keskiviikko 26. elokuuta 2020

Kotimaan kierrokset jatkuvat

Kaunis kotimaa, se tuli taas todetuksi! Viime viikolla ajeltiin Itä-Savon maisemia katselen. Reitti kulki  ensin Savonlinnaan.

               Kuten kuvasta näkyy, Sissikin pääsi jälleen mukaan. Siksi jäi linnaan meno toiseen kertaan.

 

     Savonlinnasta matka jatkui Punkaharjun  maisemiin, Harjutie on on kyllä maineensa veroinen.


           

    Kerimäki ja kirkko,  kuva maailman suurimmasta puukirkosta ulkopuolelta. Ovat olivat lukossa, joten sisätilat jäivät näkemattä. 

Vielä yksi pysähdys kotimatkalla, Rantasalmi. Viehättävä museo keskellä kylää ja hyvinhoidettu.  Minnekähän vielä tekisi retken?  Kauniita kohteita riittää ihan lähikunnissakin.


                               Leppävirta, sinne voisi taas piipahtaa♥

19 kommenttia:

 1. On kyllä kaunista! Tekisikin mieli ajella tuolla Punkaharjun seudulla joskus.

  Ihana kuva Sissistä ja sinusta. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos♥ Kannattaa ajella siellä tilaisuden tullen!

   Poista
 2. Kaunista! Savonlinna ja Kerimäen kirkko tulivat ensimmäisen kerran tutuiksi luokkaretkellä. Monet kerrat olemme myöhemmin poikenneet tai olleet yötkin Pohjois-Karjalan reissuilla.
  Ihana Savonlinna, todellinen kesäkaupunki!
  Upeat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta kiitos! Kaunista on♥ Savonlinnan torilla oli paljon ihmisiä ja kaikilla hymy herkässä kun koiran kanssa liikuimme.
   Tuli mieleeni Kerimäen kirkosta miten hienoa olisi päästä kuuntelemaan konsetteja joita siellä on ollut oopperajuhlien aikaan. Tämä vuosi on tietenkin poikkeus, mutta varmaan tulevina vuosina jälleen järjestetään..

   Poista
 3. Olemme käyneet Savonlinnassa usein, kun miehen veli asui siellä, muutti sit Joensuuhun, Punkaharjun läpi ollaan vain menty, mutta Kerimäen kirkkoa ollaan käyty katsomassa myös, kyllä suomessa riittäisi katseltavaa, kun meillä on iso maa, lapissakaan ei ole tullut käytyä, taitaa jäädä se reissu, kun en ole kaikkia paikkoja vielä turussakaan käynyt,
  vaikka 47v.on asuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, sinulle tuttuakin tutumpi, minulle taas vasta toinen kerta tuolla päin. Kannatti kyllä käydä ja jospa innostutaan uudelleen lähtemään. Turkuunkin pitäisi päästä toisen kerran, onhan siellä lähisukuakin, siskon tyttären perhe asuu siellä.

   Poista
 4. Schöne Bilder vom Ausflug.

  Gruß
  Noke

  VastaaPoista
 5. Nuo ovat valtavan kauniita maisemia!
  Toivottavasti tästä koronasta olisi se hyöty, että yhä useammat ihmiset oppisivat huomaamaan, miten kaunis maa meillä on matkailtavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vikki, kyllä ovat! Parikkalan patsaspuisto oli myös mielessä, mutta jätettiin toiseen kertaan.
   Kotimaassa kyllä riittää kaunista seutua ja palveluita ja jospa kotimaan matkailu jatkuu tulevinakin vuosina vilkkaana.

   Poista
 6. Ihanat ja tunnelmalliset kuvat!
  Sissille rapsutuksia :-)

  VastaaPoista
 7. En tajua, miksi ne pitävät kirkon ovia lukossa suvella ja etenkin nyt kun ihmiset reissaavat kotimaassa! Olikohan siinä vieressä sellainen kirkon kauppapuoti, me ostimme sieltä monet villasukat joulupaketteihin. Ja tietenkin kävin uimassa veden alla eli sukeltelemassa samassa rannassa jossa opin aikanaan uimaan. Kerimäessä on sitä jotakin, että siellä on saatava käydä, mutta en haluaisi kuitenkaan asua siellä. Eikä se johdu maisemista, vaan mitä lapsuusenystävälleni tapahtui siellä viiikonloppuna terveyskeskuksessa kun hän teki loma-aikana syöpäkuolemaa. En tietenkään kerro, mutta molemmat aikuiset tyttäret päättivät, että lapsia eivät hanki eivätkä ole hankkineet. Maailma voi joskus olla niin julma ja ihminen sen julmuuden välikäsi. Ei olisi ihan tuo onnistunut länsirannikolla. Pahoillani, että näin kauniisiin kuviin tämän kerroin mutta kun tuli vain mieleeni,miten erilaista moni asia on riiipuen asutko idässä vai lännessa, pohjoisessa vai etelässä. Me olemme nyt siinä välimaastossa.

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan se ollut mielusaa pistäytä katsomassa kirkkoa sisältäkin. No mutta ohnan noita kuvia sieltä täällä netissä.
   Voi kun sinulle tuli surulliset asiat mieleen ♥

   Välimaastossa on ihan mukavaa asua ja länsirannikko, se pohjoisempi on minullekin tärkeä, ne rakkaat sukulaiset siellä, joita näkee nykyään aivan liian harvoin!

   Kauniita loppukesän ja alkavan syksyn päiviä sinulle♥

   Poista
  2. Minttuli, mieti millaisen jouluaattohartauden olen saanut siellä kokea. Kirjoitin siitä myöhemmin aineenkin...ja läsnirannikkolainen opettajakin osasi arvostaa.

   Olen yhteydessä lesken kanssa ja meilläkin niin paljon tapahtunut sekä Reiman että omassa suvussa.

   Niinhän Merin edesmennyt kummisetä aina sanoi, että täältä näkee kauas! Mun juuret vain aina jotenkin niitä savipeltoja kaipaavat...

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 8. Voi sanoa, että kappale kauneinta Suomea. Kuvasi kertovat sitä samaa.
  Retkellenne sattui kaunis sää, sekin on omiaan luomaan retken viihtyisyyttä.
  Minäkin olen muutaman kerran Savonlinnassa käynyt, mm.- opiskellessani -60 luvun lopulla Tanhuvaarassa. Kerran myöhemminkin tehnyt retken sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii, olikin kesä parhaimmillaan, lämmintä ja kauniita maisemia. Savonlinna on kyllä oikea kesäkaupunki ja tulihan niitä kuuluisia lörtsyjäkin torilla maisteltua.

   Nyt syksy hiipii, kolea viikko ja takkatulen äärellä mieluusti iltaa viettää.
   Hyvää syksyn alkua!

   Poista
 9. Kaunista säätä on ollut reissullanne. Vuosia sitten Savonlinna ja Punkaharju olivat jokakesäisiä käyntikohteita silloin kun Retretissä oli kesänäyttelyt. Ja Rantasalmella ehdin asua viisi vuotta. Kerimäen kirkossa en ole koskaan päässyt käymään. Kiinni on ollut aina ohikulkiessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis sää ja kauniit maisemat siellä Savonlinnan seudulla ja mukavan matkan päässä. Mukava reissu!
   Seuraava kohde lienee taas sinne pääkaupunkiseudulle ja jospa samalla vaikka joku uusi mielenkiintoinen päiväreissukohde..

   Poista