilhi on kaunis ja jotenkin niin ihana lintu. Näkyy taas naapurin pensasaita oikein kuhisevan niitä, katselen tätä naputellessa välillä ulos vastapäisen talon suuntaan.
   Mukavaa syksyn jatkoa!

   Poista